2e kamerleden adopteren ook Haagse wijken

Een oud idee werd weer uit de kast gehaald.

Al eens eerder had 2e kamerlid  Stef Blok VVD het Haagse Schilderswijk geadopteerd. Dit nog ten tijde van de Vennepark-affaire en hij liet zich daar dan ook regelmatig zien. Toen zakte het idee weer in de vergetelheid.

En een paar  jaren terug was het een ineens weer hip en een hype om een wijk te adopteren. Zoek hier –>  Ten tijde van minister Pieter Winsemius VVD kwam het idee weer helemaal terug. Met Sybilla Dekker en Rita Verdonk werd er regelmatig een bezoek gebracht aan de geadopteerde wijken. En daarna werd het wederom weer  oorverdovend stil in de wijk. 

Maar ze zijn er weer. De adoptiepapa’s en mama’s  hebben zich al aangemeld.

Zie ook: Wijkadoptie Kamerleden  LSA 

Den Haag Morgenstond

Den Haag Laak Centraal

Uiteraard liep de SP al lang voorop. Zij hadden namelijk een tijdje terug reeds de Haagse Spoorwijk geadopteerd. Zie: Haagse SP adopteert Spoorwijk  

Kamerleden adopteren Haagse aandachtswijken

RTVWEST 07.04.2011 DEN HAAG – De Haagse aandachtswijken Laak Centraal en Morgenstond zijn geadopteerd door Tweede Kamerleden. De D66’er Fatma Koser Kaya en Pierre Heijnen van de PvdA gaan zich met bewoners inzetten om hun buurten aantrekkelijker te maken.

Het adoptieproject bestaat al vijftien jaar en heeft veel blijvende relaties tussen burgers en politici opgeleverd. Er doen dit jaar 27 Kamerleden en 31 wijken mee. 

Het project is opgezet door het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken, een platform van zeventig bewoners.

Haagse wijken geadopteerd door Kamerleden

Den Haag FM 07.04.2011 De Haagse aandachtswijken Morgenstond en Laak Centraal zijn geadopteerd door Tweede Kamerleden. Pierre Heijnen van de PvdA en Fatma Koser Kaya gaan zich met bewoners inzetten voor het leefbaarder maken van de buurt. Het is onderdeel van een al jaren bestaand adoptieproject. Ook na de adoptie…Lees meer  

Kamerleden ‘adopteren’ probleemwijken

NU 07.04.2011 DEN HAAG – Een groep van 27 Tweede Kamerleden gaat zich actief met probleemwijken bemoeien door gedurende de rest van deze kabinetsperiode 31 wijken door heel Nederland te ‘adopteren’. Zo adopteert Job Cohen (PvdA) het Heerlense Vrieheide, buigt Alexander Pechtold (D66) zich over Klarendal in Arnhem en houdt Hero Brinkman (PVV) zich bezig met de wijk Overdie in Alkmaar. 

Zie ook: Extra geld voor 22 probleemwijken

Kamerleden ‘adopteren’ probleemwijken

Parool 07.04.2011 Een groep van 27 Tweede Kamerleden gaat zich actief met probleemwijken bemoeien door gedurende de rest van deze kabinetsperiode 31 wijken door heel Nederland te ‘adopteren’.  

Kamerleden ‘adopteren’ probleemwijken

Telegraaf 07.04.2011 Een groep van 27 Tweede Kamerleden gaat zich actief met probleemwijken bemoeien door gedurende de rest van deze kabinetsperiode 31 wijken door heel Nederland te ‘adopteren’. Politici van verschillende partijen krijgen hierbij een eigen wijk toebedeeld en zullen actief contact houden met de bewoners om te zien wat er speelt in de buurt. Dat maakte de initiatiefnemer van de actie, bewonersplatform Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA), donderdag bekend.  

Kamerleden adopteren probleemwijken

Spits 07.04.2011 Een groep van 27 leden van de Tweede Kamer gaat 31 probleemwijken adopteren. De politici krijgen een eigen wijk toebedeeld en zullen actief contact houden met de bewoners om te zien wat er speelt in de buurt. LEES VERDER…

Kamerleden ‘adopteren’ probleemwijken

Trouw 07.04.2011 DEN HAAG – Politici van verschillende partijen krijgen hierbij een eigen wijk toebedeeld en zullen actief contact houden met de bewoners om te zien wat er speelt in de buurt. Dat maakte de initiatiefnemer van de actie, bewonersplatform Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA), donderdag bekend..  

Kamerleden ‘adopteren’ probleemwijken

VK 07.04.2011 Een groep van 27 Tweede Kamerleden gaat zich actief met probleemwijken bemoeien door gedurende de rest van deze kabinetsperiode 31 wijken door …

2 Reacties op “2e kamerleden adopteren ook Haagse wijken

 1. Probleemwijken? Werklozen? Uitkeringstrekkers? Aow’ers. En maar negatieve stempels drukken. Problemen worden alleen maar groter als politici zich er mee gaan bemoeien omdat het gewoon goede sier is.. staat goed toch?? Als het er op aan komt laten ze de bewoners in de steek wegens heel andere interesses. Commercie en eigen belang en ( gemeentes zijn inmiddels zelfstandige koningrijkjes geworden) voert de boventoon. Hele wijken afbreken en de mensen uit hun sociale omgeving trekken heeft meer schade aangebracht dan ze (willen) beseffen.
  C. d’Ancona
  zie demeningvancor.nl

 2. mm v hemert vd lans

  Tja, of dat zo wijs is, een lid van de 2e kamer inzetbaar te stellen in een wijk….Nee, maar ja, dat ligt eraan, als een wijk teveel links georienteerd is en je zet Linkse 2e kamerleden in die wijk, nee, dat heeft inderdaad geen invloed. Ach je zal zeggen dat een gemeenteraad zich moet houden aan de Landelijke besluitvorming, maar dat gebeurd in de praktijk meestal niet. Omdat je weer afhankelijk bent of die gemeenteraad rechts en/of links is. En wat in hun voordeel werkt. Soms hebben wij het idee dat bewoners maar bijzaak zijn. Men luistert gewoon niet en vinden ons Progressief. Een voorbeeld in de Haagse Raad is dat zij arrogant zijn vwb coffeeshopbeleid. Heel veel rapporten vanuit de overheid hebben bewezen dat het drugsbeleid in Nederland een fiasco is. Deze raadsleden hebben wel de rapport(en) gelezen, maar leggen het gewoon naast hun neer. En zo is dit weer aan de hand met het Prostitutiebeleid. De raad gaat dezelfde fout maken!!! Terwijl je als gemeente een Nulbeleid kan voeren. En dan kom je weer bij het feit; wat voor kleur heeft je gemeenteraad. Terwijl je als burger (bewoner) aangeeft, dat dit fout gaat lopen! Nee, de raadsleden en ook de leden van de 2e Kamer moeten toch meer een luisterend oor bieden aan de mensen uit de praktijk. Maar ja, dat gebeurt vaak niet, want dan kom je weer bij een vaststaand feit: het past niet in hun BELEID!!
  Jammer, het kan toch allemaal een stukken beter.
  Een verontruste burger (bewoner)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s