D66 en PVV stellen vragen over Onveiligheid Den Haag

Vragen over onveilig gevoel Hagenaars

RTVWEST 11.08.2010  –DEN HAAG – D66 en de PVV in Den Haag gaan vragen stellen aan het college over de uitkomst van een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daaruit blijkt dat Hagenaars zich twee keer zo vaak onveilig voelen in hun eigen buurt dan mensen in andere steden.

De gemeente Den Haag zegt hard te werken aan de vermindering van de criminaliteit. Daardoor moeten de inwoners zich op den duur ook veiliger voelen. Naast het versterken van het toezicht rond treinstations blijven er conducteurs aanwezig op de tramlijnen.

De PVV wil een debat over de veiligheid en pleit voor een harde aanpak van criminaliteit.

Regelmatig ‘niet prettig’

Zeven procent van de Hagenaars voelt zich regelmatig niet op zijn gemak in het Haagse centrum. Eén op de tien reizigers ervaart de treinstations Den Haag Centraal en Hollands Spoor als ‘niet prettig’.

Het CBS onderzocht het onveiligheidsgevoel van 2009 op verzoek van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. Uit het onderzoek wordt niet duidelijk waarom mensen zich onveilig voelen.

» Rapport CBS

Deel met anderen

‘Hagenaars voelen zich onveilig’

Zie ook:

Ratten

Telegraaf 18.08.2010  Van alle stedelingen voelen Hagenaars zich het onveiligst. Voordat ze weer de slachtoffers de schuld geven, zoals ze dat op het Spui gewend zijn bij dit soort berichten, kunnen ze daar misschien eens bij zichzelf te rade.

Blog:

Daadkracht NU!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s