Onrust in de Haagse Tawhid-moskee

Onrust.

De extremistische website DeWareReligie.nl, die verslag deed van het incident, spreekt van ‘pseudo-salafisten’, een term die ook op Arabische sites voorkomt. De bezoekers van deze moskee zijn vooral Egyptische salafisten. DeWareReligie.nl noemt als een belangrijk kenmerk van ‘pseudo-salafisten’ hun onvoorwaardelijke trouw aan het Saoedische koningshuis.

Bezoekers van de Tawhid-moskee zeggen op de website dat de ‘pseudo-salafisten’ hun huizen en moskeeën willen ‘opeten’. De ‘verstoorders’ wierpen zich op als kenners van de islam en predikers. Zij zeiden dat ze hebben gestudeerd in Saoedi-Arabië. Op internet zijn er klachten over jongeren, die pronken met hun theologische ‘opleiding’ in Saoedi-Arabië.

Haagse Moskee weert salafistische jongeren

RTVWEST 11.07.2013 DEN HAAG – Binnen de salafistische gemeenschap in Nederland is onrust ontstaan nadat afgelopen zondag een groepje jonge gelovigen is weggestuurd uit de Haagse Tawhid-moskee. Dat meldt dagblad Trouw donderdag. Lees verder

Tawhid-moskee weert salafistische jongeren

Den HaagFM 11.07.2013 Er is onrust ontstaan binnen de salafistische gemeenschap in Nederland nadat afgelopen zondag een groepje jonge gelovige…lees meer

Salafistische jongeren geweerd uit orthodoxe moskee

Trouw 11.07.2013  Er heerst onrust binnen de salafistische gemeenschap in Nederland. Afgelopen zondag is in de Haagse Tawhid-moskee een groepje jonge gelovigen weggestuurd. Ze behoorden niet tot de vaste bezoekers van de moskee en hadden ongevraagd het woord genomen.

Meer over: Islam Religie

Waarom beginnen niet alle moslims vandaag aan de ramadan?

Begin van ramadan voor meeste moslims

Brits tv-station roept tijdens ramadan landelijk op tot gebed

Doebai krijgt een Koran-themapark

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s