Een links Den Haag – SP-GroenLinks-PvdA

Voor een Links Den Haag.

Rietveld (GroenLinks) en Van Kent (SP) spreken in de brief hun zorgen uit over het beleid van het huidige college en bieden hun diensten op de linkervleugel aan.

SP-fractielid Bart van Kent: “De sociale kant van de PvdA is nauwelijks herkenbaar. Bezuinigen op de aller armste en een dreigende sluiting van buurthuizen en bibliotheken zijn enkele maatregelen van het college. Ik geloof niet dat dit de wens van de PvdA-leden is.

PvdA wil samenwerken met andere linkse partijen

De PvdA in Den Haag gaat in op het aanbod van SP en GroenLinks om tot samenwerking te komen. Dat zegt voorzitter Martijn Balster in een open brief. Wel geeft hij aan dat de partij zich te houden heeft aan collegeafspraken.

Balster roept de partijen verder op om met de PvdA een…Lees meer

Linkse samenwerking SP, Groenlinks en PvdA.

Groenlinks en de SP hopen op een linkse samenwerking in de gemeenteraad. ‘Wij beloven dat we vanaf de linkervleugel de voorzetten zullen geven. Het is aan u om van uw fractie een scorende spits te maken.’

‘Linkse samenwerking in Den Haag’ 

RTVWEST 12.01.2011 DEN HAAG – Groenlinks en de SP in Den Haag roepen leden van de PvdA op om hun fractie aan te sporen tot een linkse samenwerking. De partijen vinden dat het sociale gezicht van PvdA in het huidige college ondersneeuwt.

In een open brief spreken Groenlinks en de SP hun zorgen uit over het beleid van het huidige college. ‘Vriend en vijand hebben voor of achter de schermen inmiddels laten weten dat er maar weinig van de PvdA in te herkennen valt’, staat in de brief. Er wordt onder meer gewezen op het armoedebeleid en de bezuinigingen.

Groenlinks en de SP hopen op een linkse samenwerking in de gemeenteraad. ‘Wij beloven dat we vanaf de linkervleugel de voorzetten zullen geven. Het is aan u om van uw fractie een scorende spits te maken.’

GroenLinks en de SP vragen PvdA-leden om hulp

Den Haag FM 12.01.2011 GroenLinks en de SP vragen de Haagse leden van de PvdA om hulp. De leden zouden hun fractie moeten oproepen meer samen te werken met de andere linkse partijen. GroenLinks en de SP zeggen de PvdA voorstellen te…Lees meer

GroenLinks en SP roepen PvdA op tot linkse samenwerking

GL 12.01.2011 GroenLinks en SP roepen de Haagse leden van de PvdA in een open brief op om hun fractie tot linkse samenwerking aan te sporen. De PvdA-leden hebben vorig jaar al met hun raadsfractie afgesproken om zo nodig meerderheden buiten de coalitie te zoeken. Volgens GroenLinks en SP heeft dit jammer genoeg nog niet geleid tot linkse samenwerking in de raad.

GroenLinks en SP roepen PvdA op tot linkse samenwerking

SP 12-01-2011 • GroenLinks en SP roepen de Haagse leden van de PvdA-leden in een open brief op om hun fractie tot linkse samenwerking aan te sporen. De PvdA-leden hebben vorig jaar al met hun raadsfractie afgesproken om zo nodig meerderheden buiten de coalitie te zoeken. Volgens GroenLinks en SP heeft dit jammer genoeg nog niet geleid tot linkse samenwerking in de raad. Onlangs deden beide fracties de PvdA-fractie tevergeefs een handreiking om het ouderenfonds en het fonds voor chronisch zieken en gehandicapten in stand te houden. De PvdA-fractie verwierp dat voorstel. > Lees verder…

4 Reacties op “Een links Den Haag – SP-GroenLinks-PvdA

 1. Samenwerking met PvdA?? PvdA zou er goed aan doen als ze als voorwaarde zouden stellen dat ze het wel zouden willen.. maar dan zonder Groenlinks. Groenlinks is daar veel te rechts voor.. zij stellen welzijn milieu boven het welzijn van de kleinere burger. Zij bezuinigen liever op zorg en welzijn dan bv op de waanzinnige milieuprojecten. Was Femke Halsema links? Laat me niet lachen. Voor behoud van haar eigen (overmatig en zeer rechtse pensioen) bleef ze een paar maanden langer aan. Terwijl een werkloze die een komma verkeert zet bij het UWV voor 30% werd gekort op zijn WW-uitkering.
  C. d’Ancona

  • Beter van niet! Samenwerking SP-GroenLinks-PvdA is echt heel slecht voor onze economie. Teveel “schijn”rijkdom onder hun bewind. En vooral veel creaties van allerlei soorten verslavingen o.a. drugs EN alcohol. En dan op deze gebieden veel geld via de criminele wegen innen ten doel voor onze zogenaamde rijkdom. Nee, dit is niet de goede weg. De linkse partijen hebben het in 30 jaar tijd het goed verpest. Alstublieft mensen laat deze partijen niet meer regeren……want echt het wordt de ondergang van onze samenleving en vooral onze toekomst. Dus voorlopig geen linkse invloeden meer en er zorg voor dragen dat we een gezondere economie krijgen met normale echte ondernemingen!!!

 2. En inmiddels kreeg de PvdA er een goed gevoel bij. Dat belooft trouwens wat op 2 maart met de provinciale verkiezingen (indirect 1e kamer).

  Afgelopen zondag hadden ze het al over Een Ander Nederland.

  Yes we can ???

 3. Pingback: De PvdA op weg naar SP-light ??? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s