Den Haag Oud en Nieuw 2010/2011

Oud en Nieuw 2010 -2011

 

In Den Haag raakten bij twee incidenten vier agenten gewond. Twee politiemannen moesten met ernstig been- en hoofdletsel in het ziekenhuis worden behandeld nadat ze met vuurwerk waren belaagd.Bij een ander incident raakten twee agenten gewond nadat ze met een stoel waren geslagen. Ook zij moesten in het ziekenhuis worden behandeld voor hoofd- en gebitsletsel.

In Scheveningen werden brandweerlieden mikpunt van agressie. Niemand raakte gewond, wel werd een brandweervoertuig beschadigd.Bij ongeregeldheden in de Haagse wijk Ypenburg (kaart) is tijdens de jaarwisseling de mobiele eenheid ingezet. Zij kwamen in actie toen iets na een uur een groep jongeren ruiten van woningen ingooiden. Tijdens dat optreden zijn aanhoudingen verricht.

Volgens een voorlopige schatting van de politie werden er tijdens de oud- en nieuwnacht in de hofstad tussen de dertig en veertig auto’s in brand gestoken. Autobranden rond oud en nieuw Dat zou een stijging betekenen in vergelijking met vorige jaar. Toen werden er voor zover bekend in Den Haag 23 voertuigen in brand gestoken. De meeste branden vonden traditiegetrouw plaats in de Schilderswijk en het Laakkwartier.

In totaal werden 73 mensen aangehouden voor vergrijpen als vernieling, brandstichting, mishandeling en openlijk geweld. Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag zei dat de incidenten in bepaalde delen van de stad niet exemplarisch waren voor de rest van de stad. In een groot aantal wijken waar in het verleden veel rumoer was, zoals Loosduinen, Scheveningen en Escamp, verliep de viering dit jaar zonder problemen  en is de Jaarwisseling relatief rustig verlopen.

ME grijpt in bij Haagse jaarwisseling – Video

De mobiele eenheid greep in. – Video

ME grijpt in bij Haagse jaarwisseling – Video

ME voert charge uit in straat Ypenburg – Video

ME komt in actie in Ypenburg – Video

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag – audio

Omroep West was ter plaatse in Ypenburg – audio 

ME voert charges uit in Ypenburg

Regio 15 01.01.2011 Den Haag – In het Haagse stadsdeel Ypenburg heeft de Mobiele Eenheid iets na 02.00 uur opgetreden tegen dronken en vernielzuchtige jongeren.  Rond de kruising Hopmanstraat / Olieslagerlaan stond een groep jongeren die na de jaarwisseling voor overlast in de straat zorgde, onder andere door met zwaar vuurwerk te gooien. Op een gegeven moment zijn er ruiten van woningen (bewoonde en niet bewoonde) ingegooid en tevens werden langsrijdende poltiievoertuigen bekogeld.

 

Mobiele eenheid in actie in Ypenburg

RTVWEST 01.01.2011 – DEN HAAG – Bij ongeregeldheden in de Haagse wijk Ypenburg is tijdens de jaarwisseling de mobiele eenheid ingezet. De ME kwam kort in actie toen iets na een uur een groep jongeren ruiten van woningen ingooiden. Tijdens het optreden zijn aanhoudingen verricht. Dat maakten de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen en korpschef Henk van Essen zaterdagochtend vroeg bekend.

Agenten ernstig gewond na rellen in Den Haag 

AD 01.01.2011 De Mobiele Eenheid heeft vannacht ingegrepen bij de nieuwjaarsviering in de Haagse wijk Ypenburg. De ME kwam kort in actie toen iets na één uur een groep jongeren ruiten van woningen ingooiden. Tijdens het optreden zijn aanhoudingen verricht.

ME grijpt in bij Haagse jaarwisseling

Metro 01.01.2010 DEN HAAG (ANP) – De Mobiele Eenheid heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ingegrepen bij de nieuwjaarsviering in de…

ME grijpt in bij Haagse jaarwisseling

De Pers 01.01.2011 DEN HAAG (ANP) – De Mobiele Eenheid heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ingegrepen bij de nieuwjaarsviering in de Haagse wijk Ypenburg. De ME kwam kort in actie toen iets na een uur een groep jongeren ruiten van woningen ingooiden. Tijdens het optreden zijn aanhoudingen verricht. 

Mobiele eenheid in actie in Ypenburg

RTVWEST 01.01.2011 DEN HAAG – Tijdens het optreden zijn aanhoudingen verricht. Dat maakten de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen en korpschef Henk van Essen zaterdagochtend vroeg bekend. In totaal werden in de stad tot twee uur ’s nachts 29 mensen aangehouden voor diverse vergrijpen. Het is de bedoeling dat op de raddraaiers supersnelrecht wordt toegepast.

Branden tijdens jaarwisseling

01 januari 2011 De brandweer heeft het tijdens de jaarwisseling in Den Haag druk met een aantal branden in huizen. Bovendien gingen meerdere containers in vlammen op en in de Melkwegstraat brandde twee auto’s uit. Kort na middernacht brak er brand uit in een woning aan de Maartensdijklaan in Den Haag. Eén persoon is nagekeken op rookklachten en het huis is volledig uitgebrand. Ook in een woning aan de Jan Tooropstraat ontstond brand. Lees meer

Brand in poort Charlotte de Bourbonstraat

Brand verwoest kamer van flatwoning

Portiekwoning Maartensdijklaan uitgebrand

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s