Blijft het Haagse college zitten ??

Nieuwe stoelen ? Of wat langer blijven zitten !!

Het oude meubilair is inmiddels 15 jaar oud en afgeschreven. Het gaat om zo’n 1600 nieuwe stoelen en bureaus welke geplaatst gaan worden in het stadhuis.

Echter de HSP vindt het ongepast om ‘in deze tijd van verschrikkelijke bezuinigingen dit verkeerde signaal af te geven.’

Raadslid Bogers HSP stelt “dat het college te pas en te onpas het woord duurzaamheid door alle beleidsstukken strooit. Nu toont het college wat dat in eigen huis betekent.’’ Zij noemt de aanschaf van nieuwe bureaus “kapitaalvernietiging’’.

Ook Groenlinks en de SP sluiten zich hierbij aan. ‘De gemeente Den Haag schuift meer dan duizend ambtenaren de straat op’, stelt fractievoorzitter Ingrid Gyömörei. ‘Dan kan je niet verkopen dat je nieuw duur meubilair gaat aanschaffen.’

De PVV, de grootste oppositiepartij van de Haagse raad, deelt het ongenoegen van hun collega. ‘In Oekraïne werken ambtenaren nog uitstekend op bureaus die 80 jaar oud zijn’, aldus fractievoorzitter Machiel de Graaf. Hij noemt de vervanging van het meubilair ‘verspilling van kostbaar belastinggeld’.  

‘Niets vreemds aan aanschaf’

Collegepartijen PvdA, VVD en D66 stellen dat er niets vreemds is aan het aanschaffen van nieuw meubilair als de oude bureaus zijn afgeschreven.

De gemeente zei vrijdag dat het college volgende week op de oppositie zal reageren. 

Ophef over nieuwe bureaus in stadhuis

Den HaagFM 08.10.2011 Oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad winden zich op over het plan om zo’n 1600 oude bureaus in het stadhuis te vervangen door nieuwe. Volgens de gemeente zijn ze vijftien jaar oud en afgeschreven. Maar de Haagse Stadspartij noemt de vervanging ongepast ‘in deze tijd van…Lees meer

‘Burgemeester krijgt geen nieuw bureau’

Spits 07.10.2011 Het college van Burgemeester en Wethouders zit, als het aan de Haagse Stadspartij ligt, voorlopig nog aan oncomfortabele, 15 jaar oude bureautjes. Het college zelf wil heel graag nieuwe werktafeltjes, maar raadslid Constance Bogers gooit roet in het eten.

Het raadslid heeft inmiddels al schriftelijke vragen gesteld over de 1600 bureaus die binnenkort geplaatst worden in het stadhuis. Haar partij vindt het namelijk ongepast “in deze tijd van verschrikkelijke bezuinigingen dit verkeerde signaal af te geven’’.

Haagse oppositie kwaad om kantoormeubilair Stadhuis

RTVWEST 07.10.2011 DEN HAAG – Oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad zijn boos over de aanschaf van nieuw kantoormeubilair in het Haagse stadhuis.  Lees verder

‘Geen nieuw meubilair stadhuis’

Telegraaf 07.10.2011 Oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad maken zich boos over de aanschaf van nieuw kantoormeubilair in het Haagse stadhuis. PVV, GroenLinks en SP sluiten zich aan bij vragen die de Haagse Stadspartij (HSP) hier vrijdag over heeft gesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s