Haagse Voorjaarsnota 2011 (a)Socialer ??

Voorjaarsnota 2011

Met rechts betaalt u de rekening

Gaat dit ook op voor het Haagse college ?

Raad spreekt over Voorjaarsnota 2011

Op donderdag 9 juni sprak de raad over de Voorjaarsnota. Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota geeft de raad aan welke onderwerpen zij belangrijk vindt en waar het gemeentegeld aan besteed moet worden. De Voorjaarsnota vormt daarmee het budgettaire kader voor de meerjarenbegroting 2012-2016. live te zien via Mijn Raad.

PvdA: geen nieuwe bezuinigingen armoedebeleid

RTVWEST 10.06.2011 DEN HAAG – De PvdA in Den Haag wil geen nieuwe bezuinigingen op het armoedebeleid in de gemeente. Dat bleek tijdens de behandeling van de voorjaarsnota donderdagavond. Lees verder

PvdA: Geen nieuwe bezuinigingen

Den Haag FM 10.06.2011 De PvdA in Den Haag wil geen nieuwe bezuinigingen op het armoedebeleid, welzijn en cultuur. Dat bleek tijdens de behandeling van de voorjaarsnota donderdagavond.

Fractievoorzitter Bas Sepers kwam met de waarschuwing dat zijn partij anders de voorgestelde verlaging van de OZB, de onroerende zaakbelasting, opnieuw ter discussie zal stellen.Lees meer

Voorwaarts en niet vergeten: de solidariteit

Voorwaarts en niet vergeten: de solidariteit

Gisteravond sprak de Haagse gemeenteraad over de Voorjaarsnota 2011. Deze nota wordt gebruikt voor de invulling van de gemeentebegroting van volgend jaar. Wat GroenLinks betreft wordt die begroting een stuk socialer en komt solidariteit meer centraal te staan.

Fractievoorzitter David Rietveld heeft zelfs uit volle borst een aantal regels uit het Solidariteitslied gezongen om zijn wens kracht bij te zetten.

Forse kritiek van Haagse SP-fractie op voorjaarsnota

SP 10-06-2011 • Donderdagavond 9 juni werd de voorjaarsnota van het Haagse gemeentebestuur besproken in de gemeenteraad. De resultaten van dit rechtse afbraakcollege werden daarin pijnlijk duidelijk en leidde tot forse kritiek van de Haagse SP-fractie.

Ingrid Gyömörei, SP-fractievoorzitter: “Onbegrijpelijk dat dit college de belastingen verlaagt voor de villabezitters, maar bezuinigt op onze Haagse inwoners die al geen cent te makken hebben. De armoedebestrijding wordt de nek omgedraaid, waardoor de voedselbank 300 pakketten per week meer uitdeelt. Bibliotheken en buurthuizen worden massaal gesloten, terwijl het buurt- en welzijnswerk er voor zorgt dat Haagse wijken leefbaar blijven. Met dit soort bezuinigingen verdwijnt alle menselijkheid uit onze stad.” > Lees verder…

4 Reacties op “Haagse Voorjaarsnota 2011 (a)Socialer ??

 1. Donderdag worden er allerlei zaken betreffende bewonersorganisaties afgehandeld inde raad.
  Vooralsnog komt het er op neer dat die bende van vier bezuinigt op het eigen personeel en die ontslaat en daarvoor in de plaats de vrijwilligers de hoer voor ze moeten gaan spelen.
  Dat kwaadaardige kwartet trekt alle budgetten naar zich toe en de vrijwilligers worden aan alle kanten misbruikt, maar ook beknot, als waren het horigen.
  Ik wil eigenlijk net als de HTM, dat alle vrijwilligers 1 of meerdere dagen gaan staken.
  Gewoon de boel in het honderd laten lopen.
  Kijken of die bende van vier dan nog zo hoog van de toren blaast.
  Ze zijn verworden tot een soort pathologische instituten die alleen maar belust zijn op geld en macht. De gemeente moet ophouden met de bewonersorganisaties te marginaliseren tot onbeduidende clubjes die heel bedeesd af en toe hun vinger op mogen opsteken als ze wat willen en zich de luimen van die bende van vier moeten laten welgevallen.

  Bende van vier.

  http://www.denhaagtekijk.nl/bende_van_%20vier/wikipedia.htm

 2. Pingback: En maar weer bezuinigen bij de Haagse bewonersorganisaties ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 3. Pingback: Geen extra Haagse bezuinigingen 2011 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 4. Pingback: Raadsleden en vrijwilligers ten einde raad | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s