Autovrije zondag ook in Den Haag

In Den Haag leidt de autoloze zondag tot kritiek van de lokale VVD en PVV.

Volgens de PVV is deze dag een typisch staaltje van ‘groene dictatuur’ en niet meer dan ‘groene symboolpolitiek’. De VVD is vooral bang dat het winkelend publiek wegblijft.

Autovrije zondag ook in Den Haag

RTVWEST  – 19.09.2010 DEN HAAG – In veertien steden, waaronder Den Haag, zijn zondag auto’s niet welkom in verband met Autovrije zondag. Grote delen van de stad zijn afgezet. In Den Haag kun je niet met de auto komen van 12.30 uur tot 17.00 uur.

Met verschillende activiteiten wordt de aandacht gevestigd op alternatieve manieren van vervoer, zoals fietsen. Andere plaatsen die meedoen zijn onder meer Rotterdam, Breda en Eindhoven. 

In de steden zijn feestelijke programma’s samengesteld, met veel muziek, zang en dans. De autovrije zondag vormt een afsluiting van de Europese Mobiliteitsweek. Door het hele land is de afgelopen week promotie gemaakt voor wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik. In Leiden werd vorige week al een autovrije zondag gehouden.

Vier ton aan kosten

Uit cijfers van de gemeente blijkt dat de organisatie van de Autovrije zondag in Den Haag 400.000 euro kost. Dat geld wordt onder meer gebruikt voor afsluiting van wegen, het opzetten van podia en organiseren van actviteiten. 

In tegenstelling tot vorig jaar was het openbaar vervoer niet gratis.

Geen auto’s in het centrum van Den Haag

Gerelateerde berichten

Autovrije zondag in 15 steden

Telegraaf 19.09.2010 Auto’s zijn zondag niet welkom in vijftien Nederlandse steden. Onder meer in Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Nijmegen zijn grote delen van de binnenstad afgezet. De autovrije zondag vormt een afsluiting van de Europese Mobiliteitsweek.

Vijftien steden houden autovrije zondag

AD 19.09.2010  UTRECHT – Vijftien Nederlandse steden besteden aandacht aan een ‘autovrije’ zondag. Met allerlei activiteiten maken zij op feestelijke wijze promotie voor alternatieve en duurzame manieren van vervoer.

Vijftien steden houden ‘autovrije’ zondag 

NRC 19.09.2010 NIEUWS – Onder de steden die mee doen aan het initiatief, bevinden zich Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Nijmegen. 

Kritiek op autovrije zondag

Trouw 19.09.2010 Auto’s zijn zondag niet welkom in veertien Nederlandse steden. In de gemeenteraad van Den Haag klinkt kritiek op de autoloze zondag. Amsterdam doet helemaal niet meer mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s