Wethouder Marnix Norder opent expositie in Museon over Polen

Expositie over Polen.

Niet alleen Burgemeester Jozias van Aartsen ergert zich aan het anti-Polen meldpunt.

Volgens wethouder Marnix Norder PvdA moeten we “juist nu die mensen laten merken dat Polen van harte welkom zijn”. “Het is ook goed dat veel Nederlanders een positief signaal willen afgeven. Want veel Polen voelen zich de laatste tijd toch ten onrechte minder welkom in Nederland,” zegt hij in een interview met ANP.

Polen-meldpunt
Norder ergert zich aan het Polen-meldpunt van de PVV. “Dat stigmatiseren irriteert me mateloos. Ik ben ook heel blij dat de Haagse gemeenteraad onlangs een motie heeft aangenomen om de afkeur uit te spreken over dat initiatief van de PVV.’’

Tsunami
Overigens sprak de PvdA-wethouder niet lang geleden zelf nog over “een tsunami van Oost-Europeanen”, maar dat was om aan te geven dat migratie voor Den Haag en Nederland “heel veel zegeningen” betekent, “maar dat het óók zijn schaduwkanten heeft”.

Expositie De Polen – onze buren

RTVWEST 02.04.2012 DEN HAAG – De Haagse wethouder Marnix Norder (Integratie, PvdA) opent maandagmiddag in het Museon in de hofstad de expositie De Polen – onze buren. Lees verder

Polen-expositie in het Museon

Den HaagFM 02.04.2012 Wethouder Marnix Norder opent vanmiddag in het Museon de expositie De Polen – onze buren. Het Museon wil met de tentoonstelling niet alleen de negatieve dingen laten zien over Polen die in Nederland wonen en werken.

Norder is daar blij mee want hij irriteert zich aan de manier…Lees meer

PvdA-wethouder verwelkomt Polen

Spits 01.04.2012 De Haagse PvdA-wethouder Marnix Norder vindt dat Polen welkom zijn in Nederland. Hij opent morgen daarom een expositie over Polen in het populair-wetenschappelijke Museon in Den Haag. Hij hoopt dat eindelijk eens een keer de positieve kanten van Polen worden belicht.

Verder;

SP: “Geen nieuwe Polenhotels in Den Haag”

Den HaagFM 08.01.2015 De SP in de Haagse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur stopt met het bouwen van Polenhotels. “Mensen die in Den Haag wonen en werken hebben recht op een menswaardige manier van wonen, verspreid over de stad met dezelfde eisen voor de woning als iedereen”, zegt fractievoorzitter Bart van Kent.

De SP wil dat de arbeidsmigranten Nederlands leren, goede huisvesting krijgen en voorkomen wordt dat ze uitgebuit worden. “In wijken zoals Laak en Escamp zijn nog steeds problemen met illegale kamerverhuur, op de arbeidsmarkt worden nog steeds werknemers afkomstig uit Midden- en Oost-Europa uitgebuit en te weinig van hen hebben onze taal geleerd.” …lees meer

Geen nieuwe Polenhotels in Den Haag

SP 08-01-2015 • De SP wil dat het stadsbestuur stopt met het bouwen van zogenaamde Polenhotels. Dit zijn woningen met weinig voorzieningen speciaal voor mensen uit Midden- en Oost-Europa. Fractievoorzitter Bart van Kent: “Mensen die in Den Haag wonen en werken hebben recht op een menswaardige manier van wonen, verspreid over de stad met dezelfde eisen voor de woning als iedereen. De SP wil geen huisvesting speciaal voor bepaalde bevolkingsgroepen of medewerkers van uitzendbureaus, daarom roepen wij het stadsbestuur op om een streep te zetten door de plannen om 1000 extra woonplekken te bouwen. In Den Haag is behoefte aan extra woningen, niet aan extra woning speciaal voor mensen uit Midden- en Oost-Europa”.

› Lees verder

VVD kritisch over subsidie Polenhotel

Den HaagFM 18.04.2012 De VVD in Den Haag vraagt zich af of de gemeente de grond voor een  Polenhotel aan de Calandkade gratis aan moet bieden aan de ontwikkelaar. Wethouder Marnix Norder heeft laten weten daartoe bereid te zijn. Volgens raadslid Arjen Lakerveld is de huisvesting van…Lees meer

CDA-Kamerlid Koopmans wil band met Polen verbeteren

Elsevier 18.04.2012 CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans wil een Pools-Nederlandse contactgroep oprichten om de banden tussen de twee landen te verbeteren. Dat staat deze week in Elsevier.

Het Poolse parlement heeft een Pools-Nederlandse contactgroep opgericht. Doel is vriendschappelijke banden aan te gaan met het Nederlandse parlement.

Andere groepen
De Poolse parlementariër Adam Kepinski is initiatiefnemer en voorzitter van de contactgroep.

‘Ruimtes Polenhotel te klein’ 

Den HaagFM 17.04.2012 Groen Links vraagt zich af of het complex voor arbeidsmigranten aan de Lozerlaan in Den Haag wel aan de minimumnorm voor fatsoenlijk wonen gaat voldoen. De nieuwbouw wordt ook wel het Polenhotel genoemd….Lees meer

Zie ook: ‘Pechtold, stap uit je geblindeerde auto en ga de straat op’

En verder:

Ook in Den Haag Anti-PVV Meldpunt ??

Gedonder in de Haagse gemeenteraad

Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 3

Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 2

Haagse PvdA-Wethouder faciliteert commerciele uitbuiting Poolse gastarbeiders

Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’

Zoekresultaten RTVWEST:

Rechter besluit over Haags Polenhotel

Weg vrij voor Haags Polenhotel

Omwonenden Lozerlaan opnieuw ingelicht over Polenwoningen

CDA: Snelle sluiting malafide uitzendbureaus

Het is goed dat de Polen er zijn in Nederland:

Spies gaat huisjesmelkers uitmelken

Rechtszaak Polencomplex Lozerlaan

Bouw Polenhotel Den Haag van start

Onderzoek naar criminaliteit Oost-Europeanen

Debat over MOE-landers

Aanpak malafide uitzendbureau’s

Haagse PvdA botst met eigen wethouders over Polen

Voorlopig geen wooncomplex voor Polen

Geen bewonersoverleg met Norder over Polen

Een Reactie op “Wethouder Marnix Norder opent expositie in Museon over Polen

  1. Pingback: Polenhotel 1e Lulofsdwarsstraat geopend | Het leven in stadsdeel Laak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s