Aktie tegen VCP binnenstad Den Haag

Verkeerscirculatieplan nadelig voor Haagse winkeliers

RTVWEST 30.05.2011  DEN HAAG – Het verkeercirculatieplan (VCP) van de gemeente Den Haag is nadelig voor winkeliers. Dat zeggen ondernemers in de Boekhorststraat. Vijf van hen zijn al failliet.

Het VCP werd in november 2009 ingevoerd met als doel de binnenstad rustiger en schoner te krijgen. Verkeer wordt over de centrumring geleid. Maar de winkeliers zeggen inmiddels in grote problemen te zitten, omdat zowel klanten als leveranciers hun winkels slechter kunnen bereiken.

Volgens de winkeliersvereniging zijn al vijf ondernemers failliet gegaan en zit eenzelfde aantal in financiële problemen. De gemeente Den Haag heeft nog niet gereageerd op de klachten, maar is momenteel wel bezig met een evaluatie van het VCP.

  Verkeerscirculatieplan nadelig voor Haagse winkeliers

Gerelateerde berichten

 

PVV: ‘Verkeerscirculatieplan dupeert ondernemers’

RTVWEST 30.07.2010  DEN HAAG  – De Haagse PVV-fractie heeft vrijdag actie gevoerd tegen het Verkeerscirculatieplan (VCP). Het plan werd vorig jaar ingevoerd om het doorgaande verkeer uit de binnenstad van Den Haag te weren en zo de luchtkwaliteit in het centrum te verbeteren.

Volgens de PVV worden Haagse ondernemers daar de dupe van, omdat hun bedrijven minder goed bereikbaar zijn. Daarom wil de partij dat het VCP wordt teruggedraaid, of aangepast aan de wensen van ondernemers.

Zij werden vandaag met flyers opgeroepen in september een bijeenkomst daarover bij te wonen. In oktober wordt het VCP geëvalueerd in de Haagse gemeenteraad.

Een Reactie op “Aktie tegen VCP binnenstad Den Haag

  1. Pingback: Haagse PVV heeft gefraudeerd met Zwartboek VCP | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s