Spoorwijk – Zwartboek Bewonersgroep Effe Puffe ? Liever niet !

Het Zwartboek van Spoorwijk 

Op woensdagochtend 17 november om 09.00 werd het zwartboek(pdf) aangeboden aan de commissie Ruimte van de gemeenteraad Den Haag. Dit met het verzoek dat de politieke partijen en de wethouder (Marnix Norder) Vestia hierop gaan aanspreken. 

Vergadering van de Commissie Ruimte.

Raadzaal – 17 november 2010 Rondvraag o.a. het Zwartboek. 

Het aanbieden van het zwartboek is ook terug te zien op Den Haag, en
wel hier. Ook de reactie van Ingrid Gyömörei van de SP en ook nog en reactie van D66 is hier te zien.

Dit alles werd mogelijk gemaakt met de steun van de Haagse SP-afdeling (Jerry Snellink en Michael Wijlhuizen).

Sinds september 2010 ondersteunt de SP de eis van bewoners. “De bewoners willen wonen in een huis dat niet schadelijk is voor hun gezondheid, een terechte eis wat ons betreft.” aldus SP’er Michael Wijlhuizen die meegeschreven heeft aan het zwartboek. “Ik was geschokt om te zien hoeveel bewoners last hadden van soortgelijke klachten. Dit kan haast geen toeval zijn, deze huizen zijn gewoon schadelijk voor de bewoners.”

De bewoners zijn al ruim zeven jaar bezig met hun verhuurder Vestia om de klachten op te lossen. Tot nu toe is er nog weinig verbeterd in de situatie voor de bewoners. Christa van Dun voorzitter van de bewonersgroep: “Dit zwartboek is het verhaal van zeven jaar ellende, gezondheidsklachten en frustratie van de bewoners”.  

Deze diashow vereist JavaScript.

Zie ook:

Bewoners Spoorwijk zijn ongezonde woning zat

SP 17-11-2010 • De bewonersgroep ‘effe puffe? Liever niet!’ uit Spoorwijk heeft samen met SP Den Haag een zwartboek(pdf) opgesteld met daarin hun klachten over hun woningen. De bewoners zijn al ruim zeven jaar bezig met hun verhuurder Vestia om de klachten op te lossen. Tot nu toe is er nog weinig verbeterd in de situatie voor de bewoners. Christa van Dun voorzitter van de bewonersgroep: “Dit zwartboek is het verhaal van zeven jaar ellende, gezondheidsklachten en frustratie van de bewoners”.
Bewoners Spoorwijk zijn gezondheidsklachten door woning beu
Een deel van de bewonersgroep ‘Effe puffe? Liever niet!’

Zie ook: Vestia. Adembenemend traag. 19 oktober 2010

 

Zwartboek over woningproblematiek Spoorwijk

RTVWEST 17.11.2010 –  DEN HAAG – Bewoners van enkele straten in de Haagse Spoorwijk hebben een zwartboek opgesteld met daarin de klachten over hun woningen. Het zwartboek is woensdagochtend aan de politiek aangeboden in de commissie Ruimtelijke Ordening van de gemeente Den Haag.

De huizen van woningcorporatie Vestia kampen al sinds de oplevering in 2003 met ventilatieproblemen. Bovendien hebben de woningen last van schimmel. Veel bewoners hebben daardoor gezondheidsklachten. In het boekwerk staat het verhaal van zeven jaar ellende, gezondheidsklachten en frustratie.

De bewoners hebben het zwartboek samen met de Haagse SP aangeboden. Ze hopen dat de politieke partijen en wethouder Norder de woningcorporatie aanspreken zodat er eindelijk iets gebeurt.

Gerelateerde berichten

AD-HC 18-11-2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s