Crabzilla gaat tijdelijk naar Sea Life Parijs

Verhuizing Crabzilla.

Het zeeaquarium van Sea Life Scheveningen in de Haagse badplaats zit in een verbouwing en wil Crabzilla de overlast die daarmee gepaard gaat, besparen met het oog op zijn welzijn. Vandaar dat hij tijdelijk naar  Sea Life in Parijs gaat. 

Crabzilla, de reuzen spinkrab van 3,5 meter zal daarom nog t/m 7 maart 2011 te zien zijn op zijn vertrouwde plek.

De 40-jarige reuzenspinkrab, 15 kilo zwaar en met scharen waarvan de spanwijdte meer dan 3,5 meter bedraagt, kwam in augustus 2010 naar Scheveningen. Video

Als het Crabzilla goed bevalt in Scheveningen, is het de bedoeling dat hij de rest van zijn leven in Sea Life blijft wonen.

Stormloop op Crabzilla Foto’s

Crabzilla aangekomen in Scheveningen Foto’s

Crabzilla maakt zich op voor grote reis Video

Crabzilla verlaat Sealife Scheveningen

RTVWEST 08.03.2011  DEN HAAG – Reuzenspinkrab Crabzilla heeft Sealife in Scheveningen verlaten en is op weg naar Parijs.

De reuzenspinkrab, sinds augustus een grote publiekstrekker voor het zeeaquarium in de Haagse badplaats, moest weg omdat Sealife gaat verbouwen. De zeedieren moeten daarom tijdelijk in quarantaine. Het aquarium heeft geen ruimte meer voor de enorme spinkrab.

Crabzilla is door vijf man in een enorme rijdende tank gezet voor het transport naar een ander filiaal van Sealife in Parijs. Volgens een woordvoerster is alles goed verlopen.

Verhuizing

De verhuizing van de 40-jarige reuzenkrab had flink wat voeten in aarde. Zo reisde er de hele route een speciale verzorger met hem mee, voor het geval zich calamiteiten voordoen.

Crabzilla is 15 kilo zwaar en heeft scharen waarvan de spanwijdte meer dan 3,5 meter bedraagt.

Laatste maaltje voor Crabzilla
Luister audio

Crabzilla op weg naar Parijs

Telegraaf 08.03.2011 Reuzenspinkrab Crabzilla heeft dinsdagochtend omstreeks half zeven Sea Life in Scheveningen verlaten en is op weg naar een ander filiaal van Sea Life in Parijs. De reuzenspinkrab, sinds augustus een grote publiekstrekker voor het zeeaquarium in de Haagse badplaats, moest weg omdat Sea Life gaat verbouwen.

Reuzenkrab verhuist naar Parijs

RTVWEST 07.03.2011  DEN HAAG – Sea Life in Scheveningen maakt zich op voor een groot afscheid van de Reuzenspinkrab Crabzilla. De spinkrab moet dinsdag zijn enorme bassin verlaten omdat Sea Life gaat verbouwen.

De zeedieren moeten daarom tijdelijk in quarantaine, maar voor de enorme spinkrab is geen ruimte. Crabzilla reist morgenochtend in een enorme rijdende tank naar een ander filiaal van Sea Life in Parijs en blijft daar wonen.

De verhuizing van de 40-jarige reuzenkrab heeft flink wat voeten in aarde. Zo reist er de hele route een speciale verzorger met hem mee, voor het geval zich calamiteiten voordoen. 

Omvang

Crabzilla is vijftien kilo zwaar en heeft scharen waarvan de spanwijdte meer dan 3,5 meter bedraagt. Het dier is sinds zijn komst in augustus een flinke trekpleister voor Sea Life geweest.

Gerelateerde berichten

Crabzilla maakt zich op voor grote reis

AD 07.03.2011 SCHEVENINGEN – Reuzenspinkrab Crabzilla, sinds augustus een grote publiekstrekker van Sea Life in Scheveningen, moet morgenochtend zijn enorme bassin verlaten omdat het zeeaquarium gaat verbouwen. Crabzilla gaat naar Parijs en Sea Life maakt …

Crabzilla klaar voor grote reis

Telegraaf 07.03.2011 Sea Life in Scheveningen maakt zich op voor een groot afscheid. Reuzenspinkrab Crabzilla, sinds augustus een grote publiekstrekker voor het zeeaquarium in de Haagse badplaats, moet dinsdagochtend zijn enorme bassin aan de kust verlaten omdat Sea Life gaat verbouwen.

Crabzilla verlaat Scheveningen

NU 15.02.2011 Publiekstrekker Crabzilla, de reuzenspinkrab, verkast over drie weken van Sea Life in Scheveningen naar Sea Life in Parijs.

Verbouwing in SEA LIFE Scheveningen

VERBOUWING IN SEA LIFE SCHEVENINGEN

03-01-2011 – Van 3 januari t/m 31 maart 2011   zal er in SEA LIFE verbouwd gaan worden. We werken aan een rolstoelvriendelijker gebouw, een ecologisch verantwoord dak en een… Meer>>

Zie ook: 

Burgemeester Crabzilla van Sea Life trekt volle zalen

Monsterkrab Crabzilla naar Sea Life Scheveningen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s