Hollands Spoor aangepakt

 
Station Hollands Spoor opnieuw geverfd

Den HaagFM 30.11.2011 Het station Hollands Spoor heeft een nieuwe verflaag gekregen. Dit moet de architectonische uitstraling van het station benadrukken. Darter Raymond van Barneveld kwam dinsdag het laatste stukje van de perronkap verven.  In…Lees meer

Renovatie Hollands Spoor afgerond

RTVWEST 30.11.2011 DEN HAAG – Het anderhalf jaar durende renovatieproject van het Haagse Hollands Spoor is dinsdag op een feestelijke wijze afgerond.  Lees verder

Metamorfose entree HS kost 20 miljoen

RTVWEST 22.02.2011 De metamorfose van de entree van het station Den Haag Hollands Spoor gaat zo’n 20 miljoen euro kosten. Dat heeft gemeente Den Haag dinsdag bekendgemaakt.

Het ontwerp van het vernieuwde stationsplein werd onlangs gepresenteerd. In 2013 moet het hele plein voor het station op de schop. De entree voor Hollands Spoor krijgt een natuurstenen vloer, die als een ‘rode loper’ de voetganger de Haagse binnenstad in leidt.

De entree voor het station krijgt een natuurstenen vloer, die als een ‘rode loper’ de voetganger de Haagse binnenstad in leidt. Dit deel van de Stationsweg wordt alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Het andere deel van de Stationsweg, in de richting van het station en de Parallelweg, wordt eenrichtingsverkeer.

De ‘rode loper’ wordt omgeven door terrasjes, zodat het gebied rond station HS een „prettig uitgaans- en verblijfsgebied wordt”, aldus de gemeente. Met het project is een investering van 20 miljoen euro gemoeid.

Stationsplein Den Haag op schop

Telegraaf 22.02.2011 De entree van station Hollands Spoor in Den Haag ondergaat een grote metamorfose. In 2013 moet het hele plein voor het station op de schop, zo heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt. 

Herinrichting stationsplein HS kost 20 miljoen

Den Haag FM 22.02.2011 De herinrichting van het plein voor station Hollands Spoor gaat zo’n 20 miljoen euro kosten. Dat heeft de gemeente Den Haag bekendgemaakt.

Het ontwerp van het nieuwe stationsplein werd onlangs gepresenteerd. Een deel van de Stationsweg wordt eenrichtingsverkeer, er komen terrassen en de entree van…Lees meer

4 Reacties op “Hollands Spoor aangepakt

  1. Pingback: countries with nuclear weapons - eastern european countries, nuclear power stations

  2. Pingback: Stand van zaken 22.10.2011 aanpak station Moerwijk en omgeving « Knoop Moerwijk

  3. Pingback: Metamorfose gebied rond Hollands Spoor | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: Hollands Spoor – Een Koninklijk treinstation – Kathedraal van de techniek | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s