Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 2

Al eerder hoorde we Marnix Norder PvdA over de komst van Polen naar Nederland.

Ja, ja,  dat was ergens in 2009: Herhaling Migrantendrama in Den Haag ?

En nu alweer die Marnix Norder. Nu noemt hij de komst van Polen, Bulgaren en Roemenen ’de grootste integratieklus van deze stad’, een Tsunami zelfs. “Het aantal Polen en Bulgaren in ons land stijgt explosief”, herhaalt een toch wel wat paniekerig klinkende wethouder Marnix Norder van de PvdA.

Marnix Norder PvdA

Marnix Norder PvdA

Zie ook: Haagse PvdA-Wethouder faciliteert commerciele uitbuiting Poolse gastarbeiders

En ook: Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 1

Volgens de wethouder legt dat een enorme druk op de steden en zijn er in het verleden te makkelijk Oost-Europeanen toegelaten. “Er hadden voorwaarden moeten worden gesteld. Als je na vier jaar nog steeds de Nederlandse taal niet machtig bent, moet je verplicht cursussen doen en als je je baan verliest, ga je terug.”

Het verplicht vertrekken wordt in de krant door kenners met hoongelach ontvangen. Er zouden allerlei Europese verdragen moeten worden vernietigd.

Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende gemeenten. ”Over het algemeen zeggen gemeenten: laat ze maar komen, die Polen in gezinsverband”, aldus een woordvoerster van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Hierop vormt de gemeente Den Haag dan kennelijk een uitzondering. Hoe zit dat dan Marnix ???

Heersende opvattingen.

Werkende Polen vestigen zich steeds vaker voor langere tijd in achterstandsbuurten als Tarwewijk en Carnisse. ‘Ze spelen een rol bij het ‘liften’ van de wijk’, dat zegt deelraadsvoorzitter Ed Goverde (PvdA) uit Rotterdam. ‘Ik heb liever een Pools gezin dan een drugsdealer.’

Ed Goverde (PvdA) Rotterdam

Ed Goverde (PvdA) Rotterdam

De bestuurder uit Charlois plaatst hiermee kanttekeningen bij de alarmerende berichten van de Haagse wethouder Marnix Norder (PvdA), die onlangs sprak van een ‘tsunami’ aan Oost-Europeanen die de steden overspoelt. ‘Er zijn schrijnende toestanden: Oost-Europeanen die bij huisjesmelkers met 7 of 8 man bijeen in kamertjes moeten slapen. Maar ik zie ook veel Polen van goede wil, en dat biedt kansen.’

De ervaringen van deelraadsvoorzitter Ed Goverde (PvdA) uit Rotterdam gaan in tegen enkele heersende opvattingen. CDA-minister Donner (Binnenlandse Zaken)  stelde in november in de Tweede Kamer nog dat de Polen weer zullen vertrekken. ‘Dan sluit je je ogen en maak je dezelfde inschattingsfout als destijds met de Turken en de Marokkanen’, zegt Goverde.

Nawoord: 

Tsunami  –  Wethouder Marnix Norder PvdA nam het woord ‘tsunami’ in de mond, een term die is geïntroduceerd door Geert Wilders. De PVV-leider had het echter niet over een bevolkingsgroep, zoals Norder doet, maar over een ‘tsunami van islamisering’.

Eigen schuld  –  Volgens de PVV, de grootste oppositiepartij in de Haagse raad, ‘wordt de PvdA nu geconfronteerd met de problemen die het eigen ruimhartige immigratiebeleid veroorzaakt’, aldus PVV-raadslid Machiel de Graaf .

Leger des Heils wil Oost-Europese daklozen terugsturen

RTVWEST 30.12.2010 DEN HAAG – Het Leger des Heils wil de druk op de noodopvang in Den Haag verlichten door Oost-Europese daklozen te laten terugkeren naar eigen land. Steeds meer Polen, Roemenen en Bulgaren kloppen aan bij de daklozenopvang.

Meerderheid Polen vertrekt uit Nederland

AD 20.12.2010 Van de Polen die sinds 2000 naar Nederland zijn gekomen, is inmiddels bijna 60 procent weer vertrokken uit Nederland.

Dat percentage ligt iets lager dan bij de Spaanse en Italiaanse immigranten uit de jaren zestig en zeventig, maar beduidend hoger dan onder Turken en Marokkanen die in die tijd naar Nederland kwamen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

CBS: Vier van de tien Polen blijven in Nederland

Elsevier 20.12.2010 Van de Polen die sinds 2000 naar Nederland zijn gekomen, blijft 40 procent. Bijna 60 procent is na tien jaar weer vertrokken uit Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Meerderheid Polen vertrekt

Telegraaf 20.12.2010 Van de Polen die sinds 2000 naar Nederland zijn gekomen, is inmiddels bijna 60 procent weer vertrokken uit Nederland. Dat percentage ligt iets lager dan bij de Spaanse en Italiaanse immigranten uit de jaren zestig en zeventig, maar beduidend hoger dan onder Turken en Marokkanen die in die tijd naar Nederland kwamen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.  

Meerderheid Polen vertrekt uit Nederland

NU 20.12.2010 Van de Polen die sinds 2000 naar Nederland zijn gekomen, is inmiddels bijna 60 procent weer vertrokken uit Nederland. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Haagse wethouder: zet werkloze Polen uit

Parool 11.12.2010 Binnenland DEN HAAG – Wethouder Marnix Norder (PvdA) wil dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) werkloze Oost-Europeanen gedwongen gaat uitzetten. …

Polen geven probleemwijken duwtje in de rug

NU 11.12.2010 ROTTERDAM – Poolse immigranten die langer in Nederland wonen, kunnen probleemwijken een duwtje in de rug geven. Dit is echter nog lang niet overal het geval. Dat blijkt vrijdag uit een rondgang langs verschillende gemeenten.

Probleemwijken blij met Poolse immigranten

VK 10.12.2010 Poolse immigranten hebben een positieve invloed op probleemwijken in de Rotterdamse deelgemeente Charlois. Dat zegt deelraadsvoorzitter Ed Goverde (PvdA). Werkende Polen vestigen zich steeds vaker voor langere tijd in achterstandsbuurten als Tarwewijk en Carnisse. ‘Ze spelen een rol bij het ‘liften’ van de wijk’, zegt Goverde. ‘Ik heb liever een Pools gezin dan een drugsdealer.’

PvdA’er: immigratiebeleid halfzacht

Spits 10.12.2010 De Haagse PvdA-wethouder Marnix Norder vindt het Oost-Europeanenbeleid van dit kabinet maar halfzacht. Hij wil liever een bikkelhard beleid waarbij Oost-Europeanen die hun baan kwijtraken direct het land worden uitgezet. Dat zegt Norder in De TelegraafLEES VERDER…

PvdA klaagt over Polen

Telegraaf 10.12.2010 Volgens de Haagse PvdA-wethouder Marnix Norder is het Oost-Europeanenbeleid van het rechtse kabinet maar halfzacht. Hij ziet liever een bikkelhard beleid waarbij Polen en Bulgaren die hun baan verliezen linea recta het land uit worden gezet.

8 Reacties op “Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 2

  1. Pingback: Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 3 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Louis Bontes PVV – Terug met die Polen, Roemenen en Bulgaren « Debat in de Digitale Hofstad

  3. Pingback: Gedonder in de Haagse gemeenteraad | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: Ook in Den Haag Anti-PVV Meldpunt ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  5. Pingback: Wethouder Marnix Norder opent expositie in Museon over Polen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  6. Pingback: Geert Wilders PVV – Actie op 09.09.2013 bij de Roemeense Ambassade | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  7. Pingback: Geert Wilders PVV – Alle ‘Roemenen raus’ « Debat in de Digitale Hofstad

  8. Pingback: Zijn de SP en PVV vriendjes geworden ??? « Debat in de Digitale Hofstad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s