PVV Den Haag – verplicht zwem- en fietsdiploma

Basisvaardigheid.

In groep 7 zakt 20 procent voor het verkeersexamen, dat betekent dat een op vijf van de Haagse leerlingen zich niet kan handhaven in het verkeer. Bovendien verlaten in Den Haag per jaar duizend leerlingen de basisschool zonder zwemdiploma. En juist een stad als Den Haag kent vele grachten en overige wateren.

“Daar schrik ik van”, zegt PVV-raadslid Richard de Mos, “die kinderen missen basisvaardigheden in het verkeer en van zwemmen.”

PVV wil verplichte zwem- en fietsdiploma’s

Den HaagFM 31.10.2011 De PVV in Den Haag stelt dat basisschoolleerlingen de school niet mogen verlaten zonder zwem- of fietsdiploma.

Volgens raadslid Richard de Mos worden veel van de ongelukken waarbij kinderen zijn betrokken veroorzaakt door onoplettendheid en fouten die de kinderen zelf maken. Oud-onderwijzer De Mos  …Lees meer

 ‘Verplicht zwemdiploma’

Telegraaf 31.10.2011 De Haagse fractie van de PVV wil het behalen van het zwem- en verkeersdiploma voor leerlingen op de basisscholen in die gemeente verplicht gaan stellen.  

Verplicht zwem- en verkeersdiploma in Den Haag

Metro 31.10.2011 Zwem- en verkeersdiploma’s moeten verplicht worden voor basisschoolleerlingen. Zonder de diploma’s mogen ze niet van school af,  zo vindt de PVV in Den Haag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s