De grootste vlieger in Scheveningen

De grootste vlieger van de wereld.

De mega ray, is 55 meter breed, 40 meterlang en heeft een staart van 80 meter. Hij wordt beide dagen rond 15.00 uur opgelaten.

Strand Scheveningen, zaterdag en zondag, 11.00-18.00 uur, gratis.

Het tweedaagse festival trok ongeveer 32.500 bezoekers. Zaterdag kwamen er 7500 mensen op af, zondag 25.000. Opmerkelijk was het grote aantal kinderen. Veel meer dan tijdens de voorgaande 32 afleveringen het geval was, aldus de woordvoerder. Het festival, deel uitmakend van de top vijftien in de wereld, is eigenlijk speciaal voor kinderen opgezet.

Op het festival was een groot aantal verschillende vliegers te zien, opgelaten door teams uit de hele wereld. Zo waren er Chinezen met drakenvliegers, waarvan er een een staart van80 meterlang had, bestaande uit kleine vliegertjes. De drakenvliegers stonden „strak in de lucht”. Ook was er een show „synchroonvliegeren”, waarbij de vliegers allemaal dezelfde figuren in de lucht maakten. „Een ballet op muziek”, aldus de woordvoerder. Hiervoor was het ideaal weer.

Te veel wind voor grootste vlieger

Telegraaf 18.09.2011 De grootste vlieger ter wereld heeft het strand van Scheveningen zondagmiddag niet van bovenaf gezien. Het waaide te hard voor de ‘pijlstaartrog’ uit Koeweit van120 meterlang en55 meterbreed, zei een woordvoerder van het Internationale Mascotte Vliegerfestival.

Veel bezoekers Vliegerfestival Scheveningen

RTVWEST 18.09.2011 DEN HAAG – Het Vliegerfestival op het Scheveningse strand heeft afgelopen weekend 32.500 bezoekers getrokken. Het publiek kon echter niet de grootste vlieger ter wereld aanschouwen. Lees verder

Den HaagFM 18.09.2011 De grootste vlieger ter wereld is niet opgelaten tijdens het Vliegerfestival op het strand van Scheveningen. Er stond te veel wind om de ‘New Mega Ray’ uit Koeweit te laten vliegen.

Deze vlieger is 120 meterlang en 55 meterbreed. De angst bestond dat door de krachtige wind het doek zou…Lees meer

Scheveningse lucht vol vliegers

Metro 15.09.2011 Het wereldrecord voor de grootste vlieger van de wereld is weer verbroken. Had de vorige vlieger nog een dragend vlak van1000 vierkante meter, dit nieuwe exemplaar is1200 vierkante meter.

Als het meezit, zweeft deze vlieger zaterdag en zondag boven het strand van Scheveningen. De organisatie van het jaarlijkse Vlieger Festival haalde het pronkstuk namelijk naar Scheveningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s