VCP op de schop ?

Haagse VVD: VCP geen onverdeeld succes

RTVWEST 06.06.2011  DEN HAAG – De VVD in Den Haag vindt het omstreden verkeerscirculatieplan geen succes, zolang de doorstroming op de Mauritskade en Raamweg niet verbetert. Daar staan dagelijks lange files van automobilisten die de stad uit willen.

De VVD gaat de komende tijd met bewoners en ondernemers brainstormen over oplossingen.

Over andere onderdelen van het plan zijn de liberalen wel enthousiast. Zo rijdt er minder verkeer door de binnenstad en meer over de centrumring doordat onder meer het Spui is afgesloten met paaltjes. Winkeliers uit de Boekhorststraat zijn niet blij: zij zeggen veel omzet te derven door het VCP.

Gerelateerde berichten

GroenLinks: “Verkeerscirculatieplan is groeibriljant”

Den Haag FM 01.06.2011 GroenLinks is nog steeds blij met het Verkeerscirculatieplan. De partij noemt het VCP een groeibriljant. Volgens raadslid Arjen Kapteijns is het nu zaak om te gaan bijslijpen en door te pakken. Daarna kan er wat hem betreft snel gesproken worden over uitbreiding van het verkeersluwe gebied. Lees meer

Evaluatie VCP kan VVD niet bekoren

RTVWEST 01.06.2011 DEN HAAG – De Haagse VVD-gemeenteraadsfractie is niet tevreden met de evaluatie van het verkeercirculatieplan (VCP). De gemeente Den Haag evalueerde het resultaat van anderhalf jaar VCP en stelt dat de gestelde doelen bereikt zijn.

Maar de VVD-fractie vindt deze constateringen te voorbarig. Zij wil eerst de doorstroming op de Mauritskade en de Raamweg verbeterd zien. Sinds het VCP zijn de wachtrijen op deze kades toegenomen.

Met het VCP hoopt de gemeente dat de binnenstad minder druk wordt. De invoering ervan stuitte op verzet bij omwonenden van de centrumring. Die verwachten veel meer drukte en een verslechtering van de luchtkwaliteit.

Hagenaar dient Peter Smits’ VCP gifbeker tot de bodem leeg te drinken

Den Haag Te Kijk 31.05.2011 En wederom ligt het VCP onder vuur.De negatieve effecten beginnen nu toch wel zichtbaar te worden.Maar geheel in de lijn van de Haagse traditie van wegkijken en door de strot drukken zal en moet  de Hagenaar het onderspit delven.Hagenaars  hebben ongetwijfeld heel slecht geleefd in hun vorige leven, dat ze nu al decennia lang dit moeten meemaken.

Verkeerscirculatieplan Den Haag goed voor stad

BB 31.05.2011 Het omstreden Verkeerscirculatieplan is goed voor Den Haag. Dat blijkt uit een uitgebreide effectmeting, die de Haagse wethouder Peter Smit (Verkeer) dinsdag heeft gepresenteerd.

Oordeel

De rest van de gemeenteraad wilde eerst de evaluatie van de gemeente afwachten, alvorens een oordeel te vellen over het functioneren van het VCP. Het onderwerp komt vermoedelijk na de zomer aan bod in de raad.

Gerelateerde artikelen:

07.06.10 Den Haag niet veiliger door circulatieplan

15.06.07 Haags Verkeersplan aangenomen

22.05.07 Nieuw Verkeerscirculatieplan krijgt steun

Gemeente komt met campagne over VCP

RTVWEST 31.05.2011  DEN HAAG – Met een campagne wil de gemeente Den Haag inwoners ervan overtuigen dat de binnenstad beter bereikbaar is geworden door het verkeercirculatieplan (VCP). Hagenaars geven de bereikbaarheid nu een onvoldoende.

Volgens verkeerswethouder Peter Smit rijdt het verkeer sinds de invoering van het VCP beter door, is de huurprijs van bedrijfspanden in de binnenstad gestegen en zijn de parkeergarages beter bezet. Hij is dus dik tevreden. Maar ondernemers zijn dat niet. Verschillende winkeliersverenigingen in de binnenstad zeggen tegen Omroep West dat hun omzet is gedaald door het VCP. De daling varieert van 10 tot 50 procent.

Maandag bracht Omroep West al het nieuws dat winkeliers in de Boekhorststraat klagen over omzetverlies door het verkeersluw maken van de Haagse binnenstad. De winkeliersvereniging zegt dat vijf zaken al over de kop zijn gegaan sinds de invoering van het VCP en dat vijf andere ondernemers failliet dreigen te gaan.

  De gemeente gaat de Hagenaar overtuigen dat het VCP werkt
  ‘Ik ben heel erg tevreden over het VCP’
  Verslaggever Lodewijk Hekking was aanwezig bij de persconferentie

Gerelateerde berichten

Verkeer rijdt sneller door dankzij Haags verkeerscirculatieplan

31.05.2011 Minder doorgaand verkeer door de binnenstad. Een goed bereikbare binnenstad. Betere luchtkwaliteit op de Veerkades. Een aantrekkelijke binnenstad voor voetgangers en fietsers. Dat zijn de resultaten van het Haags verkeerscirculatieplan, die staan in de Effectmeting verkeerscirculatieplan 2011.

VVD: VCP valt nog te verbeteren

Den Haag FM 31.05.2011 De VVD in de Haagse gemeenteraad wil het Verkeerscirculatieplan nog geen succes noemen. Uit een evaluatie blijkt volgens wethouder Peter Smit dat alle doelen zijn bereikt. Maar de fractie zegt dat er nog ruimte is voor verbetering van het plan. Daarvoor moeten de overgebleven knelpunten opgelost…Lees meer

Gemeente: Verkeerscirculatieplan is een succes

Den Haag FM 31.05.2011 Minder doorgaand verkeer in de Haagse binnenstad, schonere lucht op de Veerkades en een veel beter bereikbaar centrum. Dat zijn volgens de gemeente de resultaten van anderhalfjaar vekeerscirculatieplan (VCP).  Sinds november 2009 worden auto’s over de centrumring om de binnenstad van Den…Lees meer

Verkeerscirculatieplan nadelig voor Haagse winkeliers

RTVWEST 30.05.2011  DEN HAAG – Het verkeercirculatieplan (VCP) van de gemeente Den Haag is nadelig voor winkeliers. Dat zeggen ondernemers in de Boekhorststraat. Vijf van hen zijn al failliet.

Het VCP werd in november 2009 ingevoerd met als doel de binnenstad rustiger en schoner te krijgen. Verkeer wordt over de centrumring geleid. Maar de winkeliers zeggen inmiddels in grote problemen te zitten, omdat zowel klanten als leveranciers hun winkels slechter kunnen bereiken.

Volgens de winkeliersvereniging zijn al vijf ondernemers failliet gegaan en zit eenzelfde aantal in financiële problemen. De gemeente Den Haag heeft nog niet gereageerd op de klachten, maar is momenteel wel bezig met een evaluatie van het VCP.

  Verkeerscirculatieplan nadelig voor Haagse winkeliers

Gerelateerde berichten

3 Reacties op “VCP op de schop ?

 1. Je lacht je rot.. iedereen die geen gemeenteambtenaar is die roept en heeft geroepen dat het een slecht plan is merken nu aan de lijve dat het een slecht plan is.. en waarschijnlijk zal blijven.
  Nee….. roept de wethouder… ik blijf er bij dat we er allemaal op vooruit zijn gegaan. Wat dacht je wat. Ik denk dat hij zichzelf vereenzelvigd met “allemaal”, hij is en blijft er op “vooruit” gaan. En dat is toch de bedoeling?? van “allemaal/iedereen”.
  En ach.. die paar zaakjes die failliet zijn gegaan betekend nog niet dat er omzetverlies is. Die omzet gaat vanzelf naar de grotere bedrijven.. dus dat maakt hem helemaal niets uit. Want…
  Bij de grotere bedrijven zitten zijn vriendjes. En die moeten straks zorgen voor een nog betere boterham. Snap je. Zijn goede voorbeelden zijn afgezwaaide politici zoals Femke, Peter Jan Balkenende en Bos en noem maar op.
  Die vonden ook altijd dat ze goed bezig waren..
  Dus.. waar zeuren we over.
  C. d’Ancona

 2. MM v Hemert vd Lans

  Tja, we konden hierop wachten. Maar de bewoners waren volgens de gemeente er erg nauw betrokken geweest bij de vorming van het VCP! Daar gaan we weer. De meeste bewoners worden nooit erbij betrokken. Het gaat altijd via je bewonersorganisatie: een verlengstuk van de gemeente. En dan maar hopen dat het goed gaat! Daarom mensen reageer altijd zelf en houd de site van de gemeente den haag goed in de gaten.

 3. Pingback: Haagse PVV heeft gefraudeerd met Zwartboek VCP | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s