Effe Puffen in Spoorwijk en hoe verder !

Het is zomer en het is weer Effe Puffe met die warme dagen. Wordt het teveel van het goede, dan zoek je de koele, geïsoleerde en goed geventileerde woonkamer weer op.

Het klinkt allemaal zo mooi maar helaas wij bewoners van de Rudolf van Brammenstraat e.o. Puffen het hele jaar door. Maar in dit geval niet vanwege de zomerhitte.

Vandaar onze noodkreet om aandacht krijgen voor de situatie hier. Er zijn hier veel bewoners met gezondheidsproblemen zoals longontsteking, astmatische klachten, oogklachten etc. Maar ook hebben we te kampen met schimmelplekken, houtrot en andere schade in de woning. Sinds de oplevering in 2003 hebben wij te maken met een Balansventilatie die niet goed functioneert.

Daarom zoeken we aandacht in de hoop dat het probleem voor eens en voor altijd zal worden opgelost.

De laatste jaren worden landelijk steeds vaker bewoners geconfronteerd met schadelijke leefomstandigheden agv. foute ventilatiesystemen, asbest, vervuilde grond etc. 

En ook situaties zoals zeer recent bij nieuwbouw woningen op de voorheen ‘Scheepswerf’ in Delft, waar de grond al 8 jaar vervuild blijkt te zijn met PCB, zouden toch niet meer voor mogen komen !?!?!? Hebben de verantwoordelijke partijen dan niets geleerd van Lekkerkerk indertijd ???
 
Wij als bewoners in Spoorwijk zou het dan ook zeer op prijs stellen als er flink aandacht wordt besteed aan dit probleem.
 
Inmiddels hebben wij al 2 maal bezoek gehad van RTV-West en ook Jeffrey Huf (de Straat) heeft van zich laten horen. En ook het AD is inmiddels langs geweest ivm een artikel gepubliceerd in de krant van vandaag en er komt ook nog een vervolg. SBS6 met Het Hart van Nederland is al onderweg. 

Ook de locale politiek is poolshoogte komen nemen. Namelijk de locale SP-afdeling kwam toevallig langs naar aanleiding van het artikel van het AD. Middels een enquete hebben ze de klachten bij de bewoners opgenomen. Ook zij gaan zich met de kwestie bezig houden.
 
Vestia zal dus op zoek moeten gaan naar een structurele oplossing en de bewoners hiervan op de hoogte brengen. Graag zouden wij dan ook in een bewonersbijeenkomst hierover mee willen praten.
 
Inmiddels is dus de aandacht getrokken en lijkt een structurele oplossing dichterbij. Echter wanneer is de zaak die al 7 loopt opgelost?
 
Bij voorbaat dank voor uw aandacht.
 
Zie ook: 

Nieuws van Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’

Gezondheidsklachten bewoners Spoorwijk 
 
Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !
 
Contact: marcdeklein@hotmail.com
Naam c.m. van dun
adres Rudolf van Brammenstraat 12
telefoon 0641227329

2 Reacties op “Effe Puffen in Spoorwijk en hoe verder !

  1. Pingback: Wanneer is Spoorwijk uitgepuft ???? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Wanneer is Spoorwijk uitgepuft ???? | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s