Den Haag de internationale stad achter de duinen

Aan de lange trits van internationale instellingen die in de hofstad huizen kan sinds vrijdag een nieuwe worden toegevoegd.

In aanwezigheid van onder anderen de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright en prinses Margriet werd in de Ridderzaal het The Hague Institute for Global Justice geopend. Dit is een onafhankelijk kenniscentrum op het gebied van internationaal recht, vrede, veiligheid en sociale en economische ontwikkeling.

Zie ook:

Meer dan achttienduizend mensen in de Haagse regio danken hun baan rechtstreeks aan de aanwezigheid van de internationale organisaties. Dit is 1100 meer dan in 2008. Daarnaast hebben zo’n 17,5 duizend mensen een baan dankzij de bestedingen van de organisaties.

Wethouder Marjolein de Jong (D66) is blij met de ontwikkeling.

 

17 miljoen euro voor nieuw kennisinstituut Den Haag

AD 08.07.2011 De Ridderzaal op het Binnenhof in Den Haag vormt vanmiddag het sjieke decor voor de opening van een nieuw internationaal instituut. Nederland investeert in de komende 5 jaar ruim 17 miljoen euro in The Hague Institute for Global Justice, dat zich na die tijd zelf moet kunnen bedruipen als kennisinstituut.

17 miljoen euro voor nieuw kennisinstituut Den Haag

Trouw 08.07.2011 De Ridderzaal op het Binnenhof in Den Haag vormt vanmiddag het sjieke decor voor de opening van een nieuw internationaal instituut. Nederland investeert in de komende 5 jaar ruim 17 miljoen euro in The Hague Institute for Global Justice, dat zich na die tijd zelf moet kunnen bedruipen als kennisinstituut.

CDA wil cybertribunaal in Den Haag

Den Haag FM 16.06.2011 Het CDA in Den Haag wil dat het stadsbestuur er alles aan doet om het cybertribunaal naar de stad te halen. Experts willen dat zo’n instelling mensen gaat berechten die verdacht worden van grote cyberaanvallen.

Ondanks dat nog niet zeker is of het tribunaal er komt, vraagt het CDA om een lobby….Lees meer  

Internationale instellingen banenmotor Den haag

10.06.2011 De internationale instellingen in Den Haag zorgen voor meer dan 35 duizend banen. De tribunalen, ambassades en Europese instellingen besteden samen 2,7 miljard euro in de regio, een miljard euro meer dan in 2007. Dat meldt de gemeente op basis van een vrijdag gepubliceerd onderzoek.

Opening nieuw internationaal instituut in Den Haag

RTVWEST 10.06.2011 DEN HAAG – In de Ridderzaal op het Binnenhof in Den Haag wordt vrijdagmiddag een nieuw internationaal instituut geopend. Nederland investeert in de komende 5 jaar ruim 17 miljoen euro in The Hague Institute for Global Justice, dat zich na die tijd zelf moet kunnen bedruipen als kennisinstituut.  Lees verder

Nieuw internationaal instituut geopend

Den Haag FM 10.06.2011 The Hague Institute for Global Justice is vanmiddag met een plechtigheid in de Ridderzaal geopend. De nieuwe instelling wil de krachten van de bestaande instellingen voor internationaal recht en universiteiten in Nederland versterken.

Nederland investeert de komende vijf jaar ruim 17 miljoen…Lees meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s