PVV Den Haag – Allochtonenstop Haags amateursvoetbal ??

Al eerder waren er de Kamervragen van De PVV in de Tweede Kamer over de gang van zaken bij de Haagse voetbalclub GSC ESDO. Bij de Haagse voetbalvereniging GSC Esdo waren 52 autochtone leden opgestapt nadat een nieuw bestuur van Marokkaanse afkomst was gekozen. “Er is op slinkse wijze een Marokkaanse coup gepleegd”,zei oud-bestuurslid Jaap Kanters.

Ook had de partij uit de media vernomen dat „er geen karbonaadjes meer kunnen worden besteld, dat etiketten van sterke drank en biertap worden afgeplakt en dat vrouwelijke vrijwilligers niet werden uitgenodigd voor het feest ter afsluiting van het voetbalseizoen.”  

Zie: Kamervragen PVV Coup bij Haagse voetbalclub GSC Esdo 

Deze keer gaat het over de invoeren van een ledenstop voor niet-westerse allochtone leden bij de Haagse voetbalclubs.

“Al jaren luiden clubs de noodklok aangaande de ellende die speelt bij vele clubs met een hoog percentage niet-westerse allochtone leden. Wanbetalen, een gigantisch tekort aan vrijwilligers, respectloos gedrag en geweldsincidenten zijn aan de orde van de dag. Wethouder Klein zegt ondertussen dat het fantastisch gaat met de betreffende clubs”, aldus PVV-er Richard de Mos.

E.e.a.  stelt hij in vragen aan het stadsbestuur. Volgens de partij loopt het College weg voor de gevolgen van de massa-immigratie en daarmee gepaarde islamisering van het Haagse amateurvoetbal. 

GroenLinks raadslid David Rietveld noemt het voorstel op Twitter ‘walgelijk en onhaalbaar’. D66 spreekt van een ondoordacht idee wat niets oplost. 

De Mos zei op Radio 1 dat zijn partij lef heeft getoond door dat woord weg te halen om zo de aandacht weer op de werkelijke problemen te vestigen . “De discussie is niet voorbij.

‘Allochtonenstop stond discussie in de weg’

Trouw 22.10.2010 De PVV in Den Haag heeft de ‘allochtonenstop’ voor voetbalclubs van tafel gehaald omdat de beladen term de discussie in de weg stond. “Het ging alleen nog maar om dat ene woord”, zei het Haagse raadslid en Kamerlid voor de PVV Richard de Mos.

PVV ziet af van allochtonenstop bij voetbalclubs

RTVWEST 21.10.2010  –  DEN HAAG – De Haagse PVV ziet af van haar voorstel voor een allochtonenstop bij voetballende amateurclubs. Ze zegt teleurgesteld te zijn dat de term ‘allochtonenstop’ de discussie over de problemen binnen het amateurvoetbal heeft vervuild.

Daarom trekt ze de vragen die ze aan het college heeft gesteld terug. ‘We nemen afstand van iedere vorm die zou kunnen rieken naar discriminatie,’ aldus PVV’er De Mos. 

Donderdag ontstond er commotie over het voorstel van de PVV.  

Gerelateerde berichten:

’Allochtonenstop’ razendsnel van tafel

Trouw 21.10.2010 De PVV, die als één na grootste partij in Den Haag niet in het college zit, opperde gisteren een ’allochtonenstop’ om problemen bij voetbalclubs tegen te gaan, maar trok dat voorstel weer in toen het heftige reacties bleek uit te lokken.

PVV trekt plan allochtonenstop terug

NRC 21.10.2010 De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond haar plan om een allochtonenstop in te voeren in het amateurvoetbal teruggetrokken. Dat heeft raadslid en Tweede Kamerlid Richard de Mos laten weten.

Nieuws PVV zet kwaad bloed met voorstel allochtonenstop in voetbal

PVV trekt plan allochtonenstop terug

AD 21.10.2010 DEN HAAG – De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft haar plan om een allochtonenstop in te voeren in het amateurvoetbal teruggetrokken. Dat heeft raadslid en Tweede Kamerlid Richard de Mos laten weten.

PVV ziet af van plan allochtonenstop amateurvoetbal

Elsevier 21.10.2010 De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft het plan voor een allochtonenstop in het amateurvoetbal ingetrokken. Het idee van de partij stuitte op veel weerstand. De Haagse fractie van de PVV heeft het plan vanochtend ingediend.

PVV-raadslid Richard de Mos pleitte voor een tijdelijke allochtonenstop, omdat het volgens hem de enige mogelijkheid is om een einde te maken aan wanbetalen, een tekort aan vrijwilligers en respectloos gedrag waarmee veel amateurclubs kampen.

PVV trekt plan allochtonenstop terug

Parool 21.10.2010 DEN HAAG – De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond haar plan om een allochtonenstop in te voeren in het amateurvoetbal teruggetrokken. Dat heeft raadslid en Tweede Kamerlid Richard de Mos laten weten. 

PVV: toch geen allochtonenstop voetbalclubs

VK 21.10.2010 Politiek DEN HAAG – De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond haar plan om een allochtonenstop in te voeren in het amateurvoetbal …

PVV trekt plan allochtonenstop terug

Telegraaf 21.10.2010   De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond haar plan om een allochtonenstop in te voeren in het amateurvoetbal teruggetrokken. Dat heeft raadslid en Tweede Kamerlid Richard de Mos laten weten.  

Wethouder Klein: ‘Wat bezielt de PVV?’

RTVWEST  21.10.2010 – DEN HAAG – De Haagse sportwethouder Karsten Klein noemt het voorstel van de PVV om een allochtonenstop bij Haagse amateurvoetbalclubs in te voeren ‘volledig onzinnig’. 

Allochtonenstop PVV schiet doel voorbij

Elsevier 21.10.2010 ‘Volgens de PVV is een tijdelijke allochtonenstop de enige mogelijkheid om een einde te maken aan problemen als wanbetalen, een tekort aan vrijwilligers en respectloos gedrag waarmee veel amateurclubs kampen.’

‘Een allochtonenstop zou moeten gelden voor clubs die aan kunnen tonen dat problemen te wijten zijn aan een hoog percentage allochtonen.’ Het voorgaande las ik op elsevier.nl, maar ook op de site van de PVV Den Haag.

Den Haag boos over PVV-voorstel

Telegraaf 21.10.2010 De gemeente Den Haag noemt het voorstel van de PVV-fractie in de gemeenteraad om een allochtonenstop in het amateurvoetbal in te stellen, ‘volledig onzinnig’. Dat meldde wethouder Karsten Klein (sport) donderdag in een reactie op vragen van de PVV. Deze partij vindt dat het college ‘wegloopt voor de gevolgen van de massa-immigratie en de daarmee gepaard gaande islamisering van het Haagse amateurvoetbal’.  

Wethouder vindt allochtonenstop sportclubs volledig onzinnig

VK 21.10.2010 DEN HAAG – De Haagse sportwethouder Kartsen Klein (CDA) noemt het plan van een allochtonenstop bij voetbalclubs ‘volledig onzinnig’. Hij vraagt …

Den Haag boos op PVV-voorstel allochtonenstop

AD 21.10.2010 DEN HAAG – De gemeente Den Haag noemt het voorstel van de PVV-fractie in de gemeenteraad om een allochtonenstop in het amateurvoetbal in te stellen, ,,volledig onzinnig”. Dat meldde wethouder Karsten Klein (sport) donderdag in een reactie op …

PVV: allochtonenstop bij voetbalclubs

RTVWEST 21.10.2010 De Haagse PVV pleit ervoor om een allochtonenstop in te voeren bij voetbalclubs in Den Haag. Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad ziet echter niets in dit voorstel. 

PVV Den Haag wil tijdelijk allochtonenstop bij sportclubs

Elsevier 21.10.2010 Het Haagse PVV-raadslid Richard de Mos bepleit een allochtonenstop bij sportclubs in de stad met problemen. Andere partijen reageren geschokt op het onconventionele voorstel.

Volgens de PVV is een tijdelijke allochtonenstop de enige mogelijkheid om een einde te maken aan problemen als wanbetalen, een tekort aan vrijwilligers en respectloos gedrag waarmee veel amateurclubs kampen.

‘Allochtonenstop in amateurvoetbal’

Telegraaf 21.10.2010 De PVV in Den Haag wil een tijdelijke ‘allochtonenstop’ om een einde te maken aan de problemen bij het Haagse amateurvoetbal. 

Blog:

Niet te geloven! De PVV trekt vragen in! 

PVV komt op haar woorden terug in de Haagse gemeenteraad. Geen allochtonenstop amateurvoetbal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s