Wederom demonstratie Malieveld Den Haag

Donner met boegeroep ontvangen

Eerder al protesteerden studenten, mensen uit de cultuursector, leraren en medewerkers van het openbaar vervoer in de grote steden tegen aangekondigde bezuinigingen.

Zie: Studenten demonsteren Malieveld 21.01.2011

Donner onder luid boegeroep ontvangen door demonstranten

VK 17.02.2011 DEN HAAG – Onder luid boegeroep is minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) donderdagmiddag ontvangen op het Malieveld in Den Haag. Hij had …

 Ook het leger demonstreerde tegen de afbraak van de publieke sector

‘Wat van ons allemaal is, daar blijf je van af’

SP 17.02.2011 . ‘De publieke sector is van ons allemaal. En wat van ons allemaal is, daar blijf je van af.’ Dat zei SP-leider Emile Roemer tegen de 10.000 demonstranten die zich op het Malieveld hadden verzameld

Demonstratie werknemers publieke sector

Regio 15 17 februari 2011 Den Haag – Op het Malieveld hebben naar schatting 10.000 werknemers uit de publieke sector gedemonstreerd tegen de aangekondigde bezuinigingen. Lees meer…

Boze ambtenaren protesteren tegen bezuinigingen

Elsevier 17.02.2011 Op het Malieveld in Den Haag zijn zo’n tienduizend rijksambtenaren en andere medewerkers uit de publieke sector samen om te protesteren tegen bezuinigingen van de regering. Op het Malieveld in Den Haag zijn zo’n tienduizend rijksambtenaren en andere medewerkers uit de publieke sector samen om te protesteren tegen bezuinigingen van de regering.

Tienduizend demonstranten tegen bezuiniging  

NU 17.02.2011 DEN HAAG – Het Malieveld in Den Haag heeft zich donderdagmiddag gevuld met demonstrerende ambtenaren, leraren en mensen uit de zorg. De vakbonden schatten dat er zo’n tienduizend mensen op het veld staan.

Ambtenaren in actie op Malieveld

17.02.2011 Het Malieveld in Den Haag stroomt donderdagmiddag vol met ongeveer tienduizend ambtenaren. Agenten, militairen, onderwijzers en brandweermannen protesteren tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet op de publieke sector. De ambtenaren vinden dat het kabinet weinig respect toont aan werknemers bij de overheid en in het onderwijs. De kwaliteit van de dienstverlening wordt er niet beter op als het kabinet gaat snijden in taken, zeggen ze. Ze eisen bovendien loonsverhoging.

Malieveld vult met demonstranten

Telegraaf 17.02.2011 Het Malieveld in Den Haag heeft zich donderdagmiddag gevuld met demonstrerende ambtenaren, leraren en mensen uit de zorg. De vakbonden schatten dat er zo’n tienduizend mensen op het veld staan.

Demonstratie op Malieveld

Telegraaf 17.02.2011 Het Malieveld is donderdag het decor van een demonstratie tegen de bezuinigingen van het kabinet in de publieke sector. Vakbond Abvakabo FNV verwacht ongeveer achtduizend ambtenaren, onderwijzers en medewerkers uit de zorg en het openbaar vervoer.

Massaprotest tegen bezuinigingen

De Pers 17.02.2011 Het Malieveld in Den Haag heeft zich donderdagmiddag gevuld met demonstrerende ambtenaren, leraren en mensen uit de zorg. De vakbonden schatten dat er zo’n tienduizend mensen op het veld staan.

Demonstraties tegen bezuinigingen

Trouw 17.02.2011 Boegeroep en hoon waren het welkom voor minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) die de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet moest uitleggen aan duizenden demonstranten.

Publieke sector demonstreert op Malieveld

Den Haag FM 17.02.2011 Zo’n 10.000 werknemers uit de publieke sector protesteren op het Malieveld in Den Haag tegen de aangekondigde bezuinigingen. Het kabinet Rutte wil miljarden euro’s korten. Vakbond AbvaKabo FNV vreest daardoor een verlies van 110.000 banen. Ambtenaren, onderwijzers, militairen,…Lees meer  

Demonstratie tegen bezuinigingen op Malieveld

RTVWEST 17.02.2011 DEN HAAG – Het Haagse Malieveld is donderdagmiddag de verzamelplek van demonstrerende ambtenaren, leraren en werknemers uit de zorg. De vakbonden schatten dat er zo’n tienduizend mensen op het veld staan.

Docent: ‘De maat is nu echt vol. We moeten actie ondernemen’
Er stonden naar schatting 10.000 demonstrerende ambtenaren op het Malieveld

Tienduizend demonstranten tegen bezuiniging

Metro 17.02.2011 DEN HAAG (ANP) – Het Malieveld in Den Haag heeft zich donderdagmiddag gevuld met demonstrerende ambtenaren, leraren en… 

We gaan weer demonstreren

Spits 17.02.2011 Het Malieveld in Den Haag stroomt weer vol. Want rond 13:00 uur vanmiddag is er weer een demonstratie begonnen tegen de bezuinigingen. Dit keer gaat het om de bezuinigingen van het kabinet in de publieke sector.

Vakbond Abvakabo FNV schat dat er ongeveer tienduizend ambtenaren, onderwijzers en medewerkers uit de zorg en het openbaar vervoer op het Malieveld staan. 

Ambtenaren demonstreren op Malieveld voor ‘meer respect’

NRC 17.02.2011 Het Malieveld in Den Haag stroomt vanmiddag vol met ongeveer tienduizend ambtenaren. Agenten, militairen, onderwijzers en brandweermannen protesteren tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet op de publieke sector.

De ambtenaren vinden dat het kabinet weinig respect toont voor werknemers bij de overheid en in het onderwijs.

Ambtenaren komen donderdag demonstreren

Den Haag FM 16.02.2011 Duizenden ambtenaren demonstreren donderdag op het Malieveld in Den Haag tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Rijksambtenaren zijn boos over het mislukken van de cao-onderhandelingen, chauffeurs en trambestuurders uit de…Lees meer  

8000 actievoerders verwacht op Malieveld

RTVWEST 16.02.2011 DEN HAAG – De vakbonden verwachten donderdag rond de achtduizend demonstranten uit de publieke sector op het Malieveld in Den Haag. Dat meldde een woordvoerster van Abvakabo FNV.

De ambtenaren, onderwijzers en medewerkers uit de zorg gaan actievoeren tegen de bezuinigingen die de regering in hun sectoren wil doorvoeren. Het kabinet-Rutte wil miljarden euro’s korten op de publieke sector. 

Volgens berekeningen van Abvakabo zouden hierdoor 110.000 banen op de tocht staan. De bonden beseffen dat bezuinigen onvermijdelijk is, maar ze vinden dat de publieke sector met de huidige plannen onevenredig veel klappen krijgt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s