Opvang uitgeprocedeerde dakloze bewoners Spoorwijk door Vestia.

Opgepikt vanuit de media;

Opvang  uitgeprocedeerde dakloze bewoners uit Spoorwijk door Vestia. 

Den Haag 21.10.2010 –  De afgelopen jaren gaan woningcorporaties zich steeds vaker bezig houden met het  Maatschappelijk ondernemen. Dit maatschappelijk werk gericht op de civil society hangt tevens samen met het verbeteren van de leefbaarheid in de directe woonomgeving.

Vestia Leeghwaterplein Den Haag

Vestia Leeghwaterplein Den Haag

Gastheer Vestia Den Haag

31 uitgeprocedeerde en in de nabije toekomst dakloze bewoners uit Spoorwijk, krijgen tijdelijk opvang in het riante kantoorpand van Vestia aan het Leeghwaterplein te Den Haag. 

Onverklaarbaar bewoond ?

Onverklaarbaar bewoond ?

Posters op de ramen

Totdat hun nieuwe woningen klaar zijn, zijn zij aldaar voor een gezond en gelukkig verblijf. In afwachting op de oplevering van de nieuwe woningen welke zullen voldoen aan de woon- en milieueisen van deze tijd. 

Rudolf van Brammenstraat Spoorwijk

Rudolf van Brammenstraat Spoorwijk

Vanwege de te lang lopende en onoplosbaar lijkende problemen mbt een wooncomplex van nieuwbouwwoningen fase 1 in Spoorwijk, is besloten deze woningen alsnog te slopen.  

Schimmels in de woningen

Schimmels in de woningen

o.a. schimmels in huis

Al 7 jaar zijn er problemen met de warmtepompen en het ventilatiesysteem. Hierdoor zijn er veel gezondheidsproblemen ontstaan. Hoewel de woningen in 2003 werden opgeleverd, is besloten de woningen te slopen daar er mogelijk zelfs sprake is van het “Sick Building Syndrome”. 

Aldus is in deze kwestie met spoed besloten door de onlangs beedigde minister Melanie Schultz van Haegen (infrastructuur en Milieu) van het nieuwe kabinet Rutte 1

Na een persoonlijk bezoek van de 2e Kamerleden mw. Dekker, mw. Verdonk en haar vriendin mw. Vogelaar hebben zij zich hier uitzonderlijk voor ingezet.

Ooit sprak ex-minister Winsemius (VROM) de volgende historische woorden uit: “Niet slechts met stenen bouw je de wijk !!”.  Wat is Vestia in hemelsnaam vergeten bij de bouw van de onderhavige woningen in Spoorwijk ?? 

Wie het weet mag het zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s