Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 02.03.2011 ZH

De definitieve uitslag voor heel Zuid-Holland wordt op dinsdag 8 maart om 14.00 uur door het centraal stembureau bekendgemaakt.

Definitieve Haagse uitslag Provinciale Statenverkiezingen

UPDATE Den Haag 09.03.2011 Van alle 339.695 stemgerechtigde inwoners van Den Haag ging 50,4% naar de stembus. Dat is 13,4% meer dan bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2007, toen 37% kwam stemmen. Lees verder

Veel voorkeursstemmen bij verkiezingen

RTVWEST 08.03.2011 REGIO – Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten is dit jaar een recordaantal voorkeursstemmen uitgebracht.

Twee kandidaten van de PvdA en een van de SP die op een onverkiesbare plaats stonden, hebben daardoor alsnog een zetel in het provincieparlement binnengehaald. Dat bleek dinsdagmiddag bij de vaststelling van de definitieve verkiezingsuitslag in de raadszaal van de gemeente Den Haag. 

Bij de PvdA gingen veel voorkeursstemmen naar Bahattin Erbas en Rawa Hassan, bij de SP was Esther Zwaan succesvol. Van de lijsttrekkers was Liesbeth Spies het meest populair onder de eigen achterban: driekwart van de CDA’ers stemde op haar.

Geen verschuivingen

Er zijn geen verschuivingen in de zetelverdeling ten opzichte van de voorlopige uitslag die op 3 maart is bekendgemaakt.

Nieuws statenlid PvdA

Gerelateerde berichten

Definitieve Haagse uitslag bekend

Den Haag 04.03.2011 Opkomst Provinciale Statenverkiezingen in Den Haag 13,4% meer dan in 2007. Lees verder

Uitslag:

Definitieve uitslag per partij   

Definitieve uitslag, totalen   

Definitieve uitslag per stembureau   

Definitieve uitslag per wijk   

Proces verbaal van de zitting van het hoofdstembureau voor de Provinciale Statenverkiezingen Den Haag (kieskring 1)   

De openbare kennisgevingen van de gemeente Den Haag over de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart 2011.

» Uitslagen » Meer verkiezingen ZH » Alle uitslagen ZH »De rest van Nederland

Alle berichtgeving over de Provinciale Statenverkiezingen 2011

IN DEZE UITZENDING:PvdA grootste in Den Haag, VVD wint in Zuid Holland –> Meer Den Haag in 60 seconden >

Sfeer provinciehuis
CDA en D66 reageren in het Provinciehuis op de verkiezingen
Gesprek met politicoloog Castenmiller
Samenvatting kiezingsuitslag

PvdA grootste in Den Haag

Den Haag FM 03.03.2011 De PvdA is in Den Haag de grootste partij gebleven bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij behaalde ruim 22 procent van de stemmen. De VVD werd tweede met 19,8 procent en de PVV derde met 14,7 procent. Het CDA…Lees meer  

VVD: gemengde gevoelens CDA: bodem bereikt

Den Haag FM 03.03.2011 De VVD viert met gemengde gevoelens dat het de grootste partij van Zuid-Holland is geworden. Lijsttrekker Floor Vermeulen behaalde dat resultaat zonder meer stemmen te halen dan in 2007 en dankzij het forse verlies van het CDA. En ondanks het mooie resultaat bleef er de hele avond en nacht…Lees meer

VVD grootste in Zuid-Holland

Den Haag FM 03.03.2011 De VVD is de grootste partij geworden in de provincie Zuid-Holland. De liberalen behaalden 22 procent van de stemmen. D66 is de grote winnaar met een vervijfvoudiging van het aantal zetels ten opzichte van de…Lees meer

Opkomst:

Recordopkomst in Den Haag

RTVWEST 04.03.2011 DEN HAAG – Meer dan de helft van de Hagenaars is woensdag naar de stembus gegaan voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dat is een record: de opkomst is dertien procent hoger dan in 2007.

Dat blijkt uit de definitieve uitslag in Den Haag die vrijdagmiddag is vastgesteld. De cijfers tonen ook aan dat er in de gemeente een nek-aan-nek race was tussen de VVD en PvdA.

De PvdA haalde twee procent meer stemmen en werd daarmee de grootste in Den Haag. 642 mensen stemden ongeldig.n nek-aan-nek race was tussen de VVD  

Onderhandelingen:

De PVV nog aan tafel in Zuid-Holland

RTVWEST 28.03.2011  DEN HAAG – Zuid-Holland is een van de twee provincies waar de PVV nog aan tafel zit voor een nieuw bestuur. Informateur Bruno Bruins heeft voor de tweede ronde van gesprekken weer alle partijen uitgenodigd.

Bruins gaat de komende week praten over de partijprogramma’s om te kijken of er mogelijkheden zijn voor een coalitieakoord. De PVV is blij met de nieuwe fase van de informatie.  Het is een logische stap, zegt lijsttrekker Vicky Maeijer. De PVV wil graag meebesturen en heeft ook kandidaten voor de post van gedeputeerde.

Ook in Limburg doet de PVV nog mee aan de onderhandelingen.

Formatie Zuid-Holland verloopt moeizaam

RTVWEST 16.03.2011  REGIO – De formatie voor een nieuw provinciebestuur in Zuid-Holland verloopt moeizaam. Volgens sommige politici in het provinciehuis zitten de gesprekken muurvast.

Informateur Bruno Bruins heeft nog geen voorstel gedaan over de samenstelling van een nieuwe coalitie. In Provinciale Staten zou donderdagochtend een debat worden gehouden over de verkiezingsuitslag. Nu er niks bekend is over de voortgang van de formatie, wordt dat debat mogelijk uitgesteld. 

In andere provincies zoals Noord-Holland en Utrecht zijn de nieuwe coalities al wel bekendgemaakt.

Gerelateerde berichten

Bruno Bruins gaat provinciebestuur formeren

RTVWEST 04.03.23011  DEN HAAG – De Haagse oud-wethouder en oud-staatssecretaris Bruno Bruins is informateur voor de vorming van een nieuw provinciebestuur in Zuid-Holland.

Alle fractievoorzitters hebben ingestemd met de benoeming van de VVD-politicus. 

Bruno Bruins informateur Zuid-Holland

Den Haag FM 04.03.2011 Oud-wethouder Bruno Bruins van Den Haag wordt informateur om de mogelijkheden van een nieuw provinciebestuur van Zuid-Holland te verkennen. Alle partijen waren het er over eens dat de informateur van de VVD moest komen. De liberalen werden de grootste partij van de verkiezingen.  Lees meer

Vrijdag eerste coalitiegesprekken ZH

RTVWEST 03.03.2011 REGIO – De VVD in Provinciale Staten gaat vrijdag voor het eerst om tafel met andere politieke partijen om te kijken met wie er een coalitie gevormd kan worden. De partij haalde de meeste zetels in Zuid-Holland bij de verkiezingen.

Campagne:

Partijen op campagne voor verkiezingen

Den Haag FM 28.02.2011 De politieke partijen hebben afgelopen weekend in Den Haag volop campagne gevoerd voor de Provinciale Statenverkiezingen. VVD lijsttrekker Floor Vermeulen reikte de Grote Lastenverlichtingsprijs uit. Daarmee wilde hij…Lees meer 

Advertenties

2 Reacties op “Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 02.03.2011 ZH

  1. Pingback: Ook in de Provincie Zuid Holland doet de PVV niet mee « Debat in de Digitale Hofstad

  2. Pingback: In de provincie Zuid Holland doet de PVV niet mee | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s