ex-PVV’er Arnoud van Doorn bekeerd tot de Islam ????

Bekering??

Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, eind 2011 opgestapt als vicefractievoorzitter van de PVV, beweert zijn heil voortaan te zoeken in de islam. De omstreden politicus spreekt van “een nieuwe start”.

Joop.nl zegt Van Doorn te hebben gesproken maar die wilde, behalve het bevestigen van zijn overstap, verder niets kwijt over zijn bekering.  Van Doorn werd vorige maand in zijn woning opgepakt omdat hij geheime raadsstukken zou hebben gelekt aan het AD. Sinds zijn vertrek uit de PVV in december 2011 vormt Van Doorn de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag.

Zie ook:

Ex-PVV’er Arnoud van Doorn heeft een lekkage

Arnoud van Doorn – Gedonder bij de Haagse PVV

Haags PVV-raadslid Arnoud van Doorn opgestapt na zware kritiek

Arnoud van Doorn: “Nederland voorop in oorlog tegen moslims”

Den HaagFM 25.02.2015 Gemeenteraadslid Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid heeft tijdens een speech op de Malediven gezegd dat nergens de “oorlog tegen moslims” zo hard wordt gevoerd als in ons land.

De oud-PVV’er die zich enkele jaren geleden bekeerde tot de islam, noemde onder meer de afgelaste benefietbijeenkomst in Rijswijk van de Haagse stichting Rohamaa. “Moslims die een zaal vol moslims willen toespreken. Dat mag niet meer in Nederland.” Van Doorn liet een Telegraaf zien met de tekst ‘Verboden Toegang’ bij de foto van de drie imans van wie het visum voor Nederland was ingetrokken. “Wijze mannen”, noemt Van Doorn het trio.

“Moslims in Nederland zijn niet vrij. Ze worden onderdrukt”, zei Van Doorn tegen de zaal vol moslims. “Ik dacht altijd dat Nederland een tolerant land was, maar dat is niet zo.” …lees meer

Oud-raadslid: Nieuwe moslimorganisatie moet ‘zuivere islam’ volgen

RTVWEST 21.05.2014 Het Haagse oud-raadslid Arnoud van Doorn, van de islamitische Partij van de Eenheid, wil een streng islamitische organisatie oprichten die opkomt voor de belangen van Nederlandse moslims. Dat laat hij weten via sociale media.

Die organisatie moet een kritische gesprekspartner voor de overheid worden. ‘Zonder subsidie’, benadrukt hij. Gesubsidieerde organisaties als het Landelijk Beraad Marokkanen en het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) voldoen volgens Van Doorn namelijk niet. Arnoud van Doorn was gemeenteraadslid voor de Partij van de Eenheid. Eerder zat hij in de raad namens de Partij voor de Vrijheid (PVV). Hij verliet de PVV-fractie, bekeerde zich tot de islam en sloot zich aan bij de PvdE. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Van Doorn (PvdE) wil nieuwe moslimorganisatie oprichten

Den HaagFM 21.05.2014 Arnoud van Doorn, van de islamitische Partij van de Eenheid, wil een streng islamitische organisatie oprichten die opkomt voor de belangen van Nederlandse moslims. Dat laat hij weten via sociale media.

De organisatie moet een kritische gesprekspartner voor de overheid worden. “Zonder subsidie”, benadrukt hij. Van Doorn is kritisch over de oproep van de bestaande moslimorganisaties aan Saoedie-Arabië, om geen handelsboycot in te stellen tegen Nederland. “Die ontwikkelingen tonen aan dat ze het draagvlak onder de moslimgemeenschap kwijt zijn”, aldus het oud-raadslid. …lees meer

Raadslid Arnoud van Doorn staat volgende week voor de rechter

RTVWEST 24.01.2014 Gemeenteraadslid Arnoud van Doorn staat volgende week vrijdag voor de rechter. Hij moet zich verantwoorden voor het lekken van geheime raadsstukken. Ook de journalist van het AD die de stukken van Van Doorn kreeg, moet voorkomen.

De gelekte stukken gingen over de mogelijke aankoop van het Word Forum door de gemeente Den Haag. Op basis van de geheime stukken schreef de journalist van het AD een artikel. Arnoud van Doorn had de journalist zijn sleutel van zijn fractiekamer in het gemeentehuis gegeven en hem verteld waar de stukken lagen. Ten tijde van de aanhouding was Van Doorn actief als zelfstandig Raadslid, nadat hij uit de PVV was gestapt. Kort na de arrestatie bekeerde het raadslid zicht tot de Islam en sloot zich aan bij de moslimpartij Partij van de Eenheid.  Lees verder

gerelateerde artikelen;

Van Doorn voor het hekje

Telegraaf 24.01.2014 De lijsttrekker van de islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) en ex-PVV’er Arnoud van Doorn moet volgende week vrijdag voor het hekje verschijnen in Den Haag. Justitie gaat hem vervolgen voor onder meer hennephandel en schending van het ambtsgeheim.

Koran

Het zijn turbulente tijden voor de PvdE. Het partijbestuur heeft gisteren besloten om niet meer mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwijndrecht na aanhoudende en zeer ernstige bedreigingen aan het adres van lijsttrekker Mohamed el Bachiri, de neef van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zelfs zijn vrouw en kinderen worden lastiggevallen.

Gisteravond vlak voor de raadsvergadering deelde Van Doorn met zijn kornuiten korans uit aan alle volksvertegenwoordigers – inclusief de PVV – en het college. „We willen de islam uitdragen en mensen die geen idee hebben waar het geloof over gaat uitdagen om zich te verdiepen in het heilige boek.”

Gerelateerde artikelen;

23-01: Moslimpartij deelt Korans uit

Ex-PVV’er oogst waardering hoge Saoedische geestelijken

Trouw 12.12.2013 Voormalig PVV-gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, die vorig jaar moslim werd, krijgt waardering uit de hoogste islamitische kringen. De voorzitter van de moskeeën in Mekka en Medina hing hem dinsdag in Riyaad zijn eigen mantel om. Een blijk van grote waardering.

Dat meldt de politicus op Twitter. Volgens Sjeik Abdoer Rahman as-Soedais, die het Presidium van de Twee Heilige Moskeeën leidt, getuigt Van Doorns bekering van de ‘grootsheid en waarachtigheid van de islam als een goddelijke religie’.

Van Doorn werkt aan ‘anti-Fitna’
Met de Canadese islamitische organisatie CDA werkt hij momenteel aan een film over de profeet Mohammed. Die ‘anti-Fitna’ moet het ‘ware verhaal’ over de profeet vertellen. Ook kondigde hij onlangs de oprichting van een landelijke islamitische politieke partij aan.

Van Doorn werd op het pad van de islam gebracht door een islamitisch collega-raadslid. ‘Ik deed veel zelfstudie’, vertelde hij eerder dit jaar in een interview met de Nederlandse website IslaamTV. ‘Op een gegeven moment denk je: ik heb zo veel vragen, ik kom er zelf niet meer uit.’ Hij volgt nu koranlessen bij een Haagse moskee van salafistische (orthodoxe) snit en is raadslid voor de lokale Haagse Partij van de Eenheid.

Verwant nieuws;

Imam uit Mekka prijst Haags raadslid Van Doorn

RTVWEST 11.12.2013 De imam van de Grote Moskee in Mekka heeft het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (PvdE) geprezen door hem zijn eigen mantel om te hangen. Imam Abdul Rahman Ibn Abdul Aziz as-Sudais kreeg applaus na het bijzondere gebaar, zo meldden Arabische media woensdag.

De voormalige PVV’er Van Doorn ontmoette de hoge geestelijke dinsdag in de Saudische hoofdstad Riyad, waar hij een religieuze conferentie bijwoonde. Van Doorn verraste vriend en vijand begin dit jaar toen hij bekend maakte dat hij zich tot de islam had bekeerd. Hij stapte al eerder uit de PVV, die de islam fel bekritiseert. De politicus is na zijn afscheid van de PVV in de gemeenteraad blijven zitten, eerst als eenmansfractie en tegenwoordig als lid van de islamitische Partij van de Eenheid. In september was hij in het nieuws omdatjustitie hem vervolgt, onder meer wegens wiethandel en het lekken van vertrouwelijke stukken.

Imam uit Mekka prijst Haags raadslid Van Doorn

Den HaagFM 11.12.2013 De imam van de Grote Moskee in Mekka heeft het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (PvdE) geprezen door hem zijn ei…lees meer

Ex-PVV’er krijgt mantel imam

Telegraaf 11.12.2013  De imam van de Grote Moskee in Mekka heeft voormalig PVV’er Arnoud van Doorn geprezen door hem zijn eigen mantel om te hangen. Imam Abdul Rahman Ibn Abdul Aziz as-Sudais kreeg applaus na het bijzondere gebaar, zo meldden Arabische media woensdag.

Elsevier 19.09.2013 De tot de islam bekeerde oud-PVV’er Arnoud van Doorn bewijst dat in opspraak geraakte politici moordend zijn voor het beeld dat burgers hebben van de politiek. Hoe kunnen we nog zonder frustratie en spot naar dergelijke types kijken? Neem ex-PVV’er Arnoud van Doorn. Het is een raadsel hoe een dergelijk figuur de politieke arena kan betreden. Van agressieve Kamerleden die hun frustratie nu en dan fysiek moeten laten gelden, tot personen die zichzelf met leugens en valse voorwendselen in de problemen helpen. En nu weer dit spektakel.

Uiteraard geldt dit niet alleen voor de PVV, hoewel het aantal voorvallen binnen deze partij illustreert hoe ernstig de screeningsprocedure klaarblijkelijk is.

Lees ook:Openbaar Ministerie vervolgt tot islam bekeerde oud-PVV’er Van Doorn

zie ook;

Bekeerde Van Doorn: ‘Ik ging mee met PVV zonder kennis van de islam’

VK 08.08.2013 De bekeerde ex-PVV’er Arnoud van Doorn neemt het zichzelf kwalijk dat hij in zijn tijd bij de PVV standpunten heeft ingenomen over de islam, zonder dat hij kennis van die religie had. Van Doorn gaf woensdag bij het tv-programma Knevel & Van den Brink zijn eerste interview over zijn bekering tot de islam sinds hij hier in februari voor uitkwam. ‘Ik ben meegegaan met het gedachtegoed van de PVV zonder me te verdiepen in de ware islam.’

Ramadan-debuut voor oud-PVV’er Arnoud van Doorn

Den HaagFM 10.07.2013 Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn beleeft dit jaar voor het eerst de vastenmaand Ramadan als moslim.

Van Doorn was ooit raadslid van de PVV, een partij die niet bekend staat om haar liefde voor moslims. Van Doorn stapte uit die partij en bekeerde zich eerder dit jaar opmerkelijk genoeg tot de islam en bracht eerder dit jaar een bezoek aan Mekka.…lees meer

Raadslid van Doorn maakt film over Islam

Den HaagFM 24.04.2013 Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn wil een een film gaan maken over de islam. In de krant Saudi Gazette zegt h…lees meer

Bekeerde PVV’er aan de slag met anti-Fitna film

Trouw 23.04.2013 Ex-PVV’er Arnoud van Doorn die zich tot de islam bekeerde gaat een anti-Fitna film maken. De film die over de profeet Mohammed zal gaan moet tegenwicht bieden aan de Wilders’ film Fitna.

Meer over;

Ex-PVV’er gaat islamfilm maken, een ‘anti-Fitna’

Trouw 23.04.2013 Voormalig PVV-gemeenteraadslid Arnoud van Doorn gaat werken aan een film over de profeet Mohammed. Hij hoopt daarmee tegenwicht te bieden aan Geert Wilders’ anti-islamfilm Fitna. Dat vertelt hij in de krant Saudi Gazette. Van Doorn trok in februari de aandacht van binnen- en buitenlandse media toen hij bekendmaakte dat hij zich had bekeerd tot de islam. Twee jaar geleden werd hij uit de Haagse PVV-fractie gezet omdat hij fouten gemaakt zou hebben bij het beheren van de kas.

PVV’er die moslim werd: Hopelijk doen anderen hetzelfde

Trouw 08.04.2013 Dat hij enkele jaren in de Haagse gemeenteraad een zetel bekleedde voor de PVV was ‘een fout, een dwaling’. Voor het eerst sinds zijn bekering tot de islam vertelt Arnoud van Doorn nu over zijn nieuwe overtuigingen. Van Doorn haalde eind februari binnen- en buitenlandse media toen hij de islamitische geloofsbelijdenisop Twitter plaatste. Voor de Nederlandse website IslaamTV maakte hij zaterdag een uitzondering. Hij liet zich een uur lang interviewen.

Lees ook: Voormalig PVV’er twittert islamitische geloofsbelijdenis – 28/02/13

Haags raadslid Van Doorn verbaasd over aandacht voor bekering tot Islam

RTVWEST 15.03.2013 DEN HAAG – Het heeft het Haagse raadslid Arnoud van Doorn ‘verbaasd’ dat is er in de media zoveel aandacht is besteed aan zijn bekering tot de islam. ‘Ik ben gewoon Arnoud van Doorn. Ik ga geen andere naam krijgen, ik ga geen jurk dragen, ik laat geen baard staan, ik neem geen vijf vrouwen. Dus er verandert helemaal niets.’

Dat zegt het voormalig PVV-raadslid in een gesprek met Omroep West. Twee weken werd duidelijk dat Van Doorn zich had bekeerd. Het raadslid maakte dat via een Twitter-bericht bekend. Een jaar geleden stapte hij uit die partij nadat bekend werd dat hij geld uit de partijkas had gebruikt voor privé-uitgaven. Sindsdien vormt hij de fractie Onafhankelijk Den Haag. … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Arnoud van Doorn heeft geen spijt van PVV

RTVWEST 07.03.2023 DEN HAAG – Arnoud van Doorn heeft geen spijt van zijn lidmaatschap van de PVV. Het Haagse raadslid verliet eind 2011 de partij van Geert Wilders en maakte daarna een opmerkelijke ommezwaai door zich tot de islam te bekeren. Van Doorn zegt voornamelijk positieve reacties te hebben gekregen op zijn besluit om moslim te worden. ‘Volgens sommige mensen ben ik een verrader, maar in de ogen van de meeste heb ik een goede beslissing gemaakt. Het geeft me een goed gevoel dat mensen die mij niet kennen mijn situatie begrijpen en me steunen.’ Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Arnoud van Doorn Islam heeft me op het juiste pad gebracht

Den HaagFM 05.03.2013 Raadslid Arnoud van Doorn noemt zijn bekering tot de Islam “een zeer grote beslissing die hij niet zomaar heeft genomen.…lees meer

Moskee bevestigt: ex-PVV’er Van Doorn nu overtuigd moslim

RTVWEST 01.03.3013 DEN HAAG – Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn heeft zich bekeerd tot de islam. Hij heeft zich aangemeld bij de As-Soennah moskee, een salafistische moskee in Den Haag, waar de omstreden imam Fawaz Jneid tot maart 2012 de scepter zwaaide.

De stap van Van Doorn is opmerkelijk, omdat hij tot voor kort PVV-raadslid was. Toch is Van Doorn bloedserieus over zijn overstap. Volgens bestuursvoorzitter Hamid Taheri van de moskee, is het Haagse raadslid inmiddels langs geweest voor een rondleiding. ‘Ik ben blij maar ook verbaasd over de stap van Van Doorn’, aldus de moslim-leider tegenover Omroep West. … Lees verder

Gerelateerde artikelen;

As Soennah moskee Van Doorn is nu moslim

Den HaagFM 01.03.2013 De As-Soennah moskee bevestigt dat het Haagse raadslid Arnoud van Doorn zich heeft bekeerd tot de islam. Volgens bestuursvoorzitter Hamid Taheri van de salafistische moskee aan de Fruitweg is Van Doorn inmiddels langs geweest voor een rondleiding. “Ik ben blij maar ook verbaasd over de stap van Van Doorn”, zegt Taheri die spreekt van een “weloverwogen besluit”. Hij zegt uit gesprekken meet de politicus begrepen te hebben dat hij het nooit eens is geweest met de anti-islamhouding van PVV-leider Geert Wilders. …lees meer

Moskee bevestigt: ex-PVV’er Van Doorn nu overtuigd moslim

RTVWEST 28.02.2013 DEN HAAG – Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn heeft zich bekeerd tot de islam. Hij heeft zich aangemeld bij de As Soennah-moskee, een salafistische moskee in Den Haag, waar de omstreden imam Fawaz Jneid tot maart 2012 de scepter … Lees verder

ex-PVV-raadslid van -Doorn bekeer zich tot de Islam

Den HaagFM 28.02.2013 Politicus Arnoud van Doorn zegt zich bekeerd te hebben tot de islam. Dat maakte het van de PVV afgescheiden Haagse raads…lees meer

Ex-PVV-politicus zet islamitische geloofsbelijdenis op Twitter

VK 28.02.2013 Politicus Arnoud van Doorn, in de gemeenteraad van Den Haag gekozen voor de PVV maar later afgesplitst, lijkt zich te hebben bekeerd tot de islam. Hij zette vanmiddag een islamitische geloofsbelijdenis op Twitter.

‘Ex-PVV politicus Van Doorn wordt moslim’

AD 28.02.2013 Politicus Arnoud van Doorn, in de gemeenteraad van Den Haag gekozen voor de PVV maar later afgesplitst, lijkt zich te hebben bekeerd tot de islam. Dit maakte hij bekend op Twitter.  Aan website Joop.nl laat Van Doorn weten : ‘Je moet die twee tweets als één zien. Maar verder wil ik er niets over zeggen.’ Hij laat eveneens op Twitter weten geen verdere uitspraken te willen doen over zijn opmerkelijke tweet.

Voormalig PVV’er twittert islamitische geloofsbelijdenis

Trouw 28.02.2013 Voormalig PVV-gemeenteraadslid Arnoud van Doorn lijkt zich te hebben bekeerd tot de islam. Woensdag plaatste hij op zijn Twitter-account de islamitische geloofsbelijdenis. Aan website Joop.nl laat Van Doorn weten dat de tweets bij elkaar horen. De nieuwe start waarover hij spreekt is dus het belijden van de islam. ‘Maar verder wil ik er niets over zeggen.’ Hij laat op Twitter weten geen verdere uitspraken te willen doen: religie is een privézaak. Trouw kon Van Doorn donderdagmiddag niet bereiken voor commentaar.

Oud-PVV’er nu moslim

Telegraaf 28.02.2013  Oud-PVV’er Arnoud van Doorn lijkt zich te hebben bekeerd tot de islam. Het Haagse gemeenteraadslid, dat eind 2011 uit de partij van Wilders stapte, heeft op Twitter in het Arabisch de shahada uitgesproken, de Islamitische geloofsgetuigenis.

Omstreden ex-PVV-raadslid is moslim geworden

Elsevier 28.02.2013 Voormalig gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag Arnoud van Doorn heeft zich bekeerd tot de islam. Hij heeft zijn nieuwe religie op zijn Twitter-account geplaatst, gevolgd door de woorden ‘Nieuwe start’.

Omstreden ex-PVV’er bekeert zich tot islam›

NRC 28.02.2013 Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, eind 2011 opgestapt als vicefractievoorzitter van de PVV, beweert zijn heil voortaan te zoeken in de islam. De omstreden politicus spreekt van “een nieuwe start”.

Joop.nl zegt Van Doorn te hebben gesproken maar die wilde, behalve het bevestigen van zijn overstap, verder niets kwijt over zijn bekering.

Van Doorn werd vorige maand in zijn woning opgepakt omdat hij geheime raadsstukken zou hebben gelekt aan het AD. Sinds zijn vertrek uit de PVV in december 2011 vormt Van Doorn de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag.

22 Reacties op “ex-PVV’er Arnoud van Doorn bekeerd tot de Islam ????

 1. Pingback: Haagse gemeenteraad boos op Arnoud van Doorn | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 2. Pingback: Arnoud van Doorn islamitische partij – Aftrap gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 3. Pingback: Haags gemeenteraadslid ex-PVV’er Arnoud van Doorn bekeerd tot de Islam ???? « Debat in de Digitale Hofstad

 4. Pingback: Arnoud van Doorn Partij van de Eenheid PvdA – Rechtszaak | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 5. Pingback: Arnoud van Doorn PvdE Den Haag – Uitspraak rechtszaak « Debat in de Digitale Hofstad

 6. Pingback: Dreigen er terroristische acties van ISIS-activisten ook in Den Haag ??? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 7. Pingback: Geert Wilders PVV vreest aanslag op Nederland door gewelddadige moslimradicalen « Debat in de Digitale Hofstad

 8. Pingback: Zes maanden cel voor Arnoud van Doorn Partij van de Eenheid | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 9. Pingback: Weer gedonder met Arnoud van Doorn PvdE | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 10. Pingback: Weer gedonder in Den Haag met Arnoud van Doorn PvdE  « Debat in de Digitale Hofstad

 11. Pingback: Wat was de rol van Arnoud van Doorn PvdE | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 12. Pingback: De Haagse kwestie Arnoud van Doorn PvdE versus Willie Dille PVV « Debat in de Digitale Hofstad

 13. Pingback: Pegida provoceert het Haagse demonstratiebeleid | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 14. Pingback: Een nieuwe uitdaging voor Arnoud van Doorn PvdE ??? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 15. Pingback: En weer een nieuwe uitdaging voor Arnoud van Doorn PvdE !!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 16. Pingback: En weer een nieuwe uitdaging voor Arnoud van Doorn PvdE..….het Halalstrand !!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 17. Pingback: Aangifte tegen islampartijen Nida en Arnoud van Doorn PvdE om ‘aanzetten tot overtreden boerkaverbod’ | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 18. Pingback: Het gedonder met Arnoud van Doorn PvdE gaat maar door !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 19. Pingback: Het gedonder met Raadslid Arnoud van Doorn PvdE gaat maar door en door en door !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 20. Pingback: Het gedonder met Raadslid Arnoud van Doorn PvdE gaat maar door en door en door !! – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 21. Pingback: Haags raadslid Arnoud van Doorn verdacht van voorbereiden moordaanslag op premier Rutte « Debat in de Digitale Hofstad

 22. Pingback: Raadslid Arnoud van Doorn verdacht van voorbereiden moordaanslag op premier Rutte | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s