Verbouwing Den Haag Centraal

Den Haag CS

Verbouwing Den Haag Centraal 42 miljoen euro duurder dan oorspronkelijk gepland

Den HaagFM 16.10.2015 De verbouwing van treinstation Den Haag Centraal is 42 miljoen euro duurder geworden dan oorspronkelijk in 2003 was gepland. Dat staat in een inventarisatie van de kosten van elf stationsprojecten die door ProRail worden uitgevoerd. In plaats van de toen geschatte 81 miljoen heeft het project 123 miljoen euro gekost.

De kosten van de elf grote spoorprojecten samen was begroot op ruim een miljard euro. De werkelijke kosten bedragen bijna twee miljard euro. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur dat de meerkosten uiteindelijk nog hoger zullen uitvallen. Voor Den Haag is dat niet het geval; het project is financieel afgerond. Begin volgend jaar wordt het complex officieel opgeleverd.

De kostenoverschrijdingen in Den Haag komen onder meer door een veel langere aanbestedingsprocedure en extra kosten om het station tijdens de verbouwing te kunnen blijven gebruiken.  gepl…lees meer

Tweede spoordek bij DenHaag Centraal wordt vrijdagavond ‘ingeschoven’ (webcam)

Den Haag FM 16.10.2015 Vrijdagavond wordt opnieuw een spoordek voor het RandstadRail-station naast Den Haag Centraal ‘ingeschoven’.

Het Prins Bernhardviaduct en de naastgelegen voetgangersbrug zijn vrijdag vanaf 20.00 uur afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. Ook de uitgang van het station bij spoor 12 is dicht. Om 22.00 uur start het inschuiven van het 500.000 kilo wegende spoordek, dat bestaat uit tien segmenten en een totale lengte van 64 meter heeft. Thuis meekijken vanaf de bank kan via onderstaande webcam.

Sinds november vorig jaar wordt ter hoogte van het busplatform gewerkt aan het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE). Deze start- en eindhalte voor de RandstadRail tussen Den Haag en Rotterdam moet in de zomer van 2016 klaar zijn voor gebruik. In augustus werd onder grote belangstelling het eerste deel van het spoordek ingeschoven. .…lees meer

Den Haag Centraal bijna klaar

Den HaagFM 01.07.2014 Nog heel even duurt de overlast op Den Haag Centraal. De laatste fase van de verbouwing van het station is ingegaan.

De verbouwing van het treinstation is zo goed als af. “Nog een paar kleine dingetjes en dan zijn we klaar”, zegt Richard Folkers van ProRail, projectleider van de verbouwing. “Als NS de winkels klaar heeft kan de nieuwe vloer er in.” Volgens Folkers is de verbouwing op de geplande tijd klaar en binnen het budget gebleven.

Begin volgend jaar zal het station echt helemaal klaar zijn. Daarna volgen de verbouwing van het busstation en de halte voor de RandstadRail richting Rotterdam. Maar dat valt buiten de bouw van het NS-station. Volgens de projectleider hebben omwonenden nauwelijks geklaagd. “Er was zelfs iemand die speciaal een verrekijker heeft gekocht om de bouw nauwgezet te volgen”, aldus Folkers. …lees meer

Den Haag CS bijna af na jaren verbouwen

RTVWEST 30.06.2014 Nog heel even duurt de overlast op Den Haag CS. De laatste fase van de verbouwing van het station is ingegaan.

De verbouwing van Den Haag Centraal is zo goed als af. ‘Nog een paar kleine dingetjes en dan zijn we klaar´, zegt Richard Folkers van ProRail, projectleider van de verbouwing.

‘Als NS de winkels afgemaakt heeft kan de nieuwe vloer er in’, zegt Folkers. Volgens hem is de verbouwing op de geplande tijd klaar en binnen budget gebleven.    Lees verder

Gerelateerde artikelen;

Stationsverbouwing: Den Haag Centraal

Metro 12.07.2011 Ondanks het meeste werk in de nacht wordt verricht, gaat de forens iets merken van de metamorfose van Den Haag Centraal. Al is het alleen maar omdat de nieuwe ov-terminal volledig van glas wordt, inclusief het 22 meterhoge dak. Spoorbeheerder ProRail spreekt van ‘een bouwkundig hoogstandje’. Het op slechts acht kolommen rustende nieuwe dak wordt zo groot als een voetbalveld.

Zie ook:

‘Hanging Gardens’ station Den Haag CS

Bouw nieuwe stationshal Den Haag CS dichterbij

7 Reacties op “Verbouwing Den Haag Centraal

  1. Pingback: Central Park bij DenHaag CS | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: U gebouw CS Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Heropening Centraal Station Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: Gedonder over de bebouwing voor Den Haag Centraal | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  5. Pingback: Een nieuwe plek voor de Haagse Zebraklok ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  6. Pingback: Het gedonder over de bebouwing voor Den Haag Centraal gaat verder !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  7. Pingback: De Skyline van Den Haag gaat de komende jaren drastisch veranderen en nog verder | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s