Parkpop 27 juni 2010 – Betere vervanger gevonden voor Snoop Dogg

Snoop Dogg was niet welkom op Parkpop 2010.

Dit daar de gemeente ‘het open en vriendelijke karakter’ van het gratis festival wilde behouden. Beenie Man past volgens de organisatie van Parkpop wel  bij dit karakter. 

Snoop Dogg verbaasd over geschrapt optreden (video)

Echter Beenie Man is niet echt onomstreden. De 36-jarige Jamaicaan staat bekend als homohater. De 36-jarige Beenie Man rapt onder meer ‘ik droom van een nieuw Jamaica, ik ben gekomen om alle homo’s te doden’ en ‘flikkers moeten dood’.  

Zo zong Beenie Man in eenvan zijn liedjes dat hij ‘de kelen van alle homomannen zou willen doorsnijden’.

Hoe verhoudt zich dit met het Den Haag dat zichzelf op de kaart wil zetten met Gaypride ???  

De VVD-fractie in de hofstad beschuldigde Beenie Man twee jaar geleden nog van discriminatie toen hij een optreden in Den Haag kwam geven. De huidige burgemeester, Jozias van Aartsen, is ook een VVD’er.  

Oud-wethouder in Den Haag Frits Huffnagel (VVD) liet maandag aan 3voor12 weten dat de VVD niet opnieuw actie gaat ondernemen. “Wij gaan natuurlijk niet over de keuze voor de inhoud van het programma.

Echter in 2008 hebben wij wel onze vraagtekens gezet vanwege zijn anti-homoteksten in het verleden”, zegt Huffnagel, zelf homoseksueel. “Beenie Man heeft toen echter voorafgaand aan het concert zijn excuses aangeboden en de betreffende nummers doet hij ook niet meer.”  

Uiteindelijk mag ook Beenie Man niet optreden tijdens Parkpop

Who is next ????

Alpha Blondy vervangt Beenie Man op Parkpop

AD 23.06.2010 DEN HAAG – De reggae-artiest Alpha Blondy staat dit jaar als een van de afsluiters op het festival Parkpop. De zanger uit Ivoorkust vervangt daarmee het optreden van Beenie Man, die op zijn beurt Snoop Dogg zou vervangen.

Parkpop kiest nu voor Alpha Blondy

Telegraaf 23.06.2010 Reggae-ster Alpha Blondy is door de organisatie van Parkpop aangetrokken voor een optreden tijdens het festival komende zondag.

Rap nakend Parkpop nog op zoek naar hoofdact

Telegraaf 21.06.2010 DEN HAAG –  De dertigste editie van het Haagse popfestival Parkpop, dat over zes dagen plaatsvindt, is nog steeds op zoek naar een hoofdact. De gemeente verbood vorige week het optreden van rapper Snoop Dogg. Maar de organisatie zelf schoot maandag de vervangende act, reggaeartiest Beenie Man, af vanwege zijn homofobe teksten.

——

‘Den Haag was bang voor rellen a la Hoek van Holland’   

AD 22.06.2010 DEN HAAG – De Haagse driehoek van burgemeester, politie en justitie heeft lering getrokken uit het COT-onderzoek naar de strandrellen in Hoek van Holland. Dit stelt het Haagse college dinsdag in een schriftelijke reactie op vragen van de Haagse Gemeenteraad.

‘Parkpop mogelijk onveilig met Snoop Dogg’

RTVWEST 22.06.2010  –  DEN HAAG – De veiligheid van de bezoekers van Parkpop was in het geding gekomen als het optreden van rapper Snoop Dogg was doorgegaan. Dat zegt burgemeester Van Aartsen van Den Haag tegen Omroep West.

Daarnaast hebben de strandrellen van vorige zomer in Hoek van Holland meegespeeld bij de afweging om het optreden van Snoop Dogg op Parkpop te verbieden. Van Aartsen stelt signalen te hebben ontvangen dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden elkaar wilden treffen bij Snoop Dogg. De burgemeester wil niet ingaan op de suggestie dat voetbalhooligans uit waren op een confrontatie tijdens het optreden van de Amerikaanse rapper.

Volgens Van Aartsen hebben de gebeurtenissen in Hoek van Holland, waarbij een dode en tientallen gewonden vielen, geleerd dat niet lichtzinnig met deze signalen moet worden omgegaan.

Veiligheidsmaatregelen

Daarom zouden bij een optreden van Snoop Dogg veel veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden in het Zuiderpark. Juist deze maatregelen hadden het open en vriendelijke karakter van Parkpop aangetast, zo vindt hij. Dit was reden voor Van Aartsen om het optreden te verbieden.

De burgemeester heeft nu geen aanwijzingen meer dat er komende zondag op Parkpop een onveilige situatie zal ontstaan. De festivalorganisatie is intussen nog steeds op zoek naar een nieuwe act, nadat aanvankelijke vervanger Beenie Man ook al werd geschrapt.

Na verbod optreden Snoop Dogg wordt ook vervanger geweerd

Geen Beenie Man op Parkpop

Telegraaf 21.06.2010 Ook reggaeartiest Beenie Man zal niet op het Haagse popfestival Parkpop te zien zijn. Parkpop laat het optreden niet doorgaan vanwege alle reacties op de homofobe teksten van de zanger.

Homohater Beenie Man vervangt Snoop Dogg op Parkpop

21.06.2010 Reggaezanger Beenie Man vervangt Snoop Dogg op Parkpop. De gemeente Den Haag verbood het optreden van de rapper. Beenie Man staat bekend als homohater.

Snoop noch Beenie Man op Parkpop

VK 21.06.2010 Ook reggaeartiest Beenie Man zal niet op het Haagse popfestival Parkpop te zien zijn. Dat heeft de organisatie maandag laten weten. Parkpop laat het optreden niet doorgaan vanwege alle reacties op de homofobe teksten van de zanger.

·    Verbod Snoop Dogg vanwege ‘rivaliserende groepen’

·    COC wil afblazen concert Beenie Man

·    Snoop Dogg mag niet, homohater wel

Na Snoop ook geen Beenie Man op Parkpop

Parool 21.06.2010 DEN HAAG – Ook reggaeartiest Beenie Man zal niet op het Haagse popfestival Parkpop te zien zijn. Dat heeft de organisatie maandag laten weten. Parkpop laat het optreden niet doorgaan vanwege alle reacties op de homofobe teksten van de zanger. Zo …

Beenie Man nu ook geweerd van Parkpop

AD 21.06.2010  DEN HAAG – Ook reggaeartiest Beenie Man zal niet op het Haagse popfestival Parkpop te zien zijn. Parkpop laat het optreden niet doorgaan vanwege alle reacties op de homofobe teksten van de zanger.

Nieuwe hoofdact Beenie Man ook niet welkom op Parkpop

Elsevier 21.2010 Nadat eerder hoofdact Snoop Dogg te horen kreeg niet welkom te zijn op Parkpop, is nu ook zijn vervanger Beenie Man gedumpt door de organisatie. Parkpop werd…

Ook Beenie Man niet op Parkpop

RTVWEST 21.06.2010  –  DEN HAAG – Ook reggae-artiest Beenie Man zal niet op het Haagse popfestival Parkpop te zien zijn. Maandag werd hij aangekondigd als vervanger van Snoop Dogg, maar Parkpop heeft na alle ophef alweer besloten hem af te zeggen.

Beenie Man staat bekend om zijn homo-onvriendelijke teksten. Parkpop benadrukt dat er met de artiest is afgesproken dat hij zich tijdens Parkpop zou inhouden. ‘Maar we hebben zo veel informatie gekregen over wat Beenie Man wel en niet doet op het podium, dat wij nu niet kunnen toetsen wat correct is’, zegt een woordvoerster van het festival.

‘We willen niet het risico lopen dat we tijdens onze dertigste verjaardag een artiest op het pdoium hebben die discriminerende teksten zingt’, laat de zegsvrouw weten. ‘Er is ons vandaag zo vaak verteld dat hij zich soms niet houdt aan zijn verklaring, dat wij niet weten of we daarop kunnen vertrouwen.’

COC: ‘Moedig besluit’

De homobelangenorganisatie COC had de organisatie van Parkpop maandag al opgeroepen af te zien van een optreden van Beenie Man en noemt het besluit ‘heel erg moedig’. ‘Het zal niet gemakkelijk zijn om op zo’n korte termijn twee keer een hoofdact te verliezen. Maar het is volgens ons het enige juiste besluit.’

Volgens het COC zouden de sfeer van het festival en de veiligheid van bezoekers gevaar lopen met een optreden van Beenie Man.

Terug naar de tekentafel

Parkpop zit nu opnieuw met een probleem. Vorige week werd een optreden van hoofdact Snoop Dogg door de gemeente Den Haag verboden, omdat er het risico bestond dat rivaliserende groepen met elkaar op de vuist zouden gaan bij zijn optreden. Nu trekt de organisatie zelf zijn vervanger Beenie Man terug. ‘We moeten terug naar de tekentafel. Maar feit is dat we zondag een feestje gaan vieren. Er komt zeker een nieuwe act, maar wat dat wordt is nog even afwachten.’

De organisator benadrukt dat de gemeente Den Haag geen enkele rol heeft gespeeld in het besluit om Beenie Man af te zeggen. Het gaat om een eigen besluit van Parkpop.

Burgemeester schrapt Snoop Dogg van Parkpopprogramma
   Journalist Saul van Stapelen over verbod op Snoop-concert

 

Parkpop: ‘Hard op zoek naar vervanging’
 Parkpop heeft Beenie Man afgezegd

 Gerelateerde berichten

Van Aartsen bang voor bendes

Telegraaf 21.06.2010  Het optreden van rapper Snoop Dogg op Parkpop werd verboden, omdat de gemeente bang was dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden elkaar rond het optreden zouden treffen.

Homo’s boos over Beenie Man op Parkpop

AD 21.06.2010  DEN HAAG – Nederlandse homo’s en lesbo’s zijn niet blij met het optreden van Beenie Man op Parkpop. De Jamaicaanse zanger, die bekendstaat als homohater, vervangt Snoop Dogg op het Haagse festival.

Beenie Man vervangt Snoop Dogg op Parkpop

Parool 21.06.2010 DEN HAAG – Reggae-ster Beenie Man vervangt zondag tijdens de 30e editie van Parkpop in Den Haag de Amerikaanse rapper Snoop Dogg. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Homo’s boos over Beenie Man op Parkpop

AD 21.06.2010 DEN HAAG – Nederlandse homo’s en lesbo’s zijn niet blij met het optreden van Beenie Man op Parkpop. De Jamaicaanse zanger, die bekendstaat als homohater, vervangt Snoop Dogg op het Haagse festival.

Beenie Man vervangt Snoop Dogg op Parkpop

AD 21.06.2010 DEN HAAG – Reggae-ster Beenie Man vervangt zondag tijdens de 30e editie van Parkpop in Den Haag de Amerikaanse rapper Snoop Dogg. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Verbod Snoop Dogg vanwege ‘rivaliserende groepen’

VK 21.06.2010 De gemeente Den Haag had signalen ontvangen dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden elkaar rond het optreden van Snoop Dogg zouden treffen. Dat was de reden dat de gemeente het optreden van de rapper op Parkpop heeft verboden.

·   Snoop noch Beenie Man op Parkpop

·   Snoop Dogg mag niet, homohater wel

·   Snoop Dogg stomverbaasd over geschapt optreden

Dat heeft burgemeester Jozias van Aartsen maandag laten weten. ‘De veiligheid van deze mensen is het allerbelangrijkste’, stelt zijn zegsman. ‘Dat gaat boven alles. Daarom hebben wij ingegrepen.’

Verbod Snoop wegens ‘rivaliserende groepen’

Parool 21.06.2010 DEN HAAG – De gemeente Den Haag had signalen ontvangen dat rivaliserende groepen uit Den Haag en andere steden elkaar rond het optreden van Snoop Dogg zouden treffen. Dat was de reden dat de gemeente het optreden van de rapper op Parkpop heeft …

Snoep voor Snoop

AD 19.06.2010 DEN HAAG – Haagse hiphoppers gaan zondag snoep uitdelen in het Zuiderpark in Den Haag. Zij willen hiermee protesteren tegen het besluit van de gemeente Den Haag om het concert van de populaire rapper Snoop Dogg op het muziekfestival Parkpop te …

Rappers in actie tegen annulering Snoop Dogg

AD 18.06.2010 DEN HAAG – ”Hiphop leidt niet tot een grimmige sfeer, maar juist tot verbroedering en respect.” Het Haags Pop Centrum en ander Haagse organisaties die zich met muziek bezighouden houden daarom zondagavond een hiphopjam op het Skatepark Zuiderpark.

Snoop Dogg wel welkom in Groningen en Tilburg

AD 18.06.2010 TILBURG – De Amerikaanse rapper Snoop Dogg, die niet mag optreden op het Haagse festival Parkpop, geeft ter vervanging twee extra optredens. Op zondag 27 juni geeft hij een show in de Oosterpoort in Groningen en op dinsdag 29 juni staat hij in …

Haagse gemeenteraad wil opheldering over Snoop Dogg

AD 21.06.2010  DEN HAAG – Een aantal fracties in de Haagse gemeenteraad wil opheldering van burgemeester Jozias van Aartsen over het besluit het optreden van rapper Snoop Dogg op Parkpop te verbieden.

Zie verder ook:

• Beenie Man vervangt Snoop Dogg op Parkpop

• Snoop Dogg geschokt

• Den Haag verbiedt Snoop Dogg  

Na Snoop ook geen Beenie Man op Parkpop

Beenie Man vervangt Snoop Dogg op Parkpop

Snoep voor Snoop

Twee extra optredens Snoop Dogg

Snoop Dogg geschokt
Twee extra optredens Snoop Dogg
Rappers in actie tegen verbod Snoop

Van Aartsen bang voor bendes
Haagse raad wil uitleg over Snoop

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad wil opheldering
Verbod Snoop wegens ‘rivaliserende groepen’

Den Haag verbiedt Snoop Dogg op Parkpop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s