Ook Den Haag doet (n)iets met Burkaverbod ?!

As-Soennah spreekt van ,,een moedige uitspraak’’ die ,,getuigt van hoog niveau, visie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel’’. Volgens de stichting leidt een maatregel als het boerkaverbod tot het afzonderen van een deel van de bevolking en tot ontwrichting van de samenleving. ,,Korpschef Welten kiest met zijn uitspraak nadrukkelijk voor de veiligheid van de samenleving en doet daarmee zijn functie eer aan.’’

As-Soennah is de stichting achter de gelijknamige moskee in Den Haag. Dat is een van de bekendste salafistische moskeeën van Nederland. Salafisme is een zeer orthodoxe stroming binnen de islam. De aanhangers ervan proberen zo veel mogelijk letterlijk volgens de Koran te leven. Aldus de verklaring op de website Al-yaqeen.com.

En de PVV in Den Haag eist een garantie dat korpschef Henk van Essen het boerkaverbod gaat handhaven. In schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur eist de partij de garantie dat de politie Haaglanden alle nieuwe wetgeving zonder voorbehoud gaat uitvoeren.

Zie ook:

Geert Wilders PVV – (Kop)VoddenTaks alsnog in Nederland ???? deel 2

Geert Wilders PVV – (Kop)VoddenTaks alsnog in Nederland ????

Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Geen Kopvodden in Den Haag en Almere ???

 

PVV wil de boerka verbannen uit het openbaar vervoer in Den Haag

RTVWEST 05.02.2015 Boerka’s en andere gezichtsbedekkende kleding moeten worden verbannen uit het openbaar vervoer in Den Haag. Dat vindt de PVV in de Haagse gemeenteraad.

Volgens die partij wordt het hoog tijd om een boerkaverbod voor het ov in te stellen omdat deze verhullende kleding een risico zou vormen voor de veiligheid in de samenleving. ‘Zeker nu de AIVD geconcludeerd heeft dat het risico op islamitische aanslagen enorm is toegenomen’, aldus raadslid Elias van Hees. Lees verder

gerelateerde artikelen;

PVV: “Boerka verbieden in tram en bus”

Den HaagFM 05.02.2015 Boerka’s en andere gezichtsbedekkende kleding moeten worden verbannen uit het openbaar vervoer in Den Haag. Dat vindt de PVV in de Haagse gemeenteraad.

Volgens de partij wordt het hoog tijd om zo’n boerkaverbod in te stellen omdat deze verhullende kleding een risico zou vormen voor de veiligheid in de samenleving. “Zeker nu de AIVD geconcludeerd heeft dat het risico op islamitische aanslagen enorm is toegenomen”, zegt gemeenteraadslid Elias van Hees. De PVV zegt “meerdere signalen van bezorgde burgers” die vaak met het ov reizen te hebben gehad. Volgens de PVV ontneemt gezichtsbedekking het nut van beveiligingscamera’s en kunnen mensen die dit type kleding dragen pas na aanhouding door een bevoegd ambtenaar worden geïdentificeerd.

De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur in de hoop dat de gemeente als grootaandeelhouder van de HTM een verbod instelt. …lees meer

As-Soennah prijst omstreden uitspraken Welten

RTVWEST 06.01.2011 DEN HAAG – De islamitische stichting As-Soennah in Den Haag prijst korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland om zijn uitspraken over het boerkaverbod. Dat doet de stichting in een verklaring internet.

As-Soennah spreekt van ‘een moedige uitspraak’ die ‘getuigt van hoog niveau, visie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel’.

Islamitische stichting blij met uitspraak Welten

Trouw 06.01.2011 De islamitische stichting As-Soennah in Den Haag prijst korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland om zijn uitspraken over het boerkaverbod.

Omstreden imam blij met burqa-uitspraak Welten

Elsevier 06.01.2011 Korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland ligt zwaar onder vuur vanwege zijn aversie tegen het burqaverbod. De omstreden imam Fawaz Jneid ziet in Welten juist een groot visionair.

Stichting As-Soennah prijst Welten

Parool 06-01-11 Volgens de stichting leidt een maatregel als het boerkaverbod tot het afzonderen van een deel van de bevolking en tot ontwrichting van de samenleving. ,,Korpschef Welten kiest met zijn uitspraak nadrukkelijk voor de veiligheid van de samenleving en doet daarmee zijn functie eer aan.” As-Soennah is de stichting achter de gelijknamige moskee in Den Haag. Dat is een van de bekendste salafistische moskeeën van Nederland. Salafisme is een zeer orthodoxe stroming binnen de islam. De aanhangers ervan proberen zo veel mogelijk letterlijk volgens de Koran te leven.

As-Soennah prijst Welten

De pers 06.01.2011 De islamitische stichting As-Soennah in Den Haag prijst korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland om zijn uitspraken over het boerkaverbod. Dat doet zij in een verklaring op de aan haar verbonden website Al-yaqeen.com.

PVV eist handhaving boerkaverbod

Den Haag FM 06.01.2011 De PVV in Den Haag eist een garantie dat korpschef Henk van Essen het boerkaverbod gaat handhaven. Daarover is discussie ontstaan door uitspraken van de Amsterdamse korpschef Welten. Die zei in een interview dat zijn agenten geen vrouwen met boerka zullen aanhouden. CDA, VVD en PVV leverde…Lees meer

‘Korpschef Haaglanden moet boerkaverbod handhaven’

RTVWEST 06.01.2011 DEN HAAG – De PVV in Den Haag wil dat korpschef Henk van Essen het boerkaverbod gaat handhaven.

In schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur eist de partij de garantie dat de politie Haaglanden alle nieuwe wetgeving zonder voorbehoud gaat uitvoeren.

Over het boerkaverbod is een debat ontstaan door uitlatingen van de Amsterdamse korpschef Welten. Hij zei geen vrouwen met boerka op te zullen pakken. Dat kwam hem op felle kritiek te staan van CDA, VVD en PVV in de Kamer. De As-Soenah moskee in Den Haag prees de korpschef juist voor zijn uitspraak en noemt hem erg moedig.

Achtergrond.

Boerka’s.

Van der Laan: Welten ging over het randje

AD 06.01.2011 AMSTERDAM – De Amsterdamse korpschef Bernard Welten ging ,,net even over het randje” met zijn uitspraken over het boerkaverbod. Dat zegt de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan in een gesprek met AT5.

Welten wekt woede

Telegraaf 06.01.2010  De positie van de Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten staat zwaar onder druk nadat hij zei vrouwen in boerka’s niet te zullen aanhouden. Een aangekondigde wet moet het dragen van die gezichtsbedekkende kleding op de openbare weg verbieden.

Van der Laan steunt Welten

Parool 06.01.2011 AMSTERDAM – Burgemeester Eberhard van der Laan is niet gelukkig met de uitspraken over het boerkaverbod van hoofdcommissaris Bernard Welten maar neemt de zaak niet hoog op. ‘Binnen de Amsterdamse driehoek bestaat er geen misverstand over dat de …

‘Boerkaverbod geen prioriteit’

06.01.2011 De korpschef van de politie Twente Martin Sitalsing zal geen prioriteit geven aan het handhaven van het boerkaverbod. Hij zet de politiecapaciteit liever in voor het terugdringen van overvallen, jeugdcriminaliteit en woninginbraken. Zijn Amsterdamse collega Bernard Welten oogstte deze week felle kritiek door te zeggen dat vrouwen met een boerka niet worden gearresteerd.

Opnieuw dwarsligger boerkaverbod

Telegraaf 06.01.2011 Als er een boerkaverbod wordt ingevoerd, zal de handhaving daarvan geen prioriteit hebben voor korpschef Martin Sitalsing van de politie Twente. „Ik kan mijn capaciteit maar één keer uitgeven”, zegt Sitalsing

Korpschef Twente: Burqaverbod handhaven heeft geen prioriteit

Elsevier 06.01.2011  Als het kabinet een burqaverbod instelt, zal de handhaving daarvan geen prioriteit hebben voor korpschef Martin Sitalsing van de politie Twente. Hij zegt liever overvallen aan te pakken dan huisvrouwen met burqa’s op te pakken. ‘Ik kan mijn capaciteit maar één keer uitgeven,’ zegt Sitalsing vandaag tegen RTV Oost.

Boerkaverbod geen prioriteit korpschef Twente 

NU 06.01.2011 AMSTERDAM – De korpschef van de politie Twente Martin Sitalsing zal geen prioriteit geven aan het handhaven van het boerkaverbod. Hij zet de politiecapaciteit liever in voor het terugdringen van overvallen, jeugdcriminaliteit en woninginbraken.

“Hij moet gewoon uitvoeren wat er besloten wordt. Of hij het daar nu mee eens is of niet, doet niet ter zake”, aldus Verdijk donderdag in de ochtendkrant.

‘Korpschef Welten moet woorden intrekken’

NU 06.01.2011 De Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten moet zijn uitspraken over het negeren van een eventueel boerkaverbod intrekken. Voorzitter van de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (AVP) Bert Verdijk noemt in De Telegraaf de uitlatingen van de korpschef “onverstandig”.

Welten neemt niets van zijn woorden terug

AD 05.01.2011  AMSTERDAM – De hoofdstedelijke korpschef Bernard Welten neemt niets van zijn woorden terug over het handhaven van het boerkaverbod. Tijdens een uitzending van het NTR-programma 5 jaar later zei hij sommige dingen uit het regeerakkoord over te …

 

Burgemeester Van der Laan steunt korpschef Welten

NRC 05.01.2011 Burgemeester Eberhard van der Laan heeft zijn steun uitgesproken voor de Amsterdamse korpschef Bernard Welten. Die kreeg vandaag een golf van kritiek over zich heen nadat hij gezegd had een eventueel boerkaverbod niet te zullen gaan handhaven.

De burgemeester onderstreept volgens persbureau Novum dat het boerkaverbod nog niet is ingevoerd en dat Welten slechts zijn zorg uitsprak over de uitvoerbaarheid van het kabinetsvoornemen. “Het zou goed zijn als de zorg van de hoofdcommissaris en de expertise van de Amsterdamse politie een plaats krijgen in het komende wetgevingstraject.”

Burgemeester Van der Laan steunt korpschef Welten

VK 05.01.2011 AMSTERDAM – Burgemeester Eberhard van der Laan steunt de Amsterdamse korpschef Bernard Welten. Die kreeg woensdag een golf van kritiek over zich heen nadat hij had gezegd dat vrouwen die een boerka dragen waarschijnlijk niet gearresteerd worden in de hoofdstad.

De burgemeester onderstreept dat het boerkaverbod nog niet is ingevoerd en dat Welten slechts zijn zorg uitsprak over de uitvoerbaarheid van het kabinetsvoornemen.

Welten: Burqaverbod-uitspraak veel genuanceerder

Elsevier 05.01.2011 De uitspraken van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten over het burqaverbod liggen volgens een woordvoerder van Welten een stuk genuanceerder. ‘Zijn woorden moeten in de context worden gezien.’ Dat zei zijn woordvoerder woensdag nadat ophef was ontstaan in de Tweede Kamer over zijn uitlatingen in het tv-programma 5 jaar later.

Zie ook:

‘Welten moet biezen pakken’

Telegraaf 05.01.2011 Korpschef Bernard Welten van de Amsterdamse politie ligt onder vuur bij de PVV, VVD en CDA nadat hij heeft laten weten het boerkaverbod niet te willen handhaven.  ‘Ik zou het sterk toejuichen als de minister in zou grijpen.’ Welten zei gisteren in het NTR-programma 5 jaar later dat hij – mocht het kabinet inderdaad een boerkaverbod invoeren – burgerlijk ongehoorzaam zal zijn. Volgens Welten zal de Amsterdamse politie geen vrouwen in boerka arresteren. Agenten zullen bij een eventueel verbod altijd hun ‘gezond verstand moeten blijven gebruiken’.

Zie ook: • Welten handhaaft boerkaverbod niet

 

Regeringspartijen willen opheldering van Welten over boerkaverbod

NRC 05.01.2011  Regeringspartijen VVD en CDA willen opheldering van de regering over de uitspraak van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten dat hij een mogelijk boerkaverbod niet zal handhaven. Dit verbod staat in het regeerakkoord maar is nog niet in behandeling bij het parlement. Welten deed zijn uitspraak gisteravond in het televisieprogramma 5 jaar later.

Wilders woest op Welten

AD 05.01.2011 AMSTERDAM – De opmerking van de Amsterdamse korspschef Bernard Welten dat hij het boerkaverbod niet gaat handhaven wanneer het door de Tweede Kamer komt, heeft tot boze reacties geleid bij de PVV.

Ophef in Kamer over Welten

Spits 05.01.2011 In de Tweede Kamer is opschudding ontstaan door uitspraken van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten. In het tv-programma 5 jaar later zei hij dat de politie in Amsterdam geen vrouwen met een boerka zal arresteren. VVD en CDA noemen dat ongepast. De PVV vindt dat de korpschef weg moet, als hij bij zijn uitspraak blijft. LEES VERDER…

Ophef over uitspraken Welten

Trouw 05.01.2011 De Amsterdamse korpschef Bernard Welten gaat het in het regeerakkoord genoemde boerkaverbod niet handhaven als het door de Kamer komt. “Ik voel me niet altijd een instrument van de overheid dat onmiddellijk doet wat er gevraagd wordt.

Brinkman: Welten is geen knip voor de neus waard Video

Korpschef Welten handhaaft boerkaverbod niet

NU 05.01.2011 De Amsterdamse korpschef Bernard Welten gaat het in het regeerakkoord genoemde boerkaverbod niet handhaven als het door de Kamer komt. Sommige dingen in het regeerakkoord ‘sla ik over’, zei hij dinsdagavond in het NTR-programma 5 jaar later.

Coalitiepartijen: Welten mag boerkawet niet negeren

VK 05.01.2011 AMSTERDAM – Het negeren van een eventueel boerkaverbod door de Amsterdamse korpschef Welten is zeer slecht gevallen bij de VVD, CDA en PVV.

Kritiek op uitspraken Welten

De pers 05.01.2011 De VVD en PVV hekelen de uitspraken van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten. Die zei dinsdagavond in het NTR programma 5 Jaar Later dat hij burgerlijk ongehoorzaam zal zijn als er in Nederland een boerkaverbod komt.

Politie: uitspraken Welten genuanceerder

Parool 05.01.2011 De uitspraken van de Amsterdamse korpschef Bernard Welten over het boerkaverbod liggen een stuk genuanceerder. Dat zei zijn woordvoerster woensdag nadat opschudding was ontstaan in de Tweede Kamer over zijn uitlatingen in het tv-programma 5 jaar later. Welten liet hierin weten dat hij er niets voor voelt dat zijn korps vrouwen met een boerka zal arresteren.

”De wet is er nog niet”, aldus de zegsvrouw. Volgens haar moeten zijn woorden in de context worden gezien. ”Hij heeft gezegd dat vrouwen met een boerka zullen worden aangesproken.” Ze erkende wel dat de korpschef geen voorstander is van het boerkaverbod. ”Maar we moeten eerst de wet afwachten.”

Welten wil boerkaverbod negeren

Parool 05.01.2011 Korpschef Bernard Welten moet optreden tegen mensen die een mogelijk boerkaverbod overtreden. Dit vindt PVV-voorman Geert Wilders. ‘Amsterdams korpschef Welten moet wetten uitvoeren, dus ook het komende boerkaverbod, of zijn biezen pakken, vrijwillig of onvrijwillig!’ schrijft hij.

Korpschef: boerkaverbod niet uitvoeren

Spits 05.01.2011 De Amsterdamse korpschef Bernard Welten gaat het boerkaverbod niet handhaven als het door de Kamer komt. “Ik voel me niet altijd een instrument van de overheid dat onmiddellijk doet wat er gevraagd wordt”, vertelt hij in het NTR-programma 5 Jaar Later. LEES VERDER…

Welten handhaaft boerkaverbod niet

Telegraaf 05.01.2011 De Amsterdamse korpschef Bernard Welten gaat het boerkaverbod niet handhaven wanneer het door de Tweede Kamer komt. Welten zei gisteren dat hij burgerlijk ongehoorzaam zal zijn als het kabinet het verbod gaat invoeren.

Lees ook:
Raad van Europa tegen boerkaverbod
PVV schrapt korpschef Welten uit spotje
Welten neemt afstand van campagnefilm PVV
‘Cohen en Welten hadden ruzie’
Kritiek Cohen op Welten

14 Reacties op “Ook Den Haag doet (n)iets met Burkaverbod ?!

 1. Kordate uitspraak van Welting en collega’s om het bourkaverbod niet te handhaven?? Of meer hypocriet en/of laf. Ik denk beide.. maar zeker niet kordaat omdat ze over “handhaving van de wet” altijd zeer arrogant zijn. Ik krijg de bibbers als ik ze op tv b.v. wegmisbruikers e.a. hoor praten. Maar ja.. dat zijn “handhavingen van de wet” die de fiscus, en het korps geld opleveren en niet hun eigen veiligheid in gevaar brengen.
  C. d’Ancona

 2. ach dit zijn we toch gewend? Het is een vreemde maatschappij geworden. Als je met een helm op een winkel binnen treedt worden de mensen al angstig en moet je het meteen afzetten. Vooral zo door blijven gaan en men kan met zijn handje gedag zeggen naar een eens ooit zo vredig Nederland en moeten wij gaan integreren! Weet iemand nog waar Nederland is gebleven? Jammer, het had zo mooi kunnen zijn. Toch ligt de eindverantwoordelijkheid bij onze regering. Je vraagt toch af wat er eigenlijk zich afspeelt achter de schermen van de Regering…………..Maar de uitspraken van de commissaris; He, ga lekker met pensioen en stop meteen voordat het voor ons te laat is!

 3. Pingback: Het hoofddoekverbod ook in Den Haag ? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 4. Pingback: imam Mohammed Al-Maghraoui wel/niet in As-Soennah moskee Fruitweg ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 5. Pingback: Imam Fawaz Jneid uit bestuur gezet As-Soennah-moskee Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 6. Pingback: Imam Fawaz Jneid uit bestuur gezet As-Soennah-moskee Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad

 7. Pingback: Machiel de Graaf PVV – Niqaabverbod Haagse stadhuis | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 8. Pingback: 01.02.2014 World Hijab Day Haagse Grote Markt. | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 9. Pingback: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad

 10. Pingback: Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad

 11. Pingback: Haagse PVV wil verbod op Boerkini ook in Den Haag !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 12. Pingback: Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad

 13. Pingback: Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad

 14. Pingback: Het Boerkaverbod per 01.08.2019 ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s