Haagse Wethouder PvdA Rabin Baldewsingh struikelt over Desi Bouterse

Rabin Baldewsingh relativeert het verleden van Bouterse en zegt dat we een democratisch gekozen president zouden moeten respecteren ‘zoals Nederland Wilders respecteert’.

De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh relativeert de bezorgdheid van Surinamers in Nederland. „Bouterse heeft drie fouten gemaakt. Hij heeft de rechtsstaat in gevaar gebracht met de coup, hij was de baas tijdens de Decembermoorden en dus verantwoordelijk, en hij maakte van Suriname een narcostaat.

Daarvoor is hij veroordeeld. Zonder dat verleden is hij een politicus die in Suriname nieuw elan vertegenwoordigt. Hij staat voor de Nieuwe Politiek, die niet meer langs etnische scheidslijnen werkt. Iedere bevolkingsgroep in Suriname is in zijn partij vertegenwoordigd.

„Vergeet niet dat hij in de periode voor de Decembermoorden zeer vooruitstrevende dingen gedaan heeft. De mensen in Suriname zeggen niet voor niets: hij heeft ten minste onze wegen geasfalteerd en delen van het land tot ontwikkeling gebracht met werkgelegenheid en volkshuisvesting. En nu is hij democratisch gekozen tot president, dat moeten we respecteren, zoals we in Nederland Geert Wilders en zijn partij respecteren.”

zie ook: Surinaamse president Desi Bouterse blokkeert proces Decembermoorden

zie ook: Haagse wethouder PvdA Rabin Baldewsingh praat voor zijn beurt over Desi Bouterse

en ook: De Bananenrepubliek Den Haag in oprichting ?

Open het archief over de staatsgreep in Suriname

VK 15.11.2014 Heropen het onderzoek naar de staatsgreep van 1980 en laat onafhankelijke deskundigen vaststellen wat er voor, tijdens en na de coup is gebeurd.

De  diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Suriname worden op ambassadeursniveau hersteld. Dat is verheugend nieuws. Nadat het Surinaamse parlement in april 2012 een amnestiewet aannam, riep Den Haag zijn ambassadeur terug en verlaagde Paramaribo zijn vertegenwoordiging in Nederland tot het niveau van zaakgelastigde. Sindsdien waren de verhoudingen bekoeld.

‘Proces Decembermoorden niet hervat’›

NRC 14.10.2014 De rechtszaak over de Decembermoorden wordt niet hervat. De nabestaanden van de slachtoffers zijn niet ontvankelijk verklaard door de Krijgsraad van Suriname, meldt de NOS. Het proces over de moorden in 1982 lag sinds 2012 stil, nadat een amnestiewet in het leven was geroepen die verdachten tegen vervolging beschermt.

Lees meer;

3 SEP Nabestaanden Decembermoorden klagen Suriname aan ›

4 SEP ‘Bouterse is rechter in eigen zaak’

4 SEP decembermoorden Nabestaanden dagen Suriname

2013 ‘Krijgsraad gaat door met proces tegen Bouterse’ ›

29 JAN Zaak Decembermoorden Suriname deels hervat

Mediaoverzicht 14 okt: proces Decembermoorden niet hervat, en meer

Elsevier 14.10.2014 Het Surinaamse proces over de Decembermoorden wordt niet heropend. Het verzoek van de nabestaanden van slachtoffers van de Decembermoorden in Suriname is door de Krijgsraad afgewezen, meldt onder meer de Surinaamse krant De Ware Tijd.

De nabestaanden vroegen de krijgsraad om het proces tegen president Desi Bouterse en andere verdachten te hervatten. Het proces viel stil nadat er door het Surinaamse parlement een amnestiewet werd aangenomen, die verdachten van de Decembermoorden vrijstelt van vervolging.

Wethouder overleeft motie

Telegraaf 02.09.2010 PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh heeft donderdagavond in de Haagse gemeenteraad een motie van wantrouwen overleefd over uitspraken die hij in dagblad Trouw had gedaan over Desi Bouterse. De PVV, die de motie had ingediend, was de enige fractie die de motie steunde.

PVV: Haagse PvdA-wethouder is niet goed wijs

Elsevier 02.09.2010 De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) heeft een motie van wantrouwen overleefd over uitspraken die hij had gedaan over Desi Bouterse. De PVV was de enige partij die de motie steunde. De partij had de motie ingediend, nadat Baldewsingh in Trouw zei dat ‘deze democratisch gekozen president (Desi Bouterse, red.) moet worden gerespecteerd net zoals Nederland Wilders respecteert’.

PvdA tevreden over uitleg Baldewsingh

DHFM 23.07.2010 Voor de PvdA in Den Haag is de affaire rond de uitspraken van haar wethouder Rabin Baldewsingh over Desi Bouterse voorbij. De partij neemt genoegen met zijn verklaring dat de uitspraken “ongelukkig” zijn overgekomen.

PvdA-wethouder Marnix Norder zegt nu duidelijkheid te hebben gekregen. Bovendien deed Baldewsingh de uitspraken op persoonlijke titel en niet namens het college. Ook fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven neemt genoegen met zijn verklaring.

Een meerderheid van de raad: CDA, VVD, D66 en PVV zijn niet tevreden over de uitleg van Baldewsingh en willen een debat. Dat zal waarschijnlijk na het zomerreces plaatsvinden. De wethouder had in een interview met Trouw de zorgen van veel mensen over de verkiezing van Bouterse tot president van Suriname gerelativeerd.

Raad neemt geen genoegen met verklaring Baldewsingh

RTVWEST 23.07.2010  –  DEN HAAG – Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad neemt geen genoegen met de verklaring van PvdA-wethouder Baldewsingh over zijn uitspraken over Desi Bouterse. PVV, D66, CDA en VVD willen na het reces een debat.

Baldewsingh verklaarde dat de uitspraken die hij in dagblad Trouw heeft gedaan ‘ongelukkig zijn overgekomen’. Alleen voor de PvdA, de eigen partij van Baldewsingh is hiermee de kous af.

In het krantenartikel relativeerde de wethouder het verleden van de Surinaamse president en hij vergeleek hem met Geert Wilders. Dat kwam hem op forse kritiek te staan omdat hij de betrokkenheid van Bouterse bij de decembermoorden en de drugshandel zou goedpraten.

CDA en PVV willen debat over uitlatingen Baldewsingh

DH FM  22.07.2010  Het CDA in Den Haag is verontwaardigd over de uitspraken van wethouder Rabin Baldewsingh over Desi Bouterse. Fractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven is boos over de toon en noemt de vergelijking tussen de nieuwe president van Suriname en Wilders helemaal onbegrijpelijk.

Als het aan het CDA ligt moet de wethouder uitleg komen geven aan de raad omdat zijn uitspraken het imago van Den Haag zouden schaden. De partij stelt dat Bouterse is veroordeeld voor grootschalige drugshandel en dat hij verantwoordelijk was voor de Decembermoorden. “De heer Bouterse is meer dan welkom in Den Haag, dan kan hij gelijk door naar het Internationale Gerechtshof of het Internationale Strafhof”, zegt Van Vroonhoven in een reactie op de uitspraken van Baldewsingh.

De PVV in Den Haag reageerde in eerste instantie via raadslid Richard de Mos nog gematigd op de uitlatingen van Baldewsingh, maar inmiddels zegt de partij met afschuw kennis te hebben genomen van de uitspraken.

Volgens fractievoorzitter Sietse Fritsma is “een wethouder die het opneemt voor een moordenaar, couppleger en drugscrimineel niet goed wijs. De PVV is ook woedend over de “stupide” vergelijking tussen Bouterse en Geert Wilders, die Baldewsingh maakt. “Als je het verschil niet ziet tussen een zware crimineel en een politicus die nog nooit een misdrijf heeft gepleegd, dan ben je niet meer serieus te nemen”.

Als Baldewsingh bij zijn uitspraken blijft moet er wat betreft de PVV een debat komen waarbij de vraag gesteld moet worden of hij wethouder kan blijven.

Onbegrip over uitspraken Baldewsingh (met audio)

DH FM 22.07.2010 De VVD in Den Haag snapt niets van de uitspraken van wethouder Rabin Baldewsingh over Desi Bouterse. In een interview met Trouw relativeert de PvdA-politicus de zorgen van veel mensen over de verkiezing van Bouterse tot president van Suriname.

De Liefde zegt niet te begrijpen dat een Haagse wethouder zich met de internationale politiek bemoeit, afstand neemt van het standpunt van de Nederlandse regering, een vergelijking maakt met de verkiezing van Geert Wilders in Nederland en het verleden van Bouterse goed praat.

Het VVD raadslid sluit zich aan bij de oproep van PvdA-collega Jos de Jong aan Baldewsingh om zijn uitspraken terug te nemen. Ook D66 ondersteunt deze oproep en noemt de uitlatingen van de wethouder “onverstandig en niet te begrijpen”.

De PVV en D66 snappen niet dat de wethouder stelt dat de verkiezing van Desi Bouterse gerespecteerd moet worden omdat we dat in Nederland met Geert Wilders ook hebben gedaan. “Volgens mij is Wilders geen moordenaar en drugshandelaar”, zegt PVV-raadslid Richard de Mos in een reactie.

De SP snapt de opwinding over de uitspraken niet. De partij is helemaal niet blij met de decembermoorden en drugshandel, maar Baldewsingh mag als bekende Nederlandse Surinamer best zijn mening geven.

Luister via onderstaande links naar de reacties van Bart de Liefde van de VVD en Rachid Guernaoui van D66.

Bestanden:

Interview_met_Bart_de_Liefde_van_de_VVD.mp3

Interview_met_Rachid_Guernaoui_van_D66_01.mp3

Baldewsingh: Uitspraken ongelukkig overgekomen

DH FM 22.07.2010  Wethouder Rabin Baldewsingh heeft een verklaring gegeven naar aanleiding van zijn uitspraken over Desi Bouterse. “Mijn uitspraken over de verkiezing van Bouterse tot president van Suriname zijn ongelukkig overgekomen. Buiten kijf staat dat Bouterse als legerleider verantwoordelijk was voor de Decembermoorden, die ik ook scherp veroordeel. Verder heb ik geen enkele vergelijking willen maken tussen personen.”

In de politiek was onrust ontstaan over uitspraken die Baldewsingh in Trouw had gedaan. Daar stond de wethouder stil bij de fouten die Bouterse heeft gemaakt, maar noemde hij de ex-legerleider ook de man van de nieuwe politiek die in delen van het land vooruitgang heeft geboekt.

Uitspraken over Bouterse vallen verkeerd

RTVWEST 22.07.2010  –  DEN HAAG – De Haagse gemeenteraad is boos over uitspraken van PvdA-wethouder Baldewsingh over de Surinaamse president Desi Bouterse.

Baldewsingh relativeert in een artikel in dagblad Trouw het verleden van Bouterse en zegt dat we een democratisch gekozen president zouden moeten respecteren ‘zoals Nederland Wilders respecteert’. PvdA, VVD, CDA en PVV vinden dat de wethouder met deze uitspraken de betrokkenheid van Bouterse bij de decembermoorden en de drugshandel verdedigt.

De raad wil dat hij zijn uitspraken herroept. Volgens PvdA-wethouder Norder spreekt Baldewsingh op persoonlijke titel en vertolkt hij geen collegestandpunt.

Verklaring

Rabin Baldewsingh zegt in een verklaring dat zijn uitspraken ‘ongelukkig zijn overgekomen’ en hij veroordeelt de decembermoorden. Bovendien laat hij weten dat geen vergelijking tussen personen heeft willen maken.

Uitspraken Baldewsingh wekken de woede van gemeenteraad

 ‘Wethouder in de fout om Bouterse’

Telegraaf 22.07.2010 DEN HAAG –  De Haagse gemeenteraad vindt dat PvdA-wethouder Baldewsingh in de fout is gegaan met uitspraken over de Surinaamse president Desi Bouterse.

Baldewsingh relativeert zorgen over Bouterse

DH FM 22.07.2010 De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh doet in Trouw opmerkelijke uitspraken over de verkiezing van Desi Bouterse tot president van Suriname. Dat zorgt onder meer in zijn eigen PvdA voor woedende reacties.

Baldewsingh relativeert in het artikel de bezorgdheid van Surinamers in Nederland. Hij stelt dat Bouterse fouten heeft gemaakt door een coup te plegen en de baas te zijn tijdens de decembermoorden. Ook maakte hij van Suriname een narcostaat “maar daarvoor is hij veroordeeld”.

De wethouder stelt echter ook dat Bouterse staat voor de nieuwe politiek en dat zijn partij iedere bevolkingsgroep in Suriname vertegenwoordigt. Ook heeft de president volgens hem zeer vooruitstrevende dingen gedaan. “De mensen in Suriname zeggen niet voor niets: hij heeft ten minste onze wegen geasfalteerd en delen van het land tot ontwikkeling gebracht met werkgelegenheid en volkshuisvesting. En nu is hij democratisch gekozen tot president, dat moeten we respecteren, zoals we in Nederland Geert Wilders en zijn partij respecteren.”

PvdA-raadslid Jos de Jong zegt in een reactie op Twitter: “Herroep je uitspraken over Bouterse van gisteren in Trouw! Je praat verleden van Bouterse goed! Te idioot voor woorden.”

Wethouder Baldewsingh komt later vanmorgen met een verklaring over zijn uitspraken in Trouw. Volgens zijn woordvoerdster zal hij daarin zijn uitspraken motiveren en het verband aangeven waarin hij deze heeft gedaan.

’Respecteer Bouta net als Wilders’

Trouw 22.07.2010  Er klinkt bezorgdheid in de reacties van Surinamers in Nederland op de verkiezing van oud-legerleider Bouterse tot president. Maar er zijn ook relativerende woorden én irritatie over de afwijzende houding van Nederland.

Zie ook: DESI BOUTERSE

Bouterse naar Nederland bij normale relatie

Telegraaf 07.05.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse komt graag weer eens naar Nederland als de betrekkingen tussen zijn en ons land weer normaal zijn. Dat zei Bouterse woensdag naar aanleiding van zijn poging zijn veroordeling in Nederland wegens cocaïnesmokkel vernietigd te krijgen.

Gerelateerde artikelen;

07-05: Bouterse wil herziening

27-04: Drugs en wapen in kantoor Dino Bouterse

22-04: Klacht over afhandeling Decembermoorden

07-04: Nabestaanden aan het woord

30-03: ‘Onrechtmatig bewijs Bouterse’

25-02: Boos op ambassadeur VS

21-02: Suriname: boycot verzoening

Bouterse zou graag bezoek brengen aan Nederland

VK 07.05.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse komt graag weer eens naar Nederland als de betrekkingen tussen zijn en ons land weer normaal zijn. Dat zei Bouterse vandaag naar aanleiding van zijn poging zijn veroordeling in Nederland wegens cocaïnesmokkel vernietigd te krijgen.

Bouterse dient herzieningsverzoek cocaïnesmokkel in

Trouw  07.05.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse heeft een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad ingediend om zijn veroordeling voor cocaïnesmokkel in Nederland aan te vechten. Volgens zijn advocaat Inez Weski blijkt op basis van nieuw en aanvullend bewijs dat Bouterse in 1999 onterecht is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997.

Bouterse wil herziening

Telegraaf  07.05.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse heeft een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad ingediend om zijn veroordeling voor cocaïnesmokkel in Nederland aan te vechten. Volgens zijn advocaat Inez Weski blijkt op basis van nieuw en aanvullend bewijs dat Bouterse in 1999 onterecht is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997.

Bouterse dient herzieningsverzoek in over cocaïnesmokkel

NU  07.05.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse heeft een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad ingediend om zijn veroordeling voor cocaïnesmokkel in Nederland aan te vechten. Volgens zijn advocaat Inez Weski blijkt op basis van nieuw en aanvullend bewijs dat Bouterse in 1999 onterecht is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Desi Bouterse

Desi Bouterse wil herziening van drugsvonnis: vier vragen

Elsevier  07.05.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse stapt naar de Hoge Raad, omdat uit nieuw bewijs zou blijken dat hij in 1999 ten onrechte is veroordeeld voor cocaïnesmokkel. Hij heeft een herzieningsverzoek ingediend.

Hoe zat het ook al weer precies met drugsveroordeling van de man die inmiddels president van Suriname is? Elsevier.nl zet enkele belangrijke vragen op een rij.

Waarvoor is Bouterse precies veroordeeld?

Bouterse werd in 1999 bij verstek veroordeeld tot zestien jaar celstraf voor betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997.

Hij werd aangeklaagd voor meer drugstransporten (in totaal 1.200 kilo), maar er was volgens de rechtbank te weinig bewijs dat Bouterse ook hierbij betrokken was.

zie ook;

Bouterse wil nieuw proces over cokehandel›

NRC 07.05.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse heeft de Hoge Raad gevraagd om een nieuw proces om zijn veroordeling tot elf jaar cel wegens cocaïnehandel ongedaan te maken. Zijn advocaat Inez Weski heeft gisteren bij het hoogste rechtscollege een herzieningsverzoek ingediend tegen de veroordeling in 2000 door het gerechtshof in Den Haag.

Lees meer;

VANDAAG Bouterse wil nieuw proces over cokehandel›

6 FEB Ook omkoping door Ballast Nedam voor bouwprojecten Suriname›

2013 Desi Bouterse reist naar Zuid-Afrika voor begrafenis Mandela›

2013 VS hebben bewijs dat Desi Bouterse contact had met drugsbaron›

2013 Dino Bouterse blijft voorlopig in cel, zaak voortgezet in november›

Klacht over afhandeling Decembermoorden

Telegraaf 22.04.2014 De nabestaanden van de slachtoffers van de zogenoemde Decembermoorden vertrouwen er niet meer op dat de Surinaamse rechter het proces tegen de verdachten snel en eerlijk afhandelt. Ze stappen daarom naar de mensenrechtencommissie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), dat vergelijkbaar is met het Europees Hof voor de Mensenrechten.

Internationale klacht over zaak-Decembermoorden

NU 22.04.2014 De nabestaanden van de slachtoffers van de zogenoemde Decembermoorden vertrouwen er niet meer op dat de Surinaamse rechter het proces tegen de verdachten snel en eerlijk afhandelt.  Ze stappen daarom naar de mensenrechtencommissie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), dat vergelijkbaar is met het Europees Hof voor de Mensenrechten.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Decembermoorden

Bouterse brengt regering Suriname tot wankelen

NU 14.04.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse heeft zijn coalitieregering eigenhandig aan het wankelen gebracht. Na maanden van hoog oplopende interne ruzies en speculaties gooide hij maandagavond de partij ‘Pertjajah Luhur’ uit zijn regering. Dat berichten Surinaamse media.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Desi Bouterse Suriname

Bouterse brengt zijn eigen regering in het nauw

NRC 14.04.2014 De Surinaamse president Desi Bouterse heeft zijn coalitieregering eigenhandig aan het wankelen gebracht. Na maanden van hoog oplopende interne ruzies en speculaties gooide hij vanavond de partij ‘Pertjajah Luhur’ uit zijn regering, berichten Surinaamse media.

Bouterse steunt in het parlement van Suriname nu op een minieme meerderheid van één zetel, waardoor regeren heel moeilijk kan worden. LEES VERDER

Lees meer

28 JAN Decembermoordenproces moet deels worden hervat›

2013 Desi Bouterse reist naar Zuid-Afrika voor begrafenis Mandela›

2013  ‘OM onderzoekt mogelijke criminele activiteiten zoon Bouterse’›

2013 VS hebben bewijs dat Desi Bouterse contact had met drugsbaron›

2013 Dino Bouterse blijft voorlopig in cel, zaak voortgezet in november›

Nabestaanden aan het woord in proces decembermoorden

Trouw 07.04.2014 Het Surinaamse proces over de decembermoorden is vandaag hervat nadat het lange tijd had stilgelegen. Maar het blijft voorlopig nog wel onduidelijk hoe het proces verder gaat en of hoofdverdachte Desi Bouterse, president van Suriname, straf kan krijgen.

Vandaag was het de eerste keer sinds het proces in 2002 begon dat de nabestaanden via hun advocaten het woord mochten voeren. Ze kregen die kans omdat het proces voor één van de in totaal 25 verdachten werd hervat.

Verwant nieuws;

Verzoek nabestaanden Decembermoorden verworpen

NU 07.04.2014 Het Openbaar Ministerie (OM) van Suriname sluit zich niet aan bij de nabestaanden van de Decembermoorden.

Die willen zich als benadeelde partij mengen in het Decembermoordenproces, in de hoop de rechters ervan te overtuigen de amnestiewet naast hen neer te liggen.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over Decembermoorden

Nabestaanden aan het woord

Telegraaf 07.04.2014  Het Surinaamse proces over de decembermoorden is maandag hervat nadat het lange tijd had stilgelegen. Maar het blijft voorlopig nog wel onduidelijk hoe het proces verder gaat en of hoofdverdachte Desi Bouterse, president van Suriname, straf kan krijgen. Maandag was de eerste keer sinds het proces in 2002 begon dat de nabestaanden via hun advocaten het woord mochten voeren. Ze kregen die kans omdat het proces maandag voor één van de in totaal 25 verdachten werd hervat.

Gerelateerde artikelen;

28-01: Toch nog Decemberproces

12-02: Proces Decembermoorden door

20-03: Extra zitting decembermoorden

30-06: ‘Slachtoffers decembermoorden wilden coup’

15-07: Bouterse gedagvaard

Nabestaanden Decembermoorden willen worden gehoord

NU  05.04.2014 Nabestaanden van de slachtoffers van de Decembermoorden hopen dat de krijgsraad van Suriname instemt met hun verzoek om voor de allereerste keer ooit ook zelf te worden gehoord.

De krijgsraad komt maandag voor het eerst in dertien maanden weer bijeen, nadat een verdachte succesvol beroep had aangetekend tegen de amnestiewet, die alle 25 verdachten van de Decembermoorden, de executie van vijftien tegenstanders van het militaire regime van Desi Bouterse in 1982, moest ontslaan van strafvervolging.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Decembermoorden Suriname Desi Boutserse

Desi Bouterse mag voortaan een sjerp dragen

NU 05.04.2014 Het parlement van Suriname heeft na vier lange vergaderdagen unaniem een wet aangenomen die bepaalt dat president Desi Bouterse voortaan een sjerp als ambtssymbool mag dragen.

Het officiële lint, in de kleuren van de Surinaamse vlag en afgewerkt met gouden sterren en de letter ‘S’, past volgens de nieuwe wet meer in de Latijns-Amerikaanse traditie.

Gerelateerde artikelen

Lees meer over: Desi Bouterse Suriname

Decembermoordenproces moet deels worden hervat

NRC 28.01.2014 Het Hof van Justitie van Suriname heeft vanavond bevolen dat het Decembermoordenproces tegen ten minste één van de vijfentwintig verdachten moet worden voortgezet. Dat meldt de krant De Ware Tijd. Volgens sommige juristen kan de beslissing van het hof ook gevolgen hebben voor de zaak tegen Desi Bouterse. Hij is hoofdverdachte van de Decembermoorden, de standrechtelijke executie van vijftien tegenstanders in 1982.

OUD-MILITAIR WIL ONSCHULD BEWIJZEN

Het gaat om de zaak tegen Edgar Ritfeld, een oud-militair die eerder hoger beroep aantekende tegen een in 2012 aangenomen amnestiewet. Ritfeld heeft altijd volgehouden volkomen onschuldig te zijn. Hij wilde daarom dat het Decembermoordenproces gewoon zou doorgaan, ondanks dat hij door de amnestiewet vrijuit is gegaan.

VERDACHTEN IN 2012 VRIJUIT DOOR AMNESTIEWET

President Desi Bouterse heeft nog niet op het onverwachte besluit van het hof gereageerd. Het Surinaamse staatshoofd brengt momenteel een bezoek aan Cuba. Zijn raadsman, advocaat Irvin Kanhai, zei tegen nieuwssite Starnieuws zich geen zorgen te maken. LEES VERDER

LEES MEER;

2013 Desi Bouterse krijgt het Hof dat hij wil › BUITENLAND

2012 ‘Zaak Decembermoorden op twaalf december hervat’ › BUITENLAND

2012 Bouterse geweerd bij conferentie › VOORAAN

‘Nederland moet woorden Verhagen over Bouterse terugnemen’

Trouw 10.08.2013 Alleen als de Nederlandse regering de uitspraak van oud-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen(CDA) terugneemt dat president Desi Bouterse niet in Nederland welkom is, kan de relatie tussen Nederland en Suriname weer normaal worden. Dat zeggen de Surinaamse diplomaten Michel Kerpensen Arnold Halfhide in gesprek met het ANP. Zij zijn naaste medewerkers van de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin.

‘Woorden Verhagen terugnemen’

Telegraaf 10.08.2013   Alleen als de Nederlandse regering de uitspraak van oud-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) terugneemt dat president Desi Bouterse niet in Nederland welkom is, kan de relatie tussen Nederland en Suriname weer normaal worden.

‘Nederland moet uitspraak over Bouterse terugnemen’

NU 10.08.2013 Pas als de Nederlandse regering de uitspraak van oud-minister Maxime Verhagen (CDA) terugneemt dat Desi Bouterse niet in Nederland welkom is, kan de relatie met Suriname weer normaal worden.

Trouw 03.08.2013 De De nabestaanden van de slachtoffers van de 8 decembermoorden weigeren mee te werken aan een rapport van de Surinaamse regering over de mensenrechten in het land. Ze hebben er geen vertrouwen in dat de regering hun standpunt op een juiste manier zal weergeven. Dat zegt Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de Stichting 8 december 1982.

NU 03.08.2013 De nabestaanden van de slachtoffers van de 8 decembermoorden weigeren mee te werken aan een rapport van de Surinaamse regering over de mensenrechten in het land. De nabestaanden hebben er geen vertrouwen in dat de regering hun standpunt op een juiste manier zal weergeven. Dat zegt Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de Stichting 8 december 1982.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Suriname Decembermoorden

Den Haag sluit Suriname niet uit

Telegraaf 02.09.2010 De gemeente Den Haag sluit geen samenwerkingsprojecten met Suriname uit, zoals Amsterdam dat wel nadrukkelijk heeft gedaan. Dat heeft wethouder Marnix Norder donderdagavond namens het college gemeld in de Haagse gemeenteraad. Norder deed dit naar aanleiding van vragen van een aantal fracties over de Haagse samenwerking met Suriname sinds de beëdiging van Desi Bouterse als president van dat land.

Wrevel over Suriname in kabinet-Lubbers III

NRC 24.07.2010  Het kabinet-Lubbers III was begin jaren negentig ernstig verdeeld over maatregelen tegen de toenmalige legerleider Desi Bouterse. Minister Van den Broek (Buitenlandse Zaken, CDA) wilde nadrukkelijkheid de mogelijkheid openhouden van militair ingrijpen ter ondersteuning van de democratisch gekozen regering, maar premier Lubbers floot hem terug. 

Profiel – Profiel van Desi Bouterse uit 2005

Archief – Bouterse winnaar Surinaamse parlementsverkiezingen

Klik voor een fotoserie (popup).

Suriname heeft recht om boef president te maken

Elsevier 20.07.2010 Er is alle reden om te twijfelen aan de keuze van de Surinamers. Maar gewenst of niet, Desi Bouterse heeft de macht democratisch heroverd.

Désiré Delano Bouterse (64), de veroordeelde drugshandelaar en oud-legerleider die tot twee keer toe een staatsgreep pleegde, is gisteren met ruime meerderheid verkozen tot nieuwe president van Suriname.

Beoordeel Bouterse op zijn daden, niet op zijn verleden

 ‘Bouterse wil vergeving’

Boek over Bouterse aangepast na verkiezing tot president

Nederlanders naar proces moorden

Telegraaf 23.07.2010 De Surinaamse krijgsraad heeft de raadsman van Desi Bouterse toestemming gegeven om prominente Nederlanders als getuige te horen in het proces rond de Decembermoorden.

Blog:

PVV poging om PvdA wethouder monddood te maken mislukt

PvdA wethouder beledigt Bouterse met Wilders vergelijking

21 Reacties op “Haagse Wethouder PvdA Rabin Baldewsingh struikelt over Desi Bouterse

 1. Pingback: En weer gedonder bij de Haagse PvdA | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 2. Pingback: De Bananenrepubliek Den Haag in oprichting ? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 3. Pingback: Haagse wethouder PvdA Rabin Baldewsingh praat voor zijn beurt over Desi Bouterse « Debat in de Digitale Hofstad

 4. Pingback: Surinaamse president Desi Bouterse blokkeert proces Decembermoorden « Debat in de Digitale Hofstad

 5. Pingback: Surinaamse president Desi Bouterse blokkeert proces Decembermoorden – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad

 6. Pingback: Reactie wethouder Rabin Baldewsingh uitslag Turkije referendum | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 7. Pingback: Tot ziens wethouder PvdA Rabin Baldewsingh !!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 8. Pingback: Is president Desi Bouterse een Godsgeschenk ??? « Debat in de Digitale Hofstad

 9. Pingback: Tot ziens wethouder Rabin Baldewsingh PvdA !!! – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

 10. Pingback: Debat in de Digitale Hofstad

 11. Pingback: Black Friday ofwel de dag des oordeels voor president Desi Bouterse « Debat in de Digitale Hofstad

 12. Pingback: Black Friday ofwel de dag des oordeels voor president Desi Bouterse – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad

 13. Pingback: Is 25.05.2020 de dag des oordeels voor president Desi Bouterse ??? « Debat in de Digitale Hofstad

 14. Pingback: De nasleep van het Bouta-regime « Debat in de Digitale Hofstad

 15. Pingback: Herstart proces Desi Bouterse 30.10.2020 Decembermoorden « Debat in de Digitale Hofstad

 16. Pingback: Herstart proces Desi Bouterse 30.11.2020 Decembermoorden – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad

 17. Pingback: Herstart proces Desi Bouterse 30.11.2020 Decembermoorden – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad

 18. Pingback: Herstart proces Desi Bouterse Decembermoorden – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad

 19. Pingback: Herstart proces Desi Bouterse Decembermoorden – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad

 20. Pingback: De nasleep van het Bouta-regime – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad

 21. Pingback: Herstart proces Desi Bouterse Decembermoorden – deel 6 – Hoger beroep « Debat in de Digitale Hofstad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s