Ex-PVV Den Haag heet nu Onafhankelijk Den Haag

Onafhankelijk Den Haag gaat wel een vereniging beginnen.

‘Iedereen kan voor een tientje lid worden. Als het een succes wordt, doen we over twee jaar mogelijk toch aan de gemeenteraadsverkiezingen mee.’ De PVV heeft geen leden.

De nieuwe partij blijft het PVV-geluid vertolken.

Dat hebben Van Doorn en Van de Waal dinsdag bekendgemaakt. De twee willen tot de gemeenteraadsverkiezingen over twee jaar in de raad blijven en verwachten dat hun politieke carrière daarna ophoudt.

Onafhankelijk Den Haag wordt, in tegenstelling tot de PVV, een vereniging met leden. Lidmaatschap zal 10 euro kosten. De raadsleden overwegen verder te gaan met hun partij als deze onverhoopt toch een groot succes wordt.

Zie: Explosiegevaar in de fractiekamer van de Haagse PVV

en ook:

Ontslag Oud-PVV’er Van de Waal bevestigd

RTVWEST 12.04.2012 DEN HAAG – Oud-PVV’er Marjolein van de Waal heeft wel degelijk ontslag genomen als lid van de Haagse gemeenteraad. In december vorig jaar stapte zij uit de fractie van de PVV in Den Haag. Begin maart kondigde zij aan definitief te stoppen als raadslid, dit keer als fractielid van Onafhankelijk Den Haag.Sindsdien zou zij spoorloos zijn verdwenen en ondertussen nog wel haar maandelijkse vergoeding van 1800 euro netto ontvangen.  Lees verder

Nieuwe lokale Haagse partij van ex-PVV’ers

AD 10.01 2012 De Haagse ex-PVV’ers Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal blijven met hun nieuwe partij het PVV-geluid vertolken in de gemeenteraad van Den Haag. Ze hebben dat vandaag gezegd bij de presentatie van hun partij Onafhankelijk Den Haag, meldt …

Haagse ex-PVV’ers beginnen nieuwe partij met PVV-geluid

Elsevier 10.01.2012 Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal , die eind vorig jaar de Haagse PVV-fractie verlieten, beginnen samen de nieuwe partij Onafhankelijk Den Haag.

Zie ook:

Ex-PVV’ers gaan verder als Onafhankelijk Den Haag

VK 10.01.2012 De twee vertrokken PVV-raadsleden in de gemeente Den Haag gaan verder als ‘Onafhankelijk Den Haag’. Anders dan de PVV beginnen zij een vereniging met leden.

‘We gaan de komende twee jaar netjes volmaken en daarna houdt het waarschijnlijk op’, zei Arnoud van Doorn vandaag tijdens de presentatie op het Haagse stadhuis. ‘We beginnen heel bescheiden en deemoedig. Zo nuchter zijn we ook wel weer. We zijn maar met twee zeteltjes van de 45.’

Nieuwe lokale Haagse partij van ex-PVV’ers

Parool 10.01.2012 De Haagse ex-PVV’ers Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal blijven met hun nieuwe partij het PVV-geluid vertolken in de gemeenteraad van Den Haag. Ze hebben dat vandaag gezegd bij de presentatie van hun partij Onafhankelijk Den Haag, meldt Omroep West.

Fractie ex-PVV-ers heet Onafhankelijk Den Haag

Den HaagFM 10.01.2012 De nieuwe fractie van de twee Haagse PVV-ers gaat Onafhankelijk Den Haag heten. Dat hebben Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal laten weten. Van Doorn vertrok bij de raadsfractie van de PVV na fouten met het kasbeheer. Van de Waal kon zich niet vinden in de omgangsvormen binnen de…Lees meer

PVV-achtige partij van ex-PVVers

Spits 10.01.2012 Geen zorgen voor de PVV-stemmers in Den Haag. De ex-PVV’ers Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal blijven met hun nieuwe partij namelijk het oude vertrouwde PVV-geluid vertolken in de gemeenteraad van Den Haag. Ze zeiden dat vandaag bij de presentatie van hun partij Onafhankelijk Den Haag, meldt Omroep West.

Oud-PVV’ers verder als Onafhankelijk Den Haag

De Pers 10.01.2012 De twee raadsleden die uit de Haagse PVV-fractie zijn vertrokken gaan samen verder onder de naam Onafhankelijk Den Haag. Arnoud van Doorn en Marjolein van der Waal verlieten vorige maand de PVV-fractie. Aanvankelijk lieten ze weten als onafhankelijk raadslid verder te gaan, maar ze hebben nu besloten de krachten te bundelen.

Met Geert dicht bij God
De Pers 21.12.2011 En weer stapt een PVV’er op. Dat zie je tegenwoordig overal: dat PVV-wrakhout blijft lekker ronddrijven in de buurt van de geldpotten. De partij die zich ooit zo vreselijk kon opwinden over de ondemocratische achterkamertjes van de oude politiek, regelt inmiddels haar eigen vieze zaakjes achter gesloten deuren. Van Doorn blijft zitten in de gemeenteraad. Namens wie of wat mag Joost weten. De Waal blijft ook voor spek en bonen zitten.

En in het Europees Parlement, waar de PVV weigert respect te betuigen voor de doden, gaat ex-PVV’er Daniël van der Stoep op eigen gezag voor Europarlementariër spelen. Ook al vindt Geert dat-ie op moet hoepelen.

Deze PVV’ers pakten al hun biezen (of moesten dat)

VK 20.12.2011 Politici die hun partij verlaten. Het komt overal voor. Maar de PVV heeft er wel erg veel last van. De afgelopen twee maanden stapten vier leden van de Provinciale Staten op, verloor de partij een Europarlementariër en verlieten twee gemeenteraadsleden in Den Haag hun fractie.

Lees ook Weer raadslid weg bij PVV Den Haag – 19/12/11

Verder:

PVV-dissidenten willen een nieuwe partij, mét leden

Trouw 05.01.2012 Twee ex-PVV’ers, de Haagse gemeenteraadsleden Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal, presenteren komende dinsdag hun tweemansfractie. Als opvallendste verschil met de Partij voor de Vrijheid willen ze leden werven voor hun nieuwe lokale partij, en sympathisanten de mogelijkheid geven tot inspraak.

Wrakhout
Dat zie je tegenwoordig overal: dat PVV-wrakhout blijft lekker ronddrijven in de buurt van de geldpotten. Onder het motto: we zijn door het volk gekozen. Alleen, toen dat volk naar de stembus ging, wist het helemaal niets van deze grijze muizen. Het volk stemde op Geert, en niemand anders. En die muizen hebben alles te danken aan Geert en niemand anders. (Column Marcel Hulspas)

PVV-dissidenten mikken op leden

De Pers 04.01.2012 De politieke partij van de Haagse PVV-dissidenten Arnoud van Doorn en Marjolein de Waal wordt een lokale stroming waar mensen lid van kunnen worden. Dat zegt Van Doorn woensdag. De PVV staat juist geen leden toe. ,,We willen de komende 2 jaar volmaken. We hebben niet de illusie dat we daarna met een partij verder kunnen, maar willen het ook niet uitsluiten. Dan vinden we het goed om de achterban te laten meepraten over de koers’’, aldus het Haagse raadslid Van Doorn.

Ex-PVV’ers mikken op leden

Telegraaf 04.01.2012 De politieke partij van de Haagse PVV-dissidenten Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal wordt een lokale stroming waar mensen lid van kunnen worden. Dat zegt Van Doorn woensdag.

De PVV staat juist geen leden toe. „We willen de komende 2 jaar volmaken. We hebben niet de illusie dat we daarna met een partij verder kunnen, maar willen het ook niet uitsluiten. Dan vinden we het goed om de achterban te laten meepraten over de koers”, aldus het Haagse raadslid Van Doorn.

Afsplitsing PVV krijgt leden

Den HaagFM 04.01.23012 De nieuwe partij van de twee Haagse PVV-ers die onlangs vertrokken krijgt leden. De PVV waar Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal vandaan komen, heeft juist geen leden.

Van Doorn wil de komende twee jaar in de gemeenteraad blijven zitten. Op hoofdpunten zal de nieuwe partij de PVV koers…Lees meer

Nieuwe partij ex-PVV’ers krijgt leden

RTVWEST 04.01.2012 DEN HAAG – De nieuwe partij van de twee Haagse PVV’ers die onlangs opstapten, wordt een lokale stroming met leden. De PVV, waar Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal vandaan komen, staat juist geen leden toen.  Lees verder

Wantrouwen splijt Haagse PVV: ‘Ik mis de menselijkheid’

VK 21.12.2011 De sfeer in de PVV-fractie van de Haagse gemeenteraad is zo slecht dat de groep verder uit elkaar dreigt te vallen. Dat zeggen de twee gemeenteraadsleden die de partij de rug hebben toegekeerd: Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal. De twee gaan samen in een aparte fractie verder. Het duo kan nog niets zeggen over naam, visie of speerpunten.

Vertrokken PVV-raadsleden samen verder

Den HaagFM 21.12.2011 De oud-PVV raadsleden Arnoud van Doorn en Marjolein de Waal gaan vanaf 2012 verder als een fractie. Dat heeft Van Doorn laten weten via Twitter.

Het tweetal gaat de komende weken het beleid bepalen. Van de Waal stapte deze week…Lees meer  

Haagse ex-PVV’ers samen verder

RTVWEST 21.12.2011 DEN HAAG – De voormalig PVV-raadsleden Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal gaan in het nieuwe jaar verder als een fractie. Dit laat Van Doorn weten via Twitter.

Arnoud van Doorn werd vorige week uit de fractie gezet nadat hij fouten had gemaakt in het budgetbeheer. Marjolein van de Waal stapte maandag zelf uit de PVV-fractie, omdat zij het niet eens was met de werkwijze van de fractie. Volgens haar staat de fractie op springen en zouden binnenkort nog wel eens meer PVV’ers kunnen opstappen.  Lees verder

Nieuwe fractie ex-PVV’ers

Telegraaf 21.12.2011 Het duo kan nog niets zeggen over een naam, een visie of speerpunten. „Hierover gaan we ons de komende weken beraden”, aldus Van Doorn.  

Ex-PVV’ers met nieuwe fractie in Haagse gemeenteraad

Trouw 21.12.2011 De twee voormalige Haagse PVV-raadsleden Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal gaan in januari verder als nieuwe fractie in de gemeenteraad. Dat hebben zij vandaag bekendgemaakt via Twitter.

Het duo kan nog niets zeggen over een naam, een visie of speerpunten. ‘Hierover gaan we ons de komende weken beraden’, aldus Van Doorn.

Haagse ex-PVV’ers vormen nieuwe fractie

NU 21.12.2011 De twee voormalige Haagse PVV-raadsleden Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal gaan in januari verder als nieuwe fractie in de gemeenteraad.  Dat hebben zij woensdag bekendgemaakt via Twitter.

Het duo kan nog niets zeggen over een naam, een visie of speerpunten. ”Hierover gaan we ons de komende weken beraden”, aldus Van Doorn.

Ex-PVV’ers met nieuwe fractie in Haagse gemeenteraad

VK 21.12.2011 De twee voormalige Haagse PVV-raadsleden Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal gaan in januari verder als nieuwe fractie in de gemeenteraad. Dat hebben zij vandaag bekendgemaakt via Twitter.

Het duo kan nog niets zeggen over een naam, een visie of speerpunten. ‘Hierover gaan we ons de komende weken beraden’, aldus Van Doorn.

Ex-PVV’ers met nieuwe fractie in Haagse gemeenteraad

AD 21.12.2011 De twee voormalige Haagse PVV-raadsleden Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal gaan in januari verder als nieuwe fractie in de gemeenteraad. Dat hebben zij vandaag bekendgemaakt via Twitter.

3 Reacties op “Ex-PVV Den Haag heet nu Onafhankelijk Den Haag

  1. Pingback: De aap kwam uit de mouw bij de Haagse PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: De Haagse PVV is net een oude fiets | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Richard de Mos PVV zegt de Haagse gemeenteraad gedag ???? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s