Luchtdefilé Malieveld Nationale Veteranendag

Veteranendag trekt 70.000 bezoekers

RTVWEST 27.06.2010DEN HAAG – Nederland heeft zaterdag voor de zesde keer zijn veteranen geëerd met de speciale Veteranendag. De meeste activiteiten vonden plaats in Den Haag en trokken zo’n 70.000 bezoekers. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar.

Zaterdagochtend werd in de Ridderzaal stilgestaan bij de inzet van Nederlandse veteranen. Dat gebeurde in het bijzijn van prins Willem-Alexander en vicepremier André Rouvoet. 

De Veteranendag probeerde zich dit jaar meer te richten op jongeren. Veel jongeren krijgen door computerspellen en films een vertekend beeld van wat militairen doen. ‘Daarom is het goed dat de Nederlandse Veteranendag steeds nadrukkelijker probeert het werk van Nederlandse militairen en veteranen onder de aandacht van jongeren te brengen’, zei vicepremier André Rouvoet in de Ridderzaal, tijdens de officiële opening van het evenement.

Defilé 

Zaterdagmiddag nam de prins het defilé af op de Kneuterdijk. Hieraan deden ruim drieduizend veteranen en zeventien muziekkorpsen mee. In de binnenstad waren er verder nog de hele dag publieksactiviteiten. 

De middag wordt afgesloten op het Malieveld met een groot concert, waar onder anderen Ilse de Lange en de 3J’s optraden. Hier kwamen nog een kleine 10.000 mensen op af. 

Veel witte anjers op Malieveld

Telegraaf 26.06.2010 Op het Malieveld in Den Haag, waar de meeste activiteiten rond de Nationale Veteranendag plaatsvinden, is het zaterdag gezellig druk. Enkele duizenden mensen van alle leeftijden bewonderen de tentoongestelde tanks, vliegtuigen en afweergeschut.

‘Jongeren krijgen vertekend beeld over militairen’

Telegraaf 26.06.2010 DEN HAAG –  Veel jongeren krijgen door computerspellen en films een vertekend beeld van wat militairen doen. Daarom is het goed dat de Nederlandse Veteranendag steeds nadrukkelijke probeert het werk van Nederlandse militairen en veteranen onder de aandacht van jongeren te brengen.

Veteranendag succes ondanks strandweer

AD 26.06.2010  DEN HAAG – Ruim 70.000 mensen hebben zaterdag in Den Haag de activiteiten rond de Nationale Veteranendag bezocht. Ondanks het strandweer wist het evenement ongeveer evenveel belangstellenden te trekken als vorig jaar. ”We hebben het weer mee en …

Lees ook: Aanhouding bij Veteranendag 

‘Jongeren krijgen vertekend beeld militairen’

AD 26.06.2010  DEN HAAG – Veel jongeren krijgen door computerspellen en films een vertekend beeld van wat militairen doen. Daarom is het goed dat de Nederlandse Veteranendag steeds nadrukkelijke probeert het werk van Nederlandse militairen en veteranen onder …

Nederland eert zijn veteranen

AD 26.06.2010 DEN HAAG – Nederland eert zaterdag voor de zesde keer zijn veteranen met een speciale dag. De meeste activiteiten vinden plaats in Den Haag. In de ochtend wordt in de Ridderzaal in het bijzijn van prins Willem-Alexander en vicepremier …

Lees ook: NOS pakt uit met Veteranendag 

Veteranendag succes ondanks strandweer

Parool 26.06.2010  DEN HAAG – Ruim 70.000 mensen hebben zaterdag in Den Haag de activiteiten rond de Nationale Veteranendag bezocht. Ondanks het strandweer wist het evenement ongeveer evenveel belangstellenden te trekken als vorig jaar. ”We hebben het weer mee en …

Aanhouding bij Veteranendag

Parool 26.06.2010 DEN HAAG – De politie heeft zaterdag een vrouw aangehouden wegens verstoring van de openbare orde bij de viering van Nationale Veteranendag op het Malieveld in Den Haag. Verder verliep de viering in een prima sfeer, aldus een woordvoerster van …   

Luchtdefilé tijdens Nationale Veteranendag

RTVWEST 24.06.2010DEN HAAG – De Nationale Veteranendag in Den Haag zal worden opgeluisterd met een luchtdefilé. Verschillende vliegtuigen en helikopters van de luchtmacht geven een show boven het Malieveld, waaronder een Fokker 50, een C-130 hercules en vier F-16’s.

Ook twee Apache gevechtshelikopters en twee Lynx helikopters van de luchtmacht zijn te bewonderen. Het luchtdefilé start zaterdag even voor half twee. 

Zaterdag is de zesde editie van Veteranendag in Den Haag.

‘Amerikanen vonden gemengde barakken shocking’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s