M-gebouw, stop de bouw ??

‘Bouw M-gebouw moet gestopt worden’

RTVWEST  08.07.2010  –  DEN HAAG – De Haagse SP fractie wil dat er gestopt wordt met de bouw van het M-gebouw bij het Centraal Station in Den Haag. Dat kan volgens de fractie per direct nu de gemeente een subsidie van 1,3 miljoen euro misloopt.

Daarnaast vindt de SP het gebouw onnodig omdat er een overschot is aan kantoorruimte. Oorspronkelijk zou de bouw van het pand op 1 juli beginnen. 

Dat kan niet doorgaan omdat de onderhandelingen die de gemeente Den Haag voert met de projectontwikkelaar nog niet zijn afgerond. Daardoor loopt de gemeente de rijkssubsidie mis. 

Het M-gebouw is ontworpen door architect Rem Koolhaas en kost in totaal 300 miljoen euro.

Gerelateerde berichten

Bouw Koolhaas-torens Den Haag vertraagd

VK 08.07.2010 DEN HAAG – De start van een van de meest prestigieuze en omstreden bouwprojecten in Den Haag is vertraagd. Daarmee is het project tevens in de gevarenzone beland. Het betreft de zogeheten ‘M’ van architect Rem Koolhaas, een multifunctioneel gebouw dat vanaf 2015 een flink deel van het plein voor Den Haag-Centraal Station belooft op te slokken.

Bouw M-gebouw loopt vertraging op

RTVWEST 07.07.2010  –  DEN HAAG – De bouw van het M-gebouw bij het Centraal Station in Den Haag is niet op 1 juli begonnen. De bouw heeft vertraging opgelopen. Hierdoor loopt de gemeente Den Haag een rijkssubsidie mis van 1,3 miljoen euro.

Dit schrijft het college van burgemeester en wethouder in een brief aan de gemeenteraad. Er kan niet gebouwd worden omdat de onderhandelingen die de gemeente voert met de projectontwikkelaar nog niet zijn afgerond. Deze zouden zich in een kritieke fase bevinden.

Volgens het college hoeft het wegvallen van de subsidie geen financiële gevolgen te hebben voor de gemeente. Het M-gebouw is ontworpen door architect Rem Koolhaas en kost in totaal 300 miljoen euro.

Geen consequenties

Het mislopen van de rijkssubsidie hoeft geen financiële consequenties te hebben voor de gemeente, omdat afgesproken is dat dat voor rekening komt van Eurocommerce, op voorwaarde dat de ‘samenwerkingsovereenkomst zal worden getekend’, aldus het college.

Het gebouw bestaat uit drie torens die aan de bovenkant met elkaar zijn verbonden. In het gebouw komen woningen, kantoren en winkels. De oplevering van het gebouw was voorzien in 2015.

8 Reacties op “M-gebouw, stop de bouw ??

  1. Pingback: Bouw M-gebouw – Ja/Nee ? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Hanging Gardens station Den Haag CS | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: U gebouw CS Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  4. Pingback: Op weg naar het L-gebouw CS Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  5. Pingback: Gedonder over de bebouwing voor Den Haag Centraal | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  6. Pingback: Een nieuwe plek voor de Haagse Zebraklok ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  7. Pingback: Het gedonder over de bebouwing voor Den Haag Centraal gaat verder !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  8. Pingback: De Skyline van Den Haag gaat de komende jaren drastisch veranderen en nog verder | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s