Vriendenclub Haagse PVV zoekt bestuursvoorzitter

Een waarachtige Fanclub moet de PVV Den Haag uit een flinke dip halen.

U kunt zich aanmelden bij: machiel.degraaf@denhaag.nl

 “Het gaat niet goed met Den Haag”, stond er op het pamflet van de PVV voor de gemeenteraadsverkiezingen in de hofstad van 2010.

De fractie deed voor het eerst mee aan de lokale verkiezingen en beloofde de inwoners meer veiligheid en minder islam. Daar had de Hagenees wel oren naar, want de fractie werd met 8 zetels de grootste oppositiepartij.

Sinds het begin van dit jaar is Scheveninger Machiel de Graaf de fractievoorzitter, hij volgde Sietse Fritsma op die het te druk had met het werk in de Tweede Kamer. Ook lijstduwer Geert Wilders stapte om dezelfde reden uit de lokale fractie. Op zijn werkkamer in het Tweede Kamergebouw evalueert De Graaf het afgelopen anderhalf jaar.

Kernpunten.

Om te zorgen voor meer veiligheid en minder Islam wil de partij:

– meer cameratoezicht
– preventief fouilleren
– meer stadswachten
– sluiting van de Islamitische scholen
– een moskeeënstop
– verbod op hoofddoekjes in overheidsgebouwen

“Het is moeilijk die punten te realiseren als oppositiepartij”, verklaart hij. Van de plannen om de zogenaamde islamisering een halt toe te roepen is namelijk niets uitgevoerd.

Ook van de punten om Den Haag veiliger te maken is niets terug te zien. Hoe kan dat?

Volgens De Graaf ligt dat aan de andere fracties, vooral de PvdA weigert met zijn partij samen te werken. “We zien een rabiate haat tegen de PVV, voornamelijk van de PvdA, al onze moties worden standaard weggestemd.”

Het klopt dat weinig moties van zijn partij doorkomen, vorig jaar werd er van de ruim honderd ingediende moties van de PVV, slechts één aangenomen. En die ging over schooltuintjes.

Taalgebruik bij de PVV.

Het taalgebruik van de Haagse fractie is opvallend te noemen. Het Verkeers Circulatie Plan wordt consequent het Verkeerd Circulatie Plan genoemd, de partij heeft een viespeukentrofee in het leven geroepen en spreekt bijvoorbeeld van allochtone broodgooiers. En schoolpleinterroristen? “Als je leraren en leerlingen bang maakt door de school te vernielen, dan ben je een schoolpleinterrorist”, zegt De Graaf, “en dat mag best gezegd worden”.

Fel debat.

Daarnaast is het debat feller geworden: er wordt op de man gespeeld “Wethouder Kool gedraagt zich als een Don Corleone”, “Wethouder Smit is Oost-Indisch doof” en “die slappe wethouder Norder”, zomaar wat uitspraken van de PVV-raadsleden. Volgens De Graaf mag hard taalgebruik, hij vindt dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen woorden.

En zelfs een PVV-raadslid liep de zaal uit tijdens een raadscommissie. “We houden van een kwinkslag, soms is die humoristisch en soms keihard”, reageert De Graaf

Ondanks de klaarblijkelijke wrok tegen zijn partij laat de Graaf zich niet monddood ma­ken. Voor de verkiezingen van 2014 wil hij de coalitie in. Tijd voor revanche? “Dan wordt het college zeker gestraft voor de huidige omgang met de PVV.”

PVV Den Haag voelt haat in gemeenteraad

Metro 12.09.2011 • Partij hekelt overige partijen gemeenteraad  • Weinig terechtgekomen van kernpunten  • “Alle moties standaard weggestemd”

Zie ook:

Machiel de Graaf PVV – Er rust een Fatwa op de Haagse PVV

Haags Raadslid Machiel de Graaf in Opspraak

Die Richard de Mos van de PVV toch !!!!

Haags PVV-raadslid Arnoud van Doorn opgestapt na zware kritiek

Haagse PVV-fractie boos

Een Reactie op “Vriendenclub Haagse PVV zoekt bestuursvoorzitter

  1. Pingback: Wederom Huilie Huilie met de Haagse PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s