Dodenherdenking Den Haag 4 mei 2011

Dodenherdenking Den Haag 2011

Waaldorpervlakte

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dodenherdenking – foto’s  

Twee minuten stilte op Waalsdorpervlakte – Video

Veel mensen bij Waalsdorpervlakte

Telegraaf 04.05.2011 Bij de herdenking op de voormalige fusilladeplaats Waalsdorpervlakte in Den Haag woensdag waren naar schatting drieduizend mensen aanwezig. Dat zei een woordvoerster van de organisatie van de herdenking. „Ik heb het gevoel dat er meer mensen waren dan vorig jaar, maar dat zal ook wel met het mooie weer te maken hebben.”  Onder het publiek bevonden zich volgens haar opvallend veel jongeren.  

Den Haag FM 04.05.2011 Dodenherdenking gehouden Nederland heeft vanavond de oorlogsslachtoffers herdacht die gevallen zijn sinds de Tweede Wereldoorlog. Om 20.00 uur werd er voor de gevallenen twee minuten stilte gehouden.  De Nationale Herdenking was op de Dam in Amsterdam, maar ook op veel andere plaatsen werden…Lees meer

Regio herdenkt de oorlogsslachtoffers

RTVWEST 04.05.2011  REGIO – Op veel plaatsen in de regio is woensdag stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast werden burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen bij andere oorlogen of vredesoperaties.

Premier Mark Rutte legde woensdag in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag een krans bij de Erelijst van Gevallenen. Kamervoorzitter Gerdi Verbeet gaf bij deze plechtigheid een speech waarbij ook de ouders en broer van de gesneuvelde korporaal Cor Strik aanwezig waren. Strik was de eerste militair die overleed bij de militaire missie van Nederlandse soldaten in Uruzgan. Dat gebeurde toen hij op 20 april 2007 op een bermbom reed.  

Ook bij Perscentrum Nieuwpoort in Den Haag is een herdenking geweest van onder meer journalisten die in de Tweede Wereldoorlog stierven voor de vrijheid van meningsuiting. De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen legde bij het perscentrum een krans namens de gemeente Den Haag. Oud-minister Ernst Hirsch Ballin nam het tijdens een toespraak op voor het vrije woord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s