Nelson Mandela krijgt standbeeld in Den Haag

Long Walk to Freedom.

 

Nelson Mandela krijgt standbeeld in Den Haag

RTVWEST 12.07.2010  –  DEN HAAG – Over een jaar staat Nelson Mandela permanent in Den Haag. Er wordt een standbeeld van de Zuid-Afrikaanse staatsman geplaatst nabij het Omniversum, in de zogeheten internationale zone.

Het 3,5 meter hoge bronzen beeld krijgt een gedeelte van natuursteen, met daarin de woorden Long Walk to Freedom naar Mandela’s gelijknamige autobiografie. Ook voetafdrukken van kinderen van Haagse basisscholen worden in het gedeelte verwerkt. 

Het Haagse gemeentebestuur vindt een standbeeld van Mandela passen bij Den Haag als stad van recht, vrede en veiligheid. 

Kunstenaar Arie Schippers

Over een jaar zou het beeld, dat wordt gemaakt door de Muiderbergse kunstenaar Arie Schippers, moeten worden onthuld. Het wordt betaald uit giften van particulieren en bedrijven.

Mandela krijgt standbeeld

Telegraaf 12.07.2010 DEN HAAG –  In Den Haag komt een standbeeld van Nelson Mandela te staan. Dat meldde maandag de stichting die zich beijvert voor de komst van het kunstwerk. De sculptuur, die over een jaar klaar moet zijn, verrijst op een plein in de zogeheten internationale zone tussen het filmtheater Omniversum en het Bel Air Hotel.

Standbeeld Nelson Mandela in 2011 in Den Haag

Trouw 12.07.2010 (Novum) – Een bronzen standbeeld van Nelson Mandela komt over een jaar in Den Haag te staan. Dat bevestigt een woordvoerder van de Stichting standbeeld Nelson Mandela Den Haag maandag. De stichting kan volgens hem op samenwerking van de Haagse gemeente rekenen. Kunstenaar Arie Schippers uit Muiderberg voltooit het standbeeld naar verwachting over een jaar.

Nelson Mandela krijgt standbeeld in Den Haag

VK 12.07.2010  DEN HAAG – In Den Haag komt een standbeeld van Nelson Mandela te staan.

Dat meldde maandag de stichting die zich beijvert voor de komst van het kunstwerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s