Haagse PVV verzameld jaarrekeningen

Jammer alleen dat het nergens op slaat.

Zoals ook al op trendbeheer wordt aangegeven: alle gevraagde stukken zijn in het bezit van de subsidieverstrekker, de gemeente. De PVV verwart controle van het college van B&W met het spelen van accountant. 

De culturele instellingen kunnen dit ‘klemmende’ verzoek gerust naast zich neer leggen onder verwijzing naar de verantwoording die reeds aan de gemeente is afgelegd. Het lijkt me dat van niemand hoeft te worden verwacht dat er meer dan één keer verantwoording hoeft te worden afgelegd. Maar goed, de PVV heeft er een handje van om mensen – overbodig! – aan het werk te zetten

Aldus Raadslid GL David Rietveld

Waar is de PVV nou eigenlijk mee bezig?

27 Juli 2010 De PVV zit niet stil in het reces. Althans, ze versturen brieven. Heel specifiek naar culturele instellingen, met het ‘klemmende’ verzoek om de jaarrekeningen op te sturen. Maar waarom in godsnaam? Wat is in vredesnaam het doel van deze brief? … 

PVV wil jaarrekening van Haagse instellingen

RTVWEST 27.07.2010  –  DEN HAAG – De PVV in Den Haag heeft een klemmend beroep gedaan op de Haagse gesubsidieerde instellingen om hun jaarrekening aan de partij te overleggen.

PVV-raadslid Machiel de Graaf schrijft in een brief aan 85 organisaties dat de partij streeft naar ‘transparantie aangaande de besteding van belastinggeld, omdat de inwoners van de stad het recht hebben te weten wat er met hun geld gebeurt’. 

Groenlinks-raadslid Rietveld noemt het een ‘klunzige actie’ van de PVV omdat de meeste instellingen hun jaarrekeningen standaard naar de gemeenteraad sturen. Daarom ziet Rietveld het als overbodig werk dat de PVV vraagt van de cultuursector.

PVV-raadslid vraagt om jaarrekeningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s