Raadslid Geert Wilders PVV verlaat alweer de Haagse gemeenteraad

Aanvankelijk zou Wilders, die lijstduwer was, niet in de raad plaatsnemen. 

Wilders was lijstduwer voor de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De partij behaalde acht zetels en werd de tweede grootste van de stad.  Echter uiteindelijk kwam de partij niet in het college.

De ruim 13.000 voorkeurstemmen overtuigden Wilders ervan toch plaats te nemen in de Haagse raad en een combinatie met het lidmaatschap van de Kamer te proberen. Hij deed dit danook uit respect voor de Haagse PVV-stemmers. Hij voorzag voor zichzelf een rol op de achtergrond met een kleine portefeuille in de gemeente.

Wilders zegt nu te vrezen dat zijn werkzaamheden als raadslid niet te combineren zijn met het voorzitterschap van de PVV-fractie. Wilders moet sinds de verkiezingen leiding gaan geven aan 23 fractieleden in de Kamer, in plaats van de negen die hij voor de verkiezingen onder zijn hoede had.

Notabene vlak na de verkiezingen maakte Wilders nog bekend dat hij de twee functies zou gaan combineren.

Al eerder vertrokken ook de Haagse PPV-Raadsleden  Willie Dille en Karen Gerbrands die op 9 juni door de verkiezingswinst van de PVV in de Tweede Kamer zijn beland.

Reacties – De reacties op het vertrek van Wilders uit de Haagse raad zijn verdeeld. PvdA-wethouder Norder is kritisch en schrijft op twitter ‘Wilders uit de raad; de PVV gaat door met teleurstellen van de kiezer’. 

Overigens wil de Haagse PVV-fractie wil niet dat er nog halalvlees  wordt geserveerd in het stadhuis bij door de gemeente georganiseerde evenementen en dus ook niet bij het afscheid van Geert Wilders. 

Video  

Wilders stopt als raadslid in Den Haag

Geert Wilders toch uit gemeenteraad Den Haag

Hagenaars en raadsleden reageren op besluit Wilders

PVV-fractievoorzitter Fritsma over vertrek Wilders

 Wilders over zijn dubbele functie, vlak na de verkiezingen

Wilders stopt als raadslid in Den Haag

NRC 23.06.2010 Den Haag PVV-leider Geert Wilders geeft zijn zetel in de Haagse gemeenteraad op. Vandaag dient hij zijn ontslag in. Dat heeft Wilders gezegd tegen persbureau ANP. Wilders zei te vrezen dat zijn raadslidmaatschap niet te combineren is met het voorzitterschap van de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Deze bestaat sinds vorige week uit 24 leden.

Geert Wilders stapt uit Haagse gemeenteraad

Elsevier 23.06.2010 Politicus Geert Wilders heeft besloten per 1 juli te stoppen als gemeenteraadslid in Den Haag. De PVV-leider vreest dat hij het te druk krijgt als hij ook nog … 

Wilders stopt als raadslid in Den Haag

Parool 23.06.2010 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders stopt per 1 juli als gemeenteraadslid in Den Haag. Hij dient woensdag zijn ontslag in.
Wilders zegt te vrezen dat zijn werkzaamheden als raadslid niet te combineren zijn met het voorzitterschap van de …

Wilders stopt als raadslid in Den Haag

VK 23.06.2010  PVV-leider Geert Wilders stopt per 1 juli als gemeenteraadslid in Den Haag. Hij dient woensdag zijn ontslag in. Wilders zegt te vrezen dat zijn werkzaamheden als raadslid niet te combineren zijn met het voorzitterschap van de PVV-fractie die sinds de Tweede Kamerverkiezingen uit 24 leden bestaat.  

Begrip voor vertrek Wilders uit gemeenteraad den Haag

AD 23.06.2010  DEN HAAG – De fractievoorzitter van de VVD in de Haagse gemeenteraad Boudewijn Revis vindt het een verstandig besluit van Geert Wilders om de raad te verlaten. ,,Het is goed als een raadslid voor zichzelf de afweging maakt of hij of zij een goed …

Begrip voor vertrek Wilders uit raad

VK 23.06.2010 DEN HAAG – De fractievoorzitter van de VVD in de Haagse gemeenteraad Boudewijn Revis vindt het een verstandig besluit van Geert Wilders om de raad te verlaten.

Geert Wilders stopt in Den Haag Wilders stopt als raadslid in Den Haag 

RTVWEST 23.06.2010  –  DEN HAAG – Geert Wilders stapt uit de gemeenteraad in Den Haag. Hij stopt per 1 juli als gemeenteraadslid in Den Haag, en heeft vandaag zijn ontslag ingediend.  

Lijstduwer – Geert Wilders stond als lijstduwer op de kandidatenlijst van de PVV en zei niet in de raad te willen. De ruim 13.000 voorkeurstemmen overtuigden Wilders ervan toch plaats te nemen in de Haagse raad en een combinatie met het lidmaatschap van de Kamer te proberen. Hij voorzag voor zichzelf een rol op de achtergrond met een kleine portefeuille in de gemeente.

Reacties – De reacties op het vertrek van Wilders uit de Haagse raad zijn verdeeld. PvdA-wethouder Norder is kritisch en schrijft op twitter ‘Wilders uit de raad; de PVV gaat door met teleurstellen van de kiezer’. 

Gerelateerde berichten

Geert Wilders stopt als raadslid

Telegraaf 23.06.2010  Geert Wilders stopt als raadslid voor de PVV in Den Haag. De PVV-leider liet in maart juist nog weten toch plaats te nemen in de gemeenteraad.

Wilders stapt uit Haagse gemeenteraad

23.06.2010  (Novum) – Geert Wilders stopt als gemeenteraadslid in Den Haag. De PVV-leider verwacht dat hij het te druk krijgt met zijn werkzaamheden in de Tweede Kamer en legt daarom per 1 juli zijn functie als raadslid neer. Woensdag dient hij zijn ontslag in, meldt zijn woordvoerder. 

Wilders laat Haagse raad achter met financiële kater

AD 24.06.2010  DEN HAAG – Geert Wilders laat met zijn vertrek uit de gemeenteraad in Den Haag een flinke rekening achter. De PVV-voorman heeft in de afgelopen drie maanden als raadslid vijf keer een vergadering bezocht. Per bezoek trok het Haagse stadhuis …

Lees ook: Begrip voor vertrek Wilders uit gemeenteraad den Haag 

Raadswerk Wilders kostte 50.000 euro

Telegraaf 23.06.2010 De korte carrière van Geert Wilders als raadslid voor de PVV in Den Haag heeft die gemeente zeker 50.000 euro gekost.  Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Zie ook: • Wilders stopt als raadslid

‘Kosten vijf vergaderingen: 50.000 euro’

VK 24.06.2010 De vijf vergaderingen die Geert Wilders heeft bijgewoond als raadslid voor de PVV in Den Haag, kost de gemeente zeker 50 duizend euro. Per bezoek trok het Haagse stadhuis minstens 10 duizend euro uit voor de beveiliging van Wilders.

Ook PvdD tegen halalbarbecue

Telegraaf 24.06.2010  De Partij voor de Dieren in de Haagse gemeenteraad steunt het bezwaar van de PVV tegen de raadsbarbecue vrijdag, waar halalvlees wordt geserveerd.

PVV tegen halal vlees bij Haagse barbecue

AD 23.06.2010  DEN HAAG – De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad maakt bezwaar tegen het serveren van halal vlees bij een barbecue vrijdag van de gemeenteraad.

 

PVV tegen halal vlees bij barbecue  

RTVWEST 22.06.2010 – DEN HAAG – De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad maakt bezwaar tegen het serveren van halal vlees bij een barbecue vrijdag van de gemeenteraad

PVV Den Haag wil geen halalbarbecue

Telegraaf 22.06.2010 Den Haag –  De gemeenteraadsfractie van de PVV in Den Haag maakt bezwaar tegen het serveren van halalvlees tijdens een barbecue van de raad aanstaande vrijdag. 

Blog: 

Wilders in Den Haag

All About Geert Wilders 

Gemeentelasten vooor Hagenezen omhoog door kosten Wilders

Nieuw nieuws nieuws

Ook PvdD tegen halalbarbecue. Halal is volgens de “partij” dierenmishandeling

Aahn  

PVV wil alleen vlees uit de bioindustrie op de BBQ bij Haagse gemeente raad

Nieuw nieuws nieuws

Geert Wilders PVV legt alsnog functie Haags Raadslid neer

Debat in de Digitale Hofstad » Geert Wilders PVV legt alsnog functie Haags Raadslid neer   

Stoppen met de islamisering van NL! Geen halal vlees op de BBQ!

Geert Wilders schmeisst hin

All About Geert Wilders » Geert Wilders schmeisst hin

En weer een geniale meesterzet van de Grote Leider

Krapuul.nl  

Wilders laat kiezers Den Haag in de steek

zeernuttig nieuws  

Een sugges-T (20) – @geertwilderspvv

Stoppen met de islamisering van NL! Geen halal vlees op de BBQ!

6 Reacties op “Raadslid Geert Wilders PVV verlaat alweer de Haagse gemeenteraad

  1. Pingback: Hanging Gardens station Den Haag CS | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Ook Sietse Fritsma verlaat de Haagse gemeenteraad | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Ook Sietse Fritsma PVV verlaat de Haagse gemeenteraad « Debat in de Digitale Hofstad

  4. Pingback: Ook Sietse Fritsma PVV verlaat de Haagse gemeenteraad – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  5. Pingback: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad

  6. Pingback: Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s