Occupy Den Haag ten einde ??

Ten einde.

Zie ook:

Occupy Den Haag – week 2 en verder

Occupy Den Haag 99 0/0 Crisis 15.10.2011 en verder

GEMEENTE DEN HAAG MOCHT OCCUPY VERBIEDEN

BB 27.08.2014 De gemeente Den Haag mocht in 2012 een tentenkamp van Occupy op het Malieveld verbieden. De betogers verstoorden de openbare orde. Er waren incidenten en de demonstranten gingen hun kamp, in een openbaar gebied, ,,steeds meer als eigen terrein beschouwen waartoe zij de politie geen toegang wilden verschaffen”. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld.

Tik op de vingers
Burgemeester Jozias van Aartsen kreeg wel een kleine tik op de vingers van de Raad van State. Hij verbood het protest namelijk op basis van de Wet Openbare Manifestaties, die betogingen regelt. ,,Die wet gaat ervan uit dat er sprake is van een demonstratie. Maar eerder had Van Aartsen gezegd dat het kamp niet meer gold als een betoging, omdat Occupy maar op het Malieveld bleef. Als het geen betoging is, kun je het niet als een betoging verbieden”, licht een woordvoerster van de Raad van State toe.

GERELATEERDE ARTIKELEN;

Gemeente Den Haag mocht Occupy op Malieveld toch wel verbieden

RTVWEST 27.08.2014 De gemeente Den Haag mocht in 2012 het tentenkamp van Occupy op het Malieveld verbieden. De betogers verstoorden namelijk de openbare orde. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

De betogers van Occupy zaten van oktober 2011 tot juli 2012 op het Malieveld. De demonstranten hadden tientallen tenten neergezet. Ze protesteerden tegen gegraai binnen de financiële sector. Het protest begon in New York onder de naam Occupy Wall Street.

Kritiek op Van Aartsen

Burgemeester Jozias van Aartsen kreeg wel een kleine tik op de vingers van de Raad van State. Hijverbood het protest namelijk op basis van de Wet Openbare Manifestaties, die betogingen regelt. Eerder had hij gezegd dat Occupy niet als betoging gold, omdat de betogers alleen maar op het Malieveld bleven. ‘Als het geen betoging is, kun je het niet als een betoging verbieden’, licht een woordvoerster van de Raad van State toe. . Lees verder

gerelateerde artikelen;

Den Haag mocht tentenkamp Occupy op Malieveld verbieden

Den HaagFM 27.08.2014 De gemeente Den Haag mocht in 2012 een tentenkamp van Occupy op het Malieveld verbieden. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld.

De betogers verstoorden de openbare orde. Er waren incidenten en de demonstranten gingen hun kamp, in een openbaar gebied, “steeds meer als eigen terrein beschouwen waartoe zij de politie geen toegang wilden verschaffen.” Occupy zat van oktober 2011 tot juli 2012 op het Malieveld. De demonstranten hadden tientallen tenten neergezet. Ze wilden er protesteren tegen gegraai binnen de financiële sector. Het protest begon in New York onder de naam Occupy Wall Street.

In Den Haag kreeg het tentenkamp al snel de bijnaam ‘Camping Malieveld.’ …lees meer

Den Haag mocht protest Occupy verbieden

Trouw 27.08.2014 De gemeente Den Haag mocht in 2012 een tentenkamp van Occupy op het Malieveld verbieden. De betogers verstoorden de openbare orde. Er waren incidenten en de demonstranten gingen hun kamp, in een openbaar gebied, ‘steeds meer als eigen terrein beschouwen waartoe zij de politie geen toegang wilden verschaffen’. Dat heeft de Raad van State vandaag geoordeeld.

Van Aartsen blij met uitspraak Occupy

RTVWEST 11.09.2012 DEN HAAG – Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, is blij met de uitspraak van de rechter. ‘Occupy mag demonstreren, maar zonder afgesloten tenten. Dit is een goede en heldere uitspraak van de rechter, omdat dit de onwenselijke situatie zoals die voorheen rond Occupy heeft bestaan onmogelijk maakt.  Lees verder

Occupy viert maandag eerste verjaardag

VK 15.09.2012  In de aanloop naar de viering van één jaar Occupy boekten de Hagenaars die onder de vlag van de wereldwijde protestbeweging kampeerden op het Haagse Malieveld, een overwinning. De rechter bepaalde dinsdag dat zij weer permanent op het grasveld mogen protesteren.

Occupy mag weer in Den Haag demonstreren

BB 11.09.2012 Occupy mag weer demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De rechter in Den Haag oordeelde dinsdag dat de demonstranten permanent toegang moeten krijgen tot het terrein.

Gerelateerde artikelen;

13-07 Occupy Den Haag ontruimd

10-07 Occupy Utrecht vertrekt van plein

25-05 Occupy Ter Apel

25-04 Ook Occupy Utrecht moet weg

24-04 Occupy’ers ontslagen van rechtsvervolging

Occupy mag weer demonstreren op Malieveld

NU 11.09.2012  Occupy mag weer demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De rechter in Den Haag oordeelde dinsdag dat de demonstranten permanent toegang moeten krijgen tot het terrein.

Gerelateerde artikelen;

13/07/2012 Occupy Den Haag ontruimd

28/02/2012 Gemeente Den Haag en Occupy moeten in overleg

17/02/2012 Occupy Den Haag daagt gemeente

29/01/2012 Occupy Den Haag wil niet opbreken

17/10/2011 Occupy Den Haag mag nog even doorgaan

Occupy weer terug op het Malieveld

RTVWEST 11.09.2012 DEN HAAG – Actiegroep Occupy Den Haag keert dinsdag terug op het Malieveld. Dat meldt betoger Edgar Neo. De actievoerders groeperen dinsdag rond 10.00 uur op het Malieveld aan de Koningskade, vlakbij de ingang van de ondergrondse parkeergarage.  Lees verder

Occupy mag de hele dag demonstreren

Den HaagFM 11.09.2012 Occupy mag voorlopig weer 24 uur per dag demonstreren op het Malieveld. Dat heeft de rechter besloten. Voorwaarde is wel dat de actievoerders niet in afgesloten tenten verblijven. Burgemeester Jozias van Aartsen is blij met de…Lees meer

Occupy wil dag en nacht op het Malieveld (met audio)

Den HaagFM 10.09.2012 De rechter beslist dinsdag of Occupy Den Haag ook na tien uur ’s avonds mag demonstreren op het Malieveld. De actievoerders willen morgen terugkeren om  aandacht te vragen voor mensen die woensdag bij de…Lees meer

In beeld: Politie ontruimt Occupy-kamp Malieveld

RTL 13.07.2012 De politie heeft vandaag het Occupy-tentenkamp op het Haagse Malieveld ontruimd, uit angst voor wanordelijkheden. Bekijk de …

Ontruiming Occupy op het Malieveld

Den HaagFM 13.07.2012 Het Occupy-kamp op het Malieveld in Den Haag wordt ontruimd. In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Jozias van Aartsen dat de kans op ongeregeldheden te groot is geworden.

Twee rivaliserende groepen hebben ruzie. Eerder deze week werd bekend dat de oorspronkelijke groep van Occupy…Lees meer

Occupy-kamp Malieveld ontruimd

RTVWEST 13.07.2012 DEN HAAG – Op dit moment wordt het Occupy-kamp op het Malieveld in Den Haag ontruimd. Volgens burgemeester Van Aartsen is de situatie in het kamp geëscaleerd en is er een te hoog risico op ongeregeldheden. Afgelopen maandag werd al bekend dat een groep daklozen de oorspronkelijke groep van Occupy Den Haag de toegang tot het kamp zou ontzeggen. De daklozen beschuldigen de occupiers ervan geld weg te sluizen en te besteden aan vakanties en auto’s Lees verder

Politie ontruimt Occupy-kamp Malieveld

RTL 13.07.2012 De politie heeft vrijdagochtend het Occupy-kamp aan de rand van het Malieveld in Den Haag ontruimd. Dat heeft de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen laten weten. Eerder deze week moest de politie tussenbeide komen omdat twee groepen ruzie met elkaar hadden gekregen en allebei het tentenkamp van Occupy voor zich opeisten.

Occupy Den Haag ontruimd

NOS 13.07.2012 Het Occupy-kamp op het Malieveld in Den Haag is ontruimd. Volgens burgemeester Van Aartsen was de situatie in het kamp geëscaleerd en was er een te groot risico op ongeregeldheden.

Eind januari wilde Van Aartsen het Occupy-kamp op het Malieveld ook al ontruimen. Toen verbood de rechter dat.

Eerder deze week pakte Occupy Utrecht de tenten in. Ze zouden zich niet meer veilig voelen op het plein voor het stadhuis. Burgemeester Wolfsen had maandag al aangegeven een einde te willen aan het kampement.

Bekijk ook…

Occupy-kamp Malieveld ontruimd na ruzie met daklozen

Elsevier 13.07.2012 De politie heeft vrijdagochtend het Haagse Occupy-kamp aan de rand van het Malieveld ontruimd. Door een ruzie tussen demonstranten en daklozen was er een te hoog risico op ongeregeldheden. Dat heeft de gemeente Den Haag vandaag bekendgemaakt.

In een brief aan de Haagse gemeenteraad stelt van Aartsen dat de situatie in het kamp is geëscaleerd. ‘Uit vrees voor wanordelijkheden heb ik besloten het kampement te laten beëindigen. Geen van de mensen die er afgelopen week verbleven, heeft eerder gefungeerd als aanspreekpunt van Occupyvoor de gemeente,’ schrijft hij.

Ruzie
Volgens regionale media gaat het om een ruzie tussen zwervers en een groep demonstranten van Occupy Den Haag. Afgelopen maandag zou een groep daklozende demonstranten de toegang tot het kamp hebben ontzegd.

De groep daklozen beschuldigt de occupiers ervan geld uit giften weg te sluizen en te besteden aan vakanties en auto’s. De daklozen willen inzage krijgen in de uitgaven van de Occupy-beweging.

Ook de demonstranten zeggen problemen te hebben met de daklozen. Ze beweren dat ‘leden van de nieuwe groep’ drank en drugs gebruiken en andere bewoners van het kamp aanvallen.

Zie ook: Overlastgevend Occupy moet snel weg uit Den Haag

Politie ontruimt Occupy-kamp Malieveld

Parool 13.07.2012 De politie heeft vanochtend het Occupy-kamp aan de rand van het Malieveld in Den Haag ontruimd. Dat heeft de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen laten weten. Eerder deze week moest de politie tussenbeide komen omdat twee groepen ruzie met elkaar kregen en allebei het tentenkamp van Occupy voor zich opeisten.

Haags Occupy-kamp ontruimd

Telegraaf 13.07.2012 De politie heeft vrijdagochtend het Occupy-kamp aan de rand van het Malieveld in Den Haag ontruimd. Dat heeft de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen laten weten. Eerder deze week moest de politie tussenbeide komen omdat twee groepen ruzie met elkaar hadden gekregen en allebei het tentenkamp van Occupy voor zich opeisten.

Occupy Den Haag ontruimd na ‘oorlog’

Spits 13.07.2012 Occupy verliest steeds meer terrein. Afdeling Utrecht verliet vorige week hun terrein door ‘gewelddadig uitgaanspubliek’ (en een beetje door Wolfsen), en nu moet ook kamp-Den Haag de biezen pakken. De ontruiming van het kamp op het Malieveld is op dit moment in volle gang. Dat meldt Omroep West.

Het kamp wordt ontruimd omdat er ‘oorlog’ is uitgebroken tussen rivaliserende groepen op het Malieveld.

Occupy-kamp Den Haag ontruimd

Metro 13.07.2012 Uit vrees voor wanordelijkheden door ruzie tussen twee groepen heeft de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen besloten het Occupy-kamp op het Malieveld in Den Haag te ontruimen. Dit schrijft hij vrijdag in een brief aan de gemeenteraad.

Occupy Den Haag ontruimd

NU 13.07.2012  De politie heeft vrijdagochtend het Occupy-kamp aan de rand van het Malieveld in Den Haag ontruimd. Dat heeft de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen laten weten.

Gerelateerde artikelen;

Advertenties

2 Reacties op “Occupy Den Haag ten einde ??

  1. Pingback: Blockupy ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Blockupy ook in Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s