Haagse publicaties ook Digitaal

Haagse publicaties gingen inmiddels ook digitaal.

Hierdoor zijn ze niet meer in De Posthoorn te lezen. Niet iedereen is daar gelukkig mee.

Een speciale verordening waarin staat dat de gemeente haar ontwerpbesluiten alleen via internet publiceert heeft Den Haag niet. Een woordvoerder laat weten dat de gemeente naast de berichten online wel een papieren versie van de bekendmakingen uitgeeft die in bibliotheken en stadskantoren ligt. Daarnaast plaatst de gemeente elke week een advertentie in huis-aan-huisblad De Posthoorn, waarin wordt verwezen naar denhaag.nl/gemeenteberichten voor informatie over bekendmakingen. Maar is dit dan genoeg ????   

Verordening
Vorige week oordeelde de Raad van State in vergelijkbare zaken in de gemeenten Deventer, Losser en de provincie Limburg dat ontwerpbesluiten niet alleen via internet mogen worden gepubliceerd, tenzij dit is vastgelegd in een wettelijk voorschrift, zoals een verordening. Anders moeten mensen bijvoorbeeld ook via een huis-aan-huisblad worden geïnformeerd.

E-mailservice
De gemeente Den Haag begon vorige week met een e-mailservice op maat aan inwoners, waarbij die zelf kunnen bepalen welke gemeenteberichten ze voor een bepaald gebied in de gemeenten wensen te ontvangen.

Bekijk een video over de e-mailservice voor digitale gemeenteberichten

Nieuwe manier van werken – Volgens wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening) is deze manier van werken een stap vooruit in de dienstverlening. Met de e-mailservice kunnen Hagenaars snel en eenvoudig zien wat er in hun directe leefomgeving speelt

Decentrale overheden moeten hun regelgeving sinds anderhalf jaar integraal in een standaardformaat publiceren in de centrale database CVDR. Toch houdt maar liefst 87 procent van de overheden zich niet of beperkt aan die wettelijke verplichting.

Onzekerheid over ontwerpbesluiten Den Haag op internet

BB 21.08.2012 De Raad van State kan nog geen oordeel geven over of het gedrukt publiceren van ontwerpbesluiten door de gemeente Den Haag in bibliotheken of stadskantoren legitiem is. ‘Daar zou dan een nieuwe zaak over moeten komen.’

RvS: Ontwerpbesluit niet enkel op internet

BB 16.08.2012  Overheden mogen burgers en belanghebbenden niet enkel via internet informeren over ontwerpbesluiten. De Raad van State vernietigde gisteren drie besluiten waarbij ten onrechte niet was gepubliceerd in een huis-aan-huisblad.

Minimaal één niet elektronische wijze

Het gaat om afzonderlijke besluiten over milieuvergunningen van de gemeenten Deventer en Losser en van de provincie Limburg. Het was voor het eerst dat de Raad van State in een uitspraak naar voren brengt dat het bericht dat een ontwerpbesluit ter inzage ligt, niet uitsluitend via internet kan worden gepubliceerd. Die kennisgeving moet ook op minimaal één niet elektronische, geschikte wijze worden gepubliceerd.

Gemeentelijke verordening

Tenzij in een wettelijk voorschrift, bijvoorbeeld een gemeentelijke verordening, is vastgelegd dat ontwerpbesluiten voortaan alleen nog worden gepubliceerd op de website. In dat geval kan een kennisgeving in de lokale krant achterwege blijven.

Gerelateerde artikelen;

Den Haag begint e-mailservice over buurt

BB 15.08.2012 Als eerste inwoners van de G4 kunnen Hagenaars zich opgeven voor een e-mailservice van de gemeente, waardoor ze op de hoogte kunnen blijven van wat de gemeente van plan is in hun buurt.

Gerelateerde artikelen;

Bouwvergunningen uit de buurt in uw e-mail

13 augustus 2012 – Inwoners van Den Haag kunnen voortaan per e-mail in een oogopslag zien wat er in hun buurt gebeurt. Van de kapvergunning voor een zieke boom tot de vergunningaanvraag voor een dakkapel. Eerder stonden deze berichten in de Posthoorn. Hagenaars kunnen zich hiervoor nu abonneren op een nieuwe e-mailservice.

Wilt u zich aanmelden voor de e-mailservice? Ga dan naar www.denhaag.nl/gemeenteberichten en klik op de link onder het kopje ‘e-mailservice bekendmakingen’. Daar kunt u aangeven waarover u informatie wilt ontvangen. Bijvoorbeeld over verschillende soorten vergunningen, of over huisafval, verkiezingen of belastingen.  

.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s