VVD, CDA en PVV boos over anti-kraak Haagse gebouwen

VVD, CDA en PVV boos over anti-kraak Haagse gebouwen

Elsevier 14.02.2011 De gemeenteraadsfracties van VVD, CDA en PVV in Den Haag willen dat er een einde komt aan het jarenlang anti-kraak verhuren van gebouwen van de gemeente. De gemeente past de tijdelijke maatregel soms decennialang toe.

De gemeente heeft weinig zicht op de gebouwen die haar eigendom zijn, bleek zaterdag uit een bericht in De Telegraaf. Sommige gebouwen worden daarom al bijna twintig jaar uitgebaat door een anti-kraakorganisatie.

Kunstenaars
Anti-kraakorganisaties zetten bewoners in gebouwen die tijdelijk leeg staan. Zo voorkomen de bewoners dat het gebouw wordt gekraakt of vervalt. Omdat bewoners op elk moment uit het gebouw kunnen worden gezet, betalen zij doorgaans weinig huur.

‘Norder verdedigt dat de gemeente mensen onder het mom van anti-kraak decennialang voor een appel en een ei laat wonen. Dat is geen anti-kraak meer, maar subsidie,’ zegt VVD-raadslid Iris Michels-Spee. ‘Bizar dat de gemeente leegstand van eigen gebouwen zo slecht onder controle heeft,’ vindt CDA-raadslid Gert-Jan Bakker.

VVD, CDA en PVV hebben vragen gesteld over het bezit van de gemeente en eisen dat er wordt uitgezocht hoeveel de panden in de verhuur kunnen opbrengen. Eventuele gekraakte panden van de gemeente moeten direct worden ontruimd, eist de PVV. 

Zie ook:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s