Chinatown – Chinees nieuwjaar 2012

Chinees nieuwjaar 2012

In het Haagse centrumwijk Chinatown liepen ongeveer 300 mensen mee in een optocht met leeuwen- en drakendansers. Duizenden keken toe. Die stoet was vorig jaar kleiner, omdat de organisatie minder subsidie kreeg. Dit jaar verzamelde de organisatie zelf genoeg geld voor een grote optocht. In Chinatown was uiteraard vuurwerk.

Ook in het stadhuis waren feestelijkheden, die naar schatting door 7000 tot 8000 mensen werden bezocht. Een groep uit Peking zorgde voor dans, muziek en acrobatiek.

Chinees Nieuwjaar in Den Haag Fotoserie

Fotogalerij: Chinees Nieuwjaar in hofstad

De Pers 28.01.2012 Het Chinese Nieuwjaar is zaterdag feestelijk ingeluid in Den Haag. Gedurende de gehele dag woonden duizenden mensen de festiviteiten op verschillenden plekken in de hofstad bij, schatte een woordvoerster van de landelijke viering.

Chinees Nieuwjaar ook begroet in Den Haag

NU 28.01.2012 Het Chinese Nieuwjaar is zaterdag feestelijk ingeluid in Den Haag. Gedurende de gehele dag woonden duizenden mensen de festiviteiten op verschillenden plekken in de hofstad bij.

Chinees Nieuwjaar ook begroet in Den Haag

AD 28.01.2012 Het Chinese Nieuwjaar is zaterdag feestelijk ingeluid in Den Haag. Gedurende de gehele dag woonden duizenden mensen de festiviteiten op verschillenden plekken in de hofstad bij, schatte een woordvoerster van de landelijke viering.

Viering Chinees Nieuwjaar in Den HaagVideo

RTVWEST 28.01.2012 DEN HAAG- Het Chinese Nieuwjaar is zaterdag feestelijk ingeluid in Den Haag. Gedurende de gehele dag woonden duizenden mensen de festiviteiten op verschillenden plekken in de hofstad bij, schatte een woordvoerster van de landelijke viering.  Lees verder

Viering Chinees Nieuwjaar in Den Haag

Den HaagFM 28.01.2012 In Den Haag wordt vandaag de landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar gehouden. Afgelopen maandag begon voor de Chinezen het jaar van de Draak. Dat wordt in de binnenstad gevierd met een grote optocht met leeuwen- en drakendansers en vuurwerk. Daarnaast zijn er demonstraties van Chinese…Lees meer

Chinees Nieuwjaar ook begroet in Den Haag

VK 28.01.2012 Het Chinese Nieuwjaar is zaterdag feestelijk ingeluid in Den Haag. Gedurende de gehele dag woonden duizenden mensen de festiviteiten op verschillenden plekken in de hofstad bij, schatte een woordvoerster van de landelijke viering.

In de wijk Chinatown liepen ongeveer 300 mensen mee in een optocht met leeuwen- en drakendansers. Duizenden keken toe. Die stoet was vorig jaar kleiner, omdat de organisatie minder subsidie kreeg. Dit jaar verzamelde de organisatie zelf genoeg geld voor een grote optocht. In Chinatown was uiteraard vuurwerk.

Chinees Nieuwjaar ook begroet in Den Haag

28.01.2012 Het Chinese Nieuwjaar is zaterdag feestelijk ingeluid in Den Haag. Gedurende de gehele dag woonden duizenden mensen de festiviteiten op verschillenden plekken in de hofstad bij, schatte een woordvoerster van de landelijke viering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s