2013 is het actiejaar met de warmtepomp van Staedion

Verwarmingsproblemen Complex Via Salsa en Cabo Verde in Transvaalwijk

100_3277

Het jaar 2013 is genoemd als HET aktiejaar. Ook elders in Den Haag gaan bewoners in opstand komen vanwege problemen met de warmtepomp !!

In de media waren al eerder geluiden over de problemen bij Staedion. En ook had de SP hier vragen over gesteld bij de Haagse Gemeenteraad.

verwarming-thermometer-2603

Staedion erkent verwarmingsproblemen

RTVWEST 17-02-2011 Woningcorporatie Staedion erkent dat kopers en huurders in de Haagse wijk Transvaal al sinds enige maanden last hebben van verwarmingsproblemen.

In de woningen in de complexen Via Salsa en Cabo Verde blijven de temperaturen te laag, doordat het gebruik van aardwarmte nog niet goed loopt. Staedion heeft hierover veel klachten ontvangen. Omdat de afhandeling hiervan niet altijd goed is geweest, biedt de corporatie haar excuses aan.

Ook volgt een onafhankelijk onderzoek waarbij de precieze problemen duidelijk moeten worden. Het gaat om de eerste woningen van Staedion die met duurzaam opgewekte energie uit de grond worden verwarmd, zogenoemde aardwarmte.

Gerelateerde artikelen;

Achtergrond:

Visie:Milieu & duurzaamheid

warmtepomp

Transvaal fase 1: warmtepompen

Herstructurering
In het ‘Stedenbouwkundig plan Transvaal’, onderdeel van het wijkplan Transvaal, heeft Staedion ambitieuze plannen ontwikkeld voor herstructurering van de bestaande wijk Transvaal in Den Haag. De plannen voorzien in sloop van bijna de helft van de wijk, ca. 3.000 woningen. Deze worden vervangen door 1.200 nieuwbouwwoningen.

Hogere energieprestatie
De vernieuwing van de wijk biedt kansen tot het realiseren van een hogere milieuprestatie van de wijk. Hierdoor wordt de energieprestatie van de woningen en het gebied aanzienlijk verbeterd. Via onderstaande links is terug te lezen hoe de ambities gerealiseerd worden.

lees meer

8 Reacties op “2013 is het actiejaar met de warmtepomp van Staedion

  1. Pingback: Problemen met Aardwarmteproject Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Start parlementaire enquête naar misstanden woningcorporaties | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  3. Pingback: Nieuwe start aardwarmtecentrale aan de Leyweg | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  4. Pingback: Boete voor HaagWonen vanwege mislukken Haags Aardwarmte project ADH – Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  5. Pingback: Boete voor HaagWonen vanwege mislukken Haags Aardwarmte project ADH | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  6. Pingback: Warmte uit de aardbodem met de warmtepomp – Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

  7. Pingback: Van Duurzame energie, de Haagse Aardwarmtecentrale, de kwestie Eneco en de stijgende energielasten | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  8. Pingback: Van Duurzame energie, de Haagse Aardwarmtecentrale, de kwestie Eneco en de stijgende energielasten – Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s