Overlast van Haagse Meeuwen, broodstrooiers en de PVV

Overlast Meeuwen.

Het logo van de Partij voor de Vrijheid, mét meeuw. © anp

Kennelijk is de PVV vooral met zichzelf bezig. “Hun strategie is gericht op profilering, niet op verandering”.  Zo werd we deze week wakker gemaakt  met het nieuws van Omroep West dat de PVV de strijd aanbindt met allochtonen die brood voeren aan opdringerige meeuwen.”

‘Allochtone vogelvoerder hard aanpakken’  Video

Richard de Mos (PVV); “Ze strooien met brood alsof het Sinterklaasavond is”.

De ‘ongewenste bruine tapijtvloeren’ die de meeuwen over de Haagse wijk Morgenstond uitstrooien zijn De Mos een doorn in het oog. Deze overlast wordt volgens hem vooral veroorzaakt door ‘hardleerse, veelal allochtone broodgooiers’ uit de wijk. Zij gooien stelselmatig voedsel van de balkons of kieperen hele broden in de sloot.

Richard de Mos van de PVV vindt dat er in Den Haag te veel rekening gehouden wordt met bewoners die leven volgens de islam. “Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. Zij zitten met de ongewenste overlast van meeuwen en ongedierte. De meeuwen komen er weer graag omdat ‘hardleerse, veelal allochtone broodgooiers’ de meeuwen van voedsel voorzien.

Pamperen
Daar moet het maar eens mee afgelopen zijn, vindt De Mos.

Citaat uit het persbericht: “De tijd van het pamperen moet nu eens tot het verleden gaan behoren. Middels peperdure ondergrondse containers, speciale broodbakken, bordjes met de tekst ‘niet voeren’ en een twee ton kostende kansloze actie ‘De Groene Moskee‘ wordt steeds rekening gehouden met mensen die leven volgens de Islam. Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. Zij zitten met de ongewenste overlast van meeuwen en ander ongedierte.

Nepeieren – De gemeente Den Haag plaatste vorig jaar nepeieren in nesten op plaatsen waar meeuwen voor overlast zorgen. Meeuwen zorgen volgens de gemeente voor de meeste overlast van april tot en met juli. In die periode nestelen en broeden de vogels en krijgen zij jongen. Vuilniszakken worden opengereten, er is geluidsoverlast en straten, woningen en auto’s worden ondergepoept”.

Vraagtekens – Politieke partijen in de Haagse gemeenteraad zetten hun vraagtekens bij de woede van de lokale PVV over ,,allochtone broodgooiers” in de wijk Morgenstond.

,,Ik zie niet goed wat de relatie is tussen de islam en mensen die meeuwen voeren”, zegt Inge Vianen van de Haagse afdeling van GroenLinks.

CDA en PvdA beamen dat overlast door rommelmakers in de wijk moet worden aangepakt maar kunnen zich ook niet vinden in de term ‘allochtone broodgooiers’. ,,Wij zijn voor een voederverbod om overlast door ratten en meeuwen te bestrijden. Maar om de schuld op allochtonen af te schuiven, moet dat nou?”, reageert een CDA-fractielid Gert-Jan Bakker.

Zie ook:

Nep-eieren voor de Haagse Meeuwen

Haagse Meeuwen en nepeieren

Aanpak Meeuwenoverlast Scheveningen

Het begon met de Haagse Meeuw die moest emigreren

De Haagse Meeuw moest emigreren

Haagse raad verbaasd om ‘allochtone broodgooiers’

RTVWEST 10.03.2011 DEN HAAG – Politieke partijen in de Haagse gemeenteraad zetten hun vraagtekens bij de woede van de PVV over ‘allochtone broodgooiers’ in de wijk Morgenstond.

Volgens de Haagse PVV veroorzaken moslims die brood over het balkon gooien overlast van meeuwen. Groenlinks zegt geen verband te zien tussen de islam en mensen die meeuwen voeren. PVV-raadslid De Mos verwijst naar een regel in de islam om voedsel niet zomaar weg te gooien.

CDA en PvdA beamen dat rommelmakers moeten worden aangepakt maar kunnen zich niet vinden in de term ‘allochtone broodgooiers’.

PVV Den Haag wil actie tegen ‘allochtone broodgooiers’

VK 11.03.2011 AMSTERDAM – Dat de PVV wil dat ergens ‘keihard tegen opgetreden moet worden’, mag geen verrassing meer heten. Maar het is dit keer niet de …

PVV wil allochtone vogelvoerder keihard aanpakken

Elsevier 10.03.2011 De Haagse PVV wil moslims die meeuwen in de wijk Morgenstond brood voeren keihard aanpakken. De partij reageert met afschuw op het bericht dat bewoners last hebben van de poepende dieren.

‘Allochtone vogelvoerder hard aanpakken’  Video

Spits 10.03.2011 De PVV in Den Haag wil moslims die meeuwen voeren in de wijk Morgenstond keihard aanpakken. De partij vindt het vreselijk dat de huizen en straten in de wijk ondergepoept worden door overvoedde meeuwen.  LEES VERDER…

PVV wil ‘allochtone vogelvoerder’ keihard aanpakken

AD 10.03.2011 De Haagse PVV wil moslims die meeuwen in de wijk Morgenstond brood voeren keihard aanpakken. De partij reageert met afschuw op het bericht dat bewoners last hebben van de poepende dieren, zo meldt de PVV, nadat er een artikel was verschenen in het Algemeen Dagblad. 

Vraagtekens bij broodgooiers

Telegraaf 10.03.2011 Politieke partijen in de Haagse gemeenteraad zetten hun vraagtekens bij de woede van de lokale PVV over „allochtone broodgooiers“ in de wijk Morgenstond. Volgens de PVV veroorzaken moslims die brood over het balkon gooien of in de sloot achterlaten overlast van meeuwen en ratten die op het voedsel afkomen.

PVV Den Haag wil actie tegen ‘allochtone broodgooiers’

VK 10.03.2011 Dat de PVV wil dat ergens ‘keihard tegen opgetreden moet worden’, mag geen verrassing meer heten. Maar het is dit keer niet de lekkende subsidiekraan, of hoofddoekjes in het straatbeeld, het zijn broodgooiers.  

Aanpak allochtone broodgooiers 

De Pers 10.03.2011 De PVV in Den Haag wil dat allochtone ‘broodgooiers’ keihard worden aangepakt. Zij zorgen namelijk voor veel meeuwenoverlast, vindt gemeenteraadslid en Tweede Kamerlid Richard de Mos.

PVV wil allochtone broodgooiers aanpakken

10.03.2011 De PVV in Den Haag wil dat allochtone ‘broodgooiers’ keihard worden aangepakt. Zij zorgen namelijk voor veel meeuwenoverlast, vindt gemeenteraadslid en Tweede Kamerlid Richard de Mos.

2 Reacties op “Overlast van Haagse Meeuwen, broodstrooiers en de PVV

  1. Pingback: VVD opent de jacht op de meeuw | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: VVD eist aanpak Meeuwenoverlast Scheveningen « Debat in de Digitale Hofstad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s