Doorstart ijsbaan De Uithof geblokkeerd ?

Dossier: De Uithof failliet

Uithof hoeft geen geld van gemeente

RTVWEST 28.06.2010  –  DEN HAAG – De nieuwe exploitanten van de Uithof gaan de gemeente Den Haag niet om financiële hulp vragen. Dat heeft Eugéne de la Croix maandag laten weten aan Omroep West.

De Wassenaarse ondernemer en de Haagse zakenman Wout van Reenen willen het failliete sportcentrum nieuw leven inblazen. De overname is zo goed als rond. 

Eerder bleek dat een meerderheid van de Haagse gemeenteraad bereid is een financiële bijdrage te leveren aan een doorstart. Maar De la Croix zegt daarvan geen gebruik te zullen maken.

Gerelateerde berichten

De Uithof heeft nieuwe exploitanten

RTVWEST 25.06.2010DEN HAAG – Het Haagse sportcentrum De Uithof lijkt gered. De Wassenaarse ondernemer Eugéne de la Croix en Haagse zakenman Wout van Reenen zullen vrijdagmiddag een contract tekenen om De Uithof te gaan exploiteren. Dat heeft de curator van het sportcentrum bevestigd.

De Uithof ging een maand geleden failliet, na allerlei problemen, zoals het instorten van het dak boven de ijsbaan, een lek in de koelleiding en twee karts die in brand vlogen. 

Het bedrijf telt in de zomer 35 werknemers en in de winter 250. Met de nieuwe exploitanten moeten zij aan het werk kunnen blijven.

Gerelateerde berichten

Silverdome tegen Haagse doorstart Uithof

RTVWEST 17.06.2010  –  ZOETERMEER – Sport- en evenementenhal Silverdome in Zoetermeer wil niet dat de gemeente Den Haag geld steekt in De Uithof. Dat zegt directeur Wagenaar van het Silverdome woensdagavond in het discussieprogramma Westweek.

Een doorstart van de failliete schaatsbaan zou minstens vijf miljoen euro aan belastinggeld kosten, Silverdome denkt zonder concurrentie van De Uithof te kunnen uitbreiden met een vierhonderd meterbaan voor de topsport, onder meer voor schaatsers uit Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. 

De PvdA in de Haagse gemeenteraad wil De Uithof redden. Raadslid Verspuij is bereid om de schaatsbaan als gemeente te gaan exploiteren, zolang deze maar voor de stad behouden blijft.

Directeur van de Silverdome te gast in Westweek

Gerelateerde berichten

‘Kansen voor doorstart De Uithof’

RTVWEST 16.06.2010  –  DEN HAAG – Het Haagse PvdA-raadslid Gerard Verspuij denkt dat er nog hoop is voor het failliete Haagse sportcomplex De Uithof. Een doorstart kan mogelijk zijn, zei hij woensdagavond in het actualiteitenprogramma Westweek op TV West.

Om in de toekomst extra geld te genereren voor de Uithof, denkt Verspuij dat de ijsbaan ook gebruikt zou moeten kunnen worden voor feesten en concerten. Ook zou De Uithof met een doorstart zijn best moeten doen om topsportevenementen naar Den Haag te halen, die geld in het laatje brengen.

Een doorstart van De Uithof zou de gemeente Den Haag zo’n vijf miljoen euro kosten, zo denkt Jan Wagenaar van sportcomplex Silverdome in Zoetermeer. Volgens hem is het niet verstandig om op de huidige plek opnieuw te beginnen. Als de gemeente Den Haag de Uithof een echte nieuwe kans wil gunnen, moet er op een nieuwe locatie iets nieuws worden opgezet, zegt hij. 

» Dossier De Uithof failliet

» Westweek

Westweek

Gerelateerde berichten

PvdA wil doorstart De Uithof

RTVWEST  14.06.2010 –  DEN HAAG – De PvdA in Den Haag wil Sportcentrum De Uithof overeind houden.

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad is bereid een financiële bijdrage te leveren als hierom gevraagd wordt. De winst die De Uithof na een doorstart zou maken moet dan wel terugvloeien naar de gemeente. 

Volgens PvdA-raadslid Verspuij kan het sportcentrum rendabel worden als De Uithof het aanbod uitbreidt. Zo zouden er shorttrackbanen en feestzalen moeten komen. De PVV en de SP spraken zich al eerder uit voor steun aan De Uithof. 

Failliet

De Uithof ging enkele weken geleden failliet vanwege financiële problemen. Een curator spreekt sinds vorige week met twee serieuze partijen waaronder de voormalige uitbater van het sportcentrum. 

» Dossier De Uithof failliet

PvdA: Uithof belangrijk voor Haagse samenleving

Gerelateerde berichten

3 Reacties op “Doorstart ijsbaan De Uithof geblokkeerd ?

  1. Pingback: Weer problemen bij De Uithof | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Tien jaar na de brand in De Uithof | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  3. Pingback: Wederom problemen bij De Uithof | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s