PVV Den Haag – veel woorden maar weinig daden.

De Haagse Roeptoeters.

‘De PvdA wil meer regenten, de PVV meer agenten’,

Dit bezwoer toekomstig PVV-senaatsleider Machiel de Graaf afgelopen maand tijdens een verkiezingsdebat.

De muizenval die de D66-fractieleider voor zijn PVV-collega’s opzette, klapte donderdagavond bij de stemmingen dicht. Elke klacht van de PVV over ‘de verloedering’ van Den Haag kan vanaf nu simpel worden weggetikt onder verwijzing naar het stemgedrag van die partij toen het over keiharde aantallen agenten ging.

D66-fractievoorzitter Guernaoui haalde tijdens het debat hard uit naar de PVV-fractie. Volgens hem heeft de PVV altijd de mond vol van veiligheid, maar doet de partij in de praktijk niets om die te verbeteren. “Het valt niet aan kiezers uit te leggen dat de stad dankzij de steun van de PVV zo veel agenten kwijtraakt.”

Het is bij uitstek deze ‘law and order’-oppositiefractie die met een continue stroom persberichten en schriftelijke vragen publicitaire aandacht vraagt voor wat zij noemt ‘de verloedering’ van Den Haag.

Eerder deze week meldde Machiel de Graaf notabene nog  via Twitter: ‘Juist omdat de PVV trots is op Den Haag willen we de verloedering en criminaliteit aanpakken. En daar is de politie voor.’

Haagse PVV miste meeste vergaderingen

RTVWEST 11.01.2013 Video DEN HAAG – De raadsleden van de PVV in Den Haag waren vorig jaar het meest afwezig was tijdens gemeenteraadsvergaderingen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep West.

Zestien keer meldde een PVV’er zich af voor een vergadering. De PvdA komt met zes keer afwezigheid op nummer twee. . Lees verder

Gerelateerde artikelen;

PVV grote afwezige in Den Haag

RTVWEST 11.01.2013 Audiofragment DEN HAAG – De PVV in Den Haag was vorig jaar het meest afwezig tijdens gemeenteraadsvergaderingen. Zestien keer meldde een PVV’er zich af voor een vergadering. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep West. Lees verder

Gerelateerde artikelen;

De PVV wil meer agenten, maar niet in Den Haag

VK 02.04.2011 De Graafs Haagse PVV-raadsfractie weigert intussen aan te schuiven bij het in Den Haag breed gedragen protest tegen de aangekondigde budgettaire aanslag op de Haagse politie.

Door bezuinigingen en een landelijke herverdeling van de politiesterkte verliest het regiokorps Haaglanden circa tweehonderd agenten (130 fte’s). ‘Dat is wrang, zuur en onrechtvaardig’, vindt de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD).

Zie ook:

Groenlinks: ‘Schrappen agenten te idioot voor woorden’

RTVWEST  04.04.2011  DEN HAAG – Groenlinks in de Tweede Kamer vindt het schrappen van tweehonderd agenten in Haaglanden ‘te idioot voor woorden’. De partij gaat er later deze week voor pleiten dat de bezuiniging wordt teruggedraaid.

Volgens Groenlinks-Kamerlid Dibi riekt het naar kiezersbedrog dat Haaglanden agenten moet inleveren, terwijl het kabinet juist meer blauw op straat wil.

Hij sluit zich aan bij het verzet van de Haagse gemeenteraad. Daar werd vorige week een motie aangenomen tegen de inkrimping van het korps.

PVV steunt motie politiekorting niet

Den Haag FM 31.03.2011 Een motie in de Haagse gemeenteraad die minister Opstelten oproept om niet minder geld te geven aan het politiekorps Haaglanden heeft geen steun gekregen van de VVD, CDA en PVV. De andere partijen stemden wel voor de motie van…Lees meer

Haagse PVV steunt veiligheidsmotie niet

AD 31.03.2011 De fracties van de VVD, CDA en PVV hebben donderdagavond in de Haagse gemeenteraad niet ingestemd met een motie die minister Ivo Opstelten (Veiligheid) oproept af te zien van de bezuinigingen op het korps Haaglanden. De andere partijen in de …

4 Reacties op “PVV Den Haag – veel woorden maar weinig daden.

  1. Pingback: Haags PVV-raadslid Arnoud van Doorn opgestapt na zware kritiek | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Haags Raadslid Machiel de Graaf in Opspraak | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 15 « Debat in de Digitale Hofstad

  4. Pingback: Haagse PVV bijna verdwenen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s