31e Internationale Vuurwerk Festival Scheveningen donderdagavond van start

150.000 kijkers in Scheveningen

Telegraaf 15.08.2010 Het 31e Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen heeft zaterdagavond 150.000 bezoekers getrokken. Het Nederlandse vuurwerkteam wist zijn titel van vorig jaar niet te behouden, de Belgen wonnen. Dat meldde de organisator van het festival.

Blog: International Fireworks Festival in Scheveningen

Vuurwerkfestival van Scheveningen donderdag gestart

RTVWEST 13.08.2010  –  DEN HAAG – Donderdagavond begon de 31ste editie van het Vuurwerkfestival in Scheveningen. Zes landen strijden vanaf donderdag tegen elkaar, elk land met een eigen vuurwerkshow. 

Om 22.00 uur en om 23.00 uur is er telkens een show te zien van één van de landen. Het duurt per land ongeveer vijftien minuten. 

Vrijdagavond zijn Engeland en België aan de beurt voor het Kurhaus. Er wordt een grote verkeersdrukte verwacht.

Genieten op het Scheveningse strand tijdens vuurwerkspektakel
‘Vuurwerk is romantiek’

Vuurwerkfestival Scheveningen

Spectaculaire luchten tijdens Vuurwerkfestival Scheveningen foto’s

Toch vuurwerk in Scheveningen

Telegraaf 13.08.2010  Door dreigende onweerswolken bleef donderdagavond lange tijd onzeker of de openingsdag van het 31e Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen wel door kon gaan. Tot blijdschap van de organisatie kon het festijn toch gewoon van start gaan om tien uur ’s avonds, toen bleek dat de wolken zich al boven zee ontlaadden en het festival niet langer bedreigden.

Vuurwerk verslaat het onweer in Scheveningen

AD 13.08.2010 SCHEVENINGEN – Door dreigende onweerswolken bleef het lange tijd onzeker of de openingsdag van het 31e Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen wel door kon gaan. Tot blijdschap van de organisatie ging het festijn toch gewoon van start, …

Vuurwerk Festival donderdagavond van start

RTVWEST 12.08.2010  –  DEN HAAG – In Scheveningen begint donderdagavond het 31e Internationale Vuurwerk Festival. Aan het jaarlijks terugkerende festival is een landenwedstrijd verbonden.

Canada en Frankrijk bijten donderdagavond het spits af. Vrijdagavond is het de beurt aan Engeland en België en zaterdagavond treden Duitsland en Nederland in het strijdperk. De winnaar mag op zondag 29 augustus nog een keer zijn kunsten vertonen bij de afsluiting van het badseizoen.

Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf een ponton in zee. Bij de vorige aflevering was het weer spelbreker. De shows op de eerste dag moesten worden afgelast. De organisatie verwacht, als het weer geen roet in het eten gooit, gedurende het festival rond de 250.000 bezoekers.

Gerelateerde berichten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s