De nieuwe ‘Haagsche toren’

De Haags(ch)e Toren

Horeca in het Strijkijzer.

Initiatiefnemer van de zogenoemde ‘Haagse Toren’ is Elwin Giel, die eerder discotheken had als De Tempel en de Asta. Ook komt er een Veranda Café en worden er vergaderruimtes ingericht, op ruim honderd meter hoogte. De Haagse Toren opent eind november de deuren.

Restaurant in woontoren Het Strijkijzer

Den HaagFM 21.10.2011 In woontoren Het Strijkijzer in Den Haag komt bovenin een restaurant met nachtclub. Elwin Giel die eerder eigenaar was van de discotheken De Tempel en de Asta is initiatiefnemer. Ook komen er vergaderruimtes en een Veranda Café.

De bovenste etage van Het Strijkijzer stond sinds 2007 al leeg. Door…Lees meer

Strijkijzer krijgt restaurant op 42ste etage (audio)

RTVWEST 20.10.2011 DEN HAAG – In de woontoren Het Strijkijzer in Den Haag komt het hoogst gelegen restaurant met nachtclub van Nederland.  Lees verder

Zie ook:

Panoramaterras Strijkijzer nog niet open

Haags Strijkijzer fluitje van een cent ?

Het Strijkijzer fluit nog steeds

Woontoren Het Strijkijzer blijft fluiten

2 Reacties op “De nieuwe ‘Haagsche toren’

  1. Hoe lang is die strijkbout nu open – een jaar of vier? Een hoop ellende voor zo weinig genot. De eerste drie jaar een fluitketel. Nog steeds een doordringende lage denderende toon (zoiets als een langskomende tram) bij windkracht >5 Bft. En de fietsers die er langs moeten kunnen maar beter een andere route kiezen zodra de wind >4 Bft is, je wordt bij de oversteekplaats richting de treintunnel bijkans van je fiets geblazen.

    Verder: het is natuurlijk een behoorlijk groot gebouw (zo’n 350 woningen), maar een woningoverval (mei 2009), moord (juli 2009), een steekpartij met ernstig gewonde (mei 2011) en een zelfmoord (december 2011) stemt niet bepaalt gerust. Hoe lang nog tot het ding een zekere reputatie krijgt? In ieder geval is het ding nu wel bekend bij alle reizigers die vandaag gestrand zijn, met dank aan die verandaterrasspringer (of heeft ‘ie ergens anders een gaatje om door te kruipen gevonden?).

    Laten de initiatiefnemers nou eens toegeven dat het ding een mislukkeling is – en dat ding slopen.

  2. Pingback: Haags Strijkijzer hoort bij de mooiste torens | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s