Jaarrekening over 2011

Begrotingstekort.

De liberalen stellen dat de jaarrekening 2011 aantoont dat Den Haag er goed aan heeft gedaan voorzichtig te begroten. Bovendien zijn we wat betreft de VVD nog lang niet door de crisis heen en blijft waakzaamheid daarom geboden.

Grootste tegenvallers waren het stijgende aantal mensen dat aanspraak maakt op een bijstandsuitkering en de tientallen miljoenen euro’s verlies door de problemen in de bouwsector.

Het tekort bleef nog beperkt door een aantal meevallers. Zo kwam er een terugbetaling van de IJslandse bank Landsbanki en keerde Eneco meer dividend uit dan verwacht. Door het groeiend aantal bewoners was de bijdrage uit het gemeentefonds hoger en de bezuinigingen op het welzijnswerk, kunst en cultuur en de ambtenaren leverde geld op.

Wethouder Sander Dekker sluit extra bezuinigingen niet uit omdat in het Catshuis mogelijk besloten wordt tot kortingen die gevolg hebben voor de gemeente. De wethouder denkt dat er nog mogelijkheden zijn om te bezuinigen, maar het wordt wel ingewikkelder.

Naast de bezuinigingen werd er in 2011 ook nog 22 miljoen euro geïnvesteerd in zaken als afvalcontainers en extra controleurs op de tram.

Commissie Samenleving 14.06.2012

Commissie Bestuur 13.06.2012

 

jaarverslag 2011: afbraakbeleid college duidelijk zichtbaar

SP 22-06-2012 • Op 21 juni werd het jaarverslag over 2011 besproken in de gemeenteraad. In dit jaarverslag wordt het afbraakbeleid van het Haagse VVD-college pijnlijk duidelijk. De SP hekelt de keuzes die het gemeentebestuur maakt. Buurthuizen en wijkbibliotheken werden gesloten en er werd fors bezuinigd op het armoedebeleid, terwijl de OZB werd verlaagd. Honderden ID-banen werden geschrapt. Mensen die nuttig werk voor de stad deden tegen een eerlijk salaris zijn ontslagen en verpieteren nu achter de geraniums. Nu lanceert PvdA-wethouder Kool een plan om deze mensen met behoud van de uitkering de stad te laten bezemen. “Allemaal ordinaire bezuinigingsmaatregelen zonder visie, slecht voor de mensen en slecht voor de stad. Van de VVD zijn we dit soort botte maatregelen wel gewend, alleen van de coalitiepartijen PvdA, CDA en D66 valt ons dit zeer tegen” aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei. › Lees verder…

Den Haag heeft 2011 afgesloten met een tekort van 4,4 miljoen euro. (RTV west)

In 2009 maar liefst 1,25 miljard. 1.250 miljoen reserve hebben, dat inmiddels nog meer is geworden en dan klagen dat je 4,4 miljoen tekort komt.
Misschien wel handig als meneer Dekker zijn eigen gemeentelijke stukken nog eens naleest. http://zbs.denhaag.nl/internet?oid=175081 

Met elk jaar 100 miljoen op die grote hoop gooiend, is het inmiddels al aangegroeid tot 1,5 miljard. 1.500 miljoen euro.

Een bestuur, zittend op een goudberg, dat zit te  te beknibbelen op allerlei kleine posten. De grote lijnen uit het oog verliezend.

Kijk nou toch wat een jankerds

1.400 miljoen in de spaarpot en dan nog huilen om 4 miljoen.

“Om deze tekorten op te vangen, maakt de gemeente haar laatste reservepotjes voor uitkeringen leeg.” Zei die enge worstbedorfer

Er moet veel meer ruchtbaarheid aan die reserve gegeven worden.

We hoeven niet op buurthuizen en dergelijke te bezuinigen.

We komen om in het geld.

Zie wat er is gebeurd.

Eind 2009 was er dat RIS stuk over die 1,25 miljard reserve.

Toen was iedereen veel te druk met de campagne voor de gementeraadsverkiezingen.

Ga er maar vanuit dat niemand het heeft gelezen of de draagwijdte er van begreep.

In maart 2010 gemeenteraadsverkiezingen en 32 nieuwe raadsleden die van niks weten.

Tel uit je winst.
En daar zitten die stumperds samen te vergaderen over en postje hier en daar een plakje eraf met de kaasschaaf,.

Zittend naast een vol Dagobert Duck pakhuis.

Sluiting informatiepunt ouderen is druppel die Haagse emmer doet overlopen

Den Haag heeft een tekort van 4,4 miljoen

RTVWEST 17.04.2012 DEN HAAG – Ondanks de bezuinigingen van het afgelopen jaar heeft Den Haag 2011 afgesloten met een tekort van 4,4 miljoen euro. Dat staat in de jaarrekening die dinsdag is gepresenteerd door wethouder Dekker.  Lees verder

Den Haag heeft tekort van 4,4 miljoen euro

Den HaagFM 17.04.2012 De gemeente Den Haag heeft een moeilijk financieel jaar achter de rug. Dat zei wethouder Sander Dekker bij de presentatie van de jaarrekening over 2011. Daaruit blijkt dat er ondanks de bezuinigingen sprake is van een tekort van 4,4 miljoen euro.

Grootste tegenvallers waren het stijgende aantal…Lees meer

VVD maakt zich zorgen over tekort gemeente Den Haag

Den HaagFM 17.04.2012 De gemeente Den Haag heeft 2011 afgesloten met een tekort van 4 miljoen euro. Dat blijkt uit de door wethouder Sander Dekker gepresenteerde jaarrekening. De VVD zegt in een reactie dat dit relatief kleine tekort grote problemen verhult.

Volgens de partij is het tekort beperkt gebleven dankzij…Lees meer

Een Reactie op “Jaarrekening over 2011

  1. Pingback: Voorjaarsnota 2012 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s