Gescheiden zwemmen in Den Haag ?

PvdA, GroenLinks, Haagse Stadspartij en Islam Democraten vroegen indertijd om de terugkeer van het gescheiden zwemmen, maar een meerderheid van de raad wees dat verzoek af.    

Zie ook:

Haagse VVD; jongens en meisjes moeten samen sporten

Islam Democraten tegen ‘Symboolpolitiek’ VVD, Afschaffen gescheiden zwemmen Den Haag

Wethouder wil gescheiden zwemmen opnieuw bekijken

RTVWEST 05.02.2011  DEN HAAG – Wethouder Karsten Klein helpt mogelijk een groep vrouwen om een zwemvereniging op te richten. De 130 vrouwen zwommen tot voor kort apart van de mannen in zwembad De Houtzagerij.

Toen er discussie ontstond over die besteding van belastinggeld, werd het gescheiden zwemmen stopgezet. De SP in Den Haag stelt voor dat de groep met de opzet van een zwemvereniging wordt geholpen. Op die manier kunnen ze het zwembad huren en apart zwemmen zonder dat daarvoor belastinggeld wordt betaald.

De wethouder heeft laten weten welwillend tegenover dat voorstel te staan en zal de situatie opnieuw bekijken.

Laat vrouwen zwembad gezamenlijk huren

04-02-2011 • Op aandringen van SP-Raadslid Bart van Kent zal wethouder Klein (CDA) opnieuw bezien of de groep van ruim 130 vrouwen weer kan gaan zwemmen in zwembad de Houtzagerij. De SP stelt voor om deze vrouwen te helpen met het opzetten van een vereniging zodat het zwembad op vrijdag avond aan hen verhuurd kan worden. Van Kent: “Tot 2010 zwommen er op vrijdag avond 130 vrouwen in de Houtzagerij, na het afschaffen van gescheiden zwemmen gebruiken nog slechts 7 mensen het zwembad op vrijdag avond. Als de vrouwen als groep het zwembad huren winnen beide partijen.”  > Lees verder…

Gescheiden zwemmen keert niet terug

Den Haag FM 04.02.2011 Het gescheiden zwemmen in De Houtzagerij in Den Haag keert definitief niet terug. Tot de afschaffing ruim een jaar geleden maakten zo’n 130 vrouwen gebruik van dat uurtje op vrijdagavond. Daarvoor in de plaats kwam het gemengd recreatief zwemmen waar nog zo’n zeven mensen aan meedoen…. Lees meer

5 Reacties op “Gescheiden zwemmen in Den Haag ?

 1. Eindelijk eens een goed besluit! Het hoort bij de nederlandse samenleving. Gewoon gemengd zwemmen. Wat is daar fout aan? Vroeger terug in de tijd van zestiger jaren had je jongens scholen en meisjes scholen. Alles moest apart. Dat was niet goed. En je had ook de verzuiling (katholiek – protestant – gereformeerd) , die moesten ook apart. Gelukkig zijn we moderner geworden en hebben we deze verzuiling overleefd! Waarom moeten nederlanders toch iedere keer geconfronteerd worden met het geloof van de allochtonen? En……breng het vak Geschiedenis weer op de scholen terug. Want een oud gezegde: geschiedenis herhaalt zich!!! Kom op we zitten in Nederland en het geloof doe je thuis en val je je medemens toch niet lastig. Gewoon ieder heeft zijn eigen geloof en buiten je huisdeur: gewoon doen en dan…….doe je al gek genoeg!

 2. Veel allochtone vrouwen willen of mogen niet samen met mannen in badkleding gezien worden.
  Ik zou zeggen: houd daar een beetje rekening mee en geef ze 1 keer per week de gelegenheid om apart te zwemmen. Wat is daar nu op tegen?
  Erg jammer dat de meerderheid van de gemeenteraad hier geen begrip voor heeft.

 3. Waarom moet ik daar rekening mee houden? We leven in Nederland!

  • Ja, we leven in Nederland en we houden een beetje rekening met minderheden!

   Eén uur zwemmen per week, om meer ging het niet.

   Als de meerderheid alleen rekening houdt met zichzelf, komen we in een soort dictatuur terecht.

 4. Pingback: Partij van de Eenheid wil gescheiden zwemmen in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s