Levende kerststal weg uit Haags stadhuis

Levende kerststal komt niet meer terug

Den Haag FM 18.02.2011 Den Haag moet het al dit jaar doen zonder levende kerststal in het Atrium van het stadhuis. Een meerderheid van de gemeenteraad wil met de traditie stoppen, nu ook de VVD tegen is. De partijen zijn het nog niet eens over wat er met de 40.000 euro moet gebeuren die nu overblijft…..Lees meer

Commissie sprak over levende kerststal Commissie Leefomgevin 17.02.2011 

Levende kerststal weg uit Haags stadhuis

» www.iets-anders-voor-de-kerststal.nl

RTVWEST 17.02.2011  DEN HAAG – De levende kerststal verdwijnt uit het Haagse stadhuis. De VVD keert zich nu tegen de stal, waardoor er in de Haagse gemeenteraad geen meerderheid meer is voor de stal.

Volgens VVD-raadslid Frits Huffnagel heeft het standpunt niet te maken met diervriendelijkheid, maar met de kosten. Hij vindt het besparen gerechtvaardigd in deze tijden van bezuinigingen.

Huffnagel benadrukt dat de VVD niet tegen het gebruik van levende dieren is. Dat is wel altijd de reden geweest van Groenlinks, de SP, PVV en de Haagse Stadspartij om tegen de stal te zijn.

Koe uitgegleden

De Haagse kerststal is al jaren punt van discussie. Tegenstanders vinden dat de dieren in de levende kerststal aan stress zouden lijden. Afgelopen december gleed een 700 kilo zware koe uit op het besneeuwde plein voor het stadhuis. De beesten worden twee weken lang dagelijks van Breda naar Den Haag en vice versa vervoerd. Volgens de gemeente brengt de stal de kerstgedachte in beeld en dat is gewoon er voor elkaar te zijn.

Afgelopen december was de levende kerststal met een os, een ezel, geiten en een kameel voor de vijftiende keer in het Atrium van het stadhuis te zien. Het CDA stelt overigens voor om enkele kerststallen in stadsboerderijen onder te brengen. Op die manier hoeven dieren in ieder geval niet dagelijks te worden vervoerd, wat ook nog eens in de kosten scheelt.

Gerelateerde berichten

Geen levende kerststal meer in stadhuis

Den Haag FM 17.02.2011 De levende kerststal keert niet terug in het Haagse stadhuis. De VVD zal geen steun meer geven aan de omstreden traditie. Volgens raadslid Frits Huffnagel moet de gemeente in deze tijd van bezuinigingen geen kerststal organiseren. De kerststal zorgde elk jaar weer voor felle discussies….Lees meer

Achtergrond Kerststal;

Dierenvrienden dienen klacht in tegen de gemeente Den Haag

Kerststemming in Den Haag

Animo levende kerststal IJspaleis loopt terug

Veetransport Haagse Kerststal

Gehoor van ezels beter dan bij Wethouder Bert van Alphen

Een “echt Haags feestje”

2009 Haagsche Kerststal Nieuwe traditie !?!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s