Richard de Mos PVV zegt de Haagse gemeenteraad gedag ???

Bedenktijd.

Richard de Mos denkt tijdens het reces na of hij de PVV verlaat. Hij kreeg vrijdag te horen dat er geen plek is op de kandidatenlijst van de partij voor de 2e kamerverkiezingen van 12 september 2012. Volgens De Mos kiest de PVV voor vernieuwing en past hij daar volgens Geert Wilders niet bij. De Hagenaar stond in 2010 nog op de tiende plaats van de kieslijst.

De Mos is gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag en hoewel hij zijn functie uit wil voeren, weet hij niet of hij dat nog kan na deze “motie van wantrouwen” van de PVV.

Richard de Mos: “Ik ben de Haagse Raad in gegaan voor de Haagse en Scheveningse kiezer, maar ik weet niet of ik hen kan vertegenwoordigen namens een partij die kennelijk geen vertrouwen meer in mij heeft”.

Via de sms, e- mail en de sociale media ontving hij inmiddels veel steunbetuigingen en oproepen om door te gaan als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer én in de gemeenteraad. Volgens Richard de Mos waren er al meer dan 2200 steunbetuigingen.

De actie  “Houd de Mos in de Kamer: zet De Mos op 50”  is een ultieme poging om Richard de Mos alsnog op de landelijke kandidatenlijst van de PVV te krijgen.  Aangezien Richard een volksvertegenwoordiger in hart en nieren is, zijn de massale oproepen om in de Kamer en in de Raad te blijven niet aan dovemansoren gericht.

De Mos: “Als Wilders mij als lijstduwer op plek 50 van de PVV kandidatenlijst zet, dan kan de kiezer zich op 12 september uitspreken, dan zal duidelijk worden of mijn werk als Kamerlid gewaardeerd wordt en of ik door zal gaan als Raadslid in Den Haag.”

Via de website www.houddemosindekamer.nu rekent De Mos op veel bijval.

Wilt u Richard op de lijst, betuig uw steun hier met een mail aan Wilders!

Zie ook:

Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9

De nieuwe Nachtburgemeester in Den Haag is Richard de Mos PVV

Die Richard de Mos van de PVV toch !!!!

2e kamerlid Richard de Mos PVV aan het woord

Haagse PVV-fractie boos

Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog

Taalcursus ABN 2e kamerlid PVV Richard de Mos

Afgedankt Kamerlid Richard de Mos verlaat PVV

Elsevier 16.07.2012 PVV-Kamerlid Richard de Mos, die geen plek kreeg op de kieslijst voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen, verlaat de PVV. Hij geeft zijn zetel in de gemeenteraad van Den Haag op. Dat meldt De Mos op zijn website.

De Mos verzamelde vorige weekhandtekeningen om een plekje onderaan de kieslijst te veroveren. Zo zou hij met voorkeurstemmen toch in de Kamer kunnen komen. PVV-leider Geert Wilders wilde hier echter niets van weten.

Opspraak
Wilders heeft alle Kamerleden die in opspraak zijn geraakt, van de lijst verwijderd. De Mos had in een interview gezegd dat hij schooldirecteur was geweest. Dat klopte niet. Hij had alleen de opleiding tot schooldirecteur gevolgd.

Tegen de 36-jarige De Mos werd gezegd dat de PVV moest verjongen en dat er daarom geen plek voor hem was op de lijst. Wilders vroeg De Mos wel in de Haagse gemeenteraad te blijven. Daarvan ziet hij af, hij geeft zijn zetel terug aan de partij.

Vertrouwensbreuk
‘Geert kan rustig slapen, mijn actie is ten einde. Daar ik niet kan werken bij deze ontstane vertrouwensbreuk, trek ik mijn slotconclusie en zal ik mijn Haagse raadszetel teruggeven aan de partij en de partij verlaten,’ meldt De Mos. Als Kamerlid hield De Mos zich bezig met verkeer en milieu.

Voor De Mos verlieten ook Hero Brinkman, Wim Kortenoeven, Marcial Hernandez en Jhim van Bemmel de PVV. Brinkman, Kortenoeven en Hernandez zeggen hetoneens te zijn met de koers van de PVV, Van Bemmel was boos omdat hij niet op de lijst stond. 

Lees ook de weblog van Afshin Ellian: In spel om de macht staat PVV aan de zijlijn

Zie ook:

Richard de Mos stapt ook uit Haagse gemeenteraad

RTVWEST 16.07.2012 DEN HAAG – PVV’er Richard de Mos stapt uit de gemeenteraad van Den Haag. Omdat hij niet aan ‘zetelroof’ wil doen geeft hij zijn plek terug aan de PVV. PVV-leider Wilders schrapte De Mos van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

Op zijn site maakt De Mos ook bekend dat hij ondanks duizenden reacties stopt met pogingen om alsnog als lijstduwer op de lijst van de PVV terecht te komen. Lees verder

De Mos weg uit gemeenteraad  

Den HaagFM 16.07.2012 Richard de Mos stapt uit de gemeenteraad van Den Haag. Hij geeft zijn zetel terug aan de PVV nu Geert Wilders hem definitief niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen wil plaatsen.

De Mos vroeg Wilders vorige week om hem in ieder geval op nummer vijftig te plaatsen zodat hij…Lees meer

Richard de Mos vertrekt als PVV-raadslid

AD 16.07.2012  Tweede Kamerlid en Haags gemeenteraadslid Richard de Mos trekt zich terug als raadslid voor de PVV in Den Haag. Hij verlaat de partij. Dat laat hij vandaag weten op zijn website.

PVV’er Richard de Mos gooit handdoek in de ring

RTL 16.07.2012 Tweede Kamerlid en Haags gemeenteraadslid Richard de Mos trekt zich terug als raadslid voor de PVV in Den Haag. Hij verlaat de partij.

Ruim een week geleden bleek dat De Mos niet staat op de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarop begon hij een actie om alsnog lijstduwer te worden. Maar partijleider Geert Wilders liet hem weten daar niet voor te voelen.

“Geert kan vanaf nu rustig slapen, mijn actie is ten einde“, zegt De Mos op zijn website. “Daar ik niet kan werken bij deze ontstane vertrouwensbreuk, trek ik mijn slotconclusie en zal ik mijn Haagse raadszetel teruggeven aan de partij en de partij verlaten”.

Lees ook:

Richard de Mos vertrekt als PVV-raadslid

Trouw 16.07.2012 Tweede Kamerlid en Haags gemeenteraadslid Richard de Mos trekt zich terug als raadslid voor de PVV in Den Haag. Hij verlaat de partij. Dat laat hij vandaag weten op zijn website.

Richard de Mos stapt uit Haagse raad en verlaat PVV – tot verkiezingen in Kamer

NRC 16.07.2012  PVV’er Richard de Mos stapt uit de gemeenteraad van Den Haag. Hij geeft zijn plek terug aan de PVV, zo meldt hij op zijn website. De Mos stopt tevens met pogingen om alsnog als lijstduwer op de lijst van de PVV terecht te komen, schrijft hij.

Ruim een week geleden gaf PVV-leider Geert Wilders De Mos geen plaats op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Daarop begon De Mos de actie ‘Houd de Mos in de Kamer: zet De Mos op 50′, een ultieme poging om alsnog op de lijst te komen.  Lees verder›

De Mos weg als PVV-raadslid

Telegraaf 16.07.2012  „Geert kan vanaf nu rustig slapen, mijn actie is ten einde”, aldus De Mos. „Daar ik niet kan werken bij deze ontstane vertrouwensbreuk, trek ik mijn slotconclusie en zal ik mijn Haagse raadszetel teruggeven aan de partij en de partij verlaten.”

Richard de Mos vertrekt als PVV-raadslid

NU 16.07.2012  Tweede Kamerlid en Haags gemeenteraadslid Richard de Mos trekt zich terug als raadslid voor de PVV in Den Haag. Hij verlaat de partij. Dat laat hij maandag weten op zijn website.

Ruim een week geleden bleek dat De Mos niet staat op de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarop begon hij een actie om alsnog lijstduwer te worden. Maar partijleider Geert Wilders liet hem weten daar niet voor te voelen.

Gerelateerde artikelen;

Richard de Mos verlaat de PVV

Metro 16.07.2012 Richard de Mos verlaat de PVV. Het Tweede Kamerlid stapt uit de gemeenteraad van Den Haag en geeft zijn raadszetel terug aan de PVV. Dat meldt hij op de website die hij donderdag opzette om alsnog als lijstduwer op de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer te komen.

De Mos definitief exit bij PVV

Spits 16.07.2012 Tweede Kamerlid en Haags gemeenteraadslid Richard de Mos verlaat nu echt de PVV. Hij trekt zich terug als raadslid voor de PVV en verlaat de partij.

“Geert kan vanaf nu rustig slapen, mijn actie is ten einde”, verklaart De Mos. “Daar ik niet kan werken bij deze ontstane vertrouwensbreuk, trek ik mijn slotconclusie en zal ik mijn Haagse raadszetel teruggeven aan de partij en de partij verlaten.”

Interview_met_Richard_de_Mos_03.mp3

 De Mos twijfelt tussen PVV en eigen partij (met audio) 

Den HaagFM 09.07.2012 Richard de Mos weet nog niet of hij voor de PVV in de Haagse gemeenteraad blijft zitten. Afgelopen vrijdag kreeg hij van partijleider Geert Wilders te horen dat hij niet op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat. Die mededeling kwam als een mokerslag aan. De Mos twijfelt tussen de PVV…Lees meer

Richard de Mos twijfelt over aanblijven als raadslidVideo

RTVWEST 08.07.2012 DEN HAAG – Richard de Mos weet nog niet of hij in de gemeenteraad van Den Haag blijft. Als hij raadslid blijft dan zal dat voor de PVV zijn.  Lees verder

Richard de Mos denkt aan verlaten PVV, maar niet aan ‘zetelroof’

NRC 08.07.2012 Richard de Mos denkt tijdens het reces na of hij de PVV verlaat. Hij kreeg vrijdag te horen dat er geen plek is op de kandidatenlijst van de partij voor de verkiezingen van 12 september. Dat meldt de Volkskrant. De Mos is gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag en hoewel hij zijn functie uit wil voeren, weet hij niet of hij dat nog kan na deze “motie van wantrouwen” van de PVV. Hij wil zich sowieso niet afplitsen.

De Mos kwam in november 2010 in opspraak nadat bleek dat hij de functie ‘schoolhoofd’ op zijn cv had gezet, terwijl hij dat nooit geweest was. James Sharpe, die toen ook in opspraak kwam, stapte eerder al op.

Op de nieuwe kandidatenlijst van de PVV was ook geen plek voor Jhim van Bemmel en Eric Lucassen. Eerder deze week stapten PVV-Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven uit de PVV na fundamentele meningsverschillen over de gang van zaken in de partij. Lees verder›

PVV’er De Mos beslist in vakantie of hij bij de partij blijft

VK 08.07.2012  PVV’er Richard de Mos, die niet opnieuw in de Tweede Kamer komt, besluit na zijn vakantie of hij voor de PVV gemeenteraadslid in Den Haag blijft. Eén ding is al wel zeker: als hij niet doorgaat in de raad, dan gaat z’n zetel naar de PVV.

Lees ook Opstappen Kamerleden kost PVV 3 zetels in peiling – 08/07/12

Lees ook Weinig verrassingen in top kandidatenlijst PVV – 07/07/12

Lees ook: Interview PVV-dissidenten: ‘Die club wordt gerund als een geheime dienst’ – 07/07/12

PVV’er De Mos beslist in vakantie of hij bij de partij blijft

Parool 08.07.2012 PVV’er Richard de Mos, die niet opnieuw in de Tweede Kamer komt, besluit na zijn vakantie of hij voor de PVV gemeenteraadslid in Den Haag blijft. Eén ding is al wel zeker: als hij niet doorgaat in de raad, dan gaat z’n zetel naar de PVV.

De Mos hakt in vakantie knoop door

Telegraaf  08.07.2012 PVV’er Richard de Mos, die niet opnieuw in de Tweede Kamer komt, besluit na zijn vakantie of hij voor de PVV gemeenteraadslid in Den Haag blijft. Eén ding is al wel zeker: als hij niet doorgaat in de raad, dan gaat z’n zetel naar de PVV.

De Mos hakt snel knoop door over gemeenteraadslidmaatschap

NU 08.07.2012 DEN HAAG – PVV’er Richard de Mos, die niet opnieuw in de Tweede Kamer komt, besluit na zijn vakantie of hij voor de PVV gemeenteraadslid in Den Haag blijft. 

Eén ding is al wel zeker: als hij niet doorgaat in de raad, dan gaat z’n zetel naar de PVV. ”Ik zou nooit aan zetelroof doen”, zei het Tweede Kamerlid zondag nadat hij had uitgewaaid bij de Nieuwe Waterweg. PVV-leider Geert Wilders heeft De Mos gevraagd in de gemeenteraad te blijven.

Gerelateerde artikelen;

De Mos niet op kandidatenlijst PVV

RTVWEST 07.07.2012 DEN HAAG – De Hagenaar Richard de Mos staat niet op de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen. Geert Wilders heeft hem dat meegedeeld in een kort telefoongesprek. Lees verder

Richard de Mos niet op PVV-kieslijst

Den HaagFM 06.07.2012 Richard de Mos staat niet op de kieslijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens De Mos kiest de PVV voor vernieuwing en past hij daar volgens Geert Wilders niet bij. De Hagenaar stond in 2010 nog op de tiende plaats van de kieslijst. De Mos noemt de…Lees meer

En verder:

De Haagse PVV is net een oude fiets

De aap kwam uit de mouw bij de Haagse PVV

Haagse PVV heeft gefraudeerd met Zwartboek VCP

Haags gemeenteraadslid Daniëlle de Winter kraakt parkeermeters

Ex-PVV Den Haag heet nu Onafhankelijk Den Haag

Explosiegevaar in de fractiekamer van de Haagse PVV

Marjolein van de Waal – Weer gedonder bij de Haagse PVV

Arnoud van Doorn – Gedonder bij de Haagse PVV

8 Reacties op “Richard de Mos PVV zegt de Haagse gemeenteraad gedag ???

  1. Pingback: Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012 « Debat in de Digitale Hofstad

  2. Pingback: Aftrap verkiezingscampagne 12.09.2012 – PVV « Debat in de Digitale Hofstad

  3. Pingback: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad

  4. Pingback: Richard de Mos verlaat de PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  5. Pingback: Richard de Mos verlaat de PVV « Debat in de Digitale Hofstad

  6. Pingback: Haagse Verkiezingsstrijd gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014 losgebarsten | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  7. Pingback: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 15 « Debat in de Digitale Hofstad

  8. Pingback: Haagse PVV bijna verdwenen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s